vildan binici

vildan binici
@v_bnc
insan kalma öyküsünün peşinde
Eğer büyük çabalar gösteremiyorsak her an, içtenlikle ve mükemmel bir şekilde ufak tefek şeyler başarmalıyız. ° Ancak eyleme geçerek tabiatımızdaki ölümcül eğilimlerle savaşacak, kendimize hâkim olmanın önündeki tüm engelleri alt edecek gücü kendimizde bulabiliriz.
3. Fasıl 3. Bölüm: İrade Eğitiminde Eylemin RolüKitabı okuyor
Özetle, nasıl kullanacağımızı bildiğimiz takdirde tefekkür, bizim için değerli duygu patlamaları üretir. Bizim en büyük kurtarıcımızdır, çünkü düzensizce, palas pandıras bilincin ışığına doğru koşmaya çalışan düşünce, tutku ve duygu karmaşasına karşı direnmemizi sağlar. ° Ayrıca tefekkür insanın kendi kişiliğinin son derece bilincinde olmasıdır.
3. Fasıl 1. Bölüm: TefekkürKitabı okuyor
Şöyle bir rahatlayıp kendimizi akıntıya bıraksak yeter!
Fakat Channing'in söylediği gibi, insanların çoğu kendine o kadar yabancıdır ki kendilerini Orta Afrika ülkelerini bildikleri kadar tanırlar. Kendi istekleriyle bir kez olsun gözlerini dış dünyadan ayırıp da iç dünyalarına çevirmezler.
3. Fasıl 1. Bölüm: TefekkürKitabı okuyor

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Kendimiz üzerinde sahip olduğumuz gücü geliştirerek elde edebileceğimiz en güzel sonuçlardan biri, hiç şüphesiz gösterdiğimiz çabaları her gün cesurca tekrarlamayı kabul etmektir.
2. bölüm: takip edilecek amaçKitabı okuyor
Eğitim Sistemi
Şimdi tam olarak bellerinde can simidiyle nasıl yüzecekleri öğretildikten sonra çırılçıplak suyun ortasına atılan insanlar gibiyiz. Söylemeye bile gerek yok, boğulacağız.
savaşılacak kötülük: irade zayıflığının öğrenciler ve düşünürlerdeki çeşitli biçimleriKitabı okuyor
düşünce ve duygu dağınıklığı öyle büyüktür, kargaşa öyle yaygındır ve verimli eylemler öyle nadirdir ki genellikle yetişkin bedenlerde çocuk ruhları buluruz.
ikinci baskıya önsözKitabı okuyor
Aristotales'in İskender'e yazdığı mektuptan bir parça; "Bu mektubun özü ve mektupta işlenen konuların özeti bu dairededir. Sana bu daireden başka bir şey göndermeseydim dahi yeterli olurdu. Adalet Dairesinin şekli şudur: 1. Adalet, dünyanın ıslah sebebidir. 2. Dünya, duvarı devlet olan bir bağdır. 3. Devlet, muhafızı şeriat olan otoritedir. 4. Şeriat, muhafızı devlet olan siyasettir. 5. Devlet, ordu ile hakimiyet kuran bir topluluktur. 6. Ordu, ancak para ile ayakta kalır. 7. Para, halktan elde edilir. 8. Halk, devlete ancak adalet ile bağlanır."
2.semt: Aristotales'in vasiyet ve nasihatleriKitabı okudu
sende bulunan bir kusurdan dolayı kardeşini kınama.
1. semt: Eflatun'un vasiyet ve nasihatleriKitabı okudu
Nefsini şu üç konuda sorguya çekmedikçe, uyku ve rahata meyletme: Birincisi, o gün bir hata ve kötülük yapıp yapmadığını düşün. İkincisi, o gün iyilik yapıp yapmadığını düşün Üçüncüsü, o gün bir işi yapman mümkün iken yapıp yapmadığını düşün. Hayattan önce ne olduğunu ve ondan sonra ne olacağını fikr eyle. Hiç kimseyi incitme. Çünkü dünyanın işleri değişir, kaybolur ve yok olur.
1. semt: Eflatun'un vasiyet ve nasihatleriKitabı okudu
Dünya dönüyor
Ân sabit-i bî-karâr a'cûbe-numây K'ez cây necunbed u neisted ber cây. *Tuhaflık gösteren kararsız sabit Ne yerinde durur ne de kımıldar.
Hadiste şöyle buyurulur: "Baban üçtür: seni dünyaya getiren, sana ilim öğreten ve seni evlendiren. Babaların en hayırlısı sana ilim öğretendir." Murtaza Ali kerramellahu vecheh'den şöyle nakledilir: "Bana bir harf öğretenin kölesi olurum."
sevginin mertebeleriKitabı okudu
Hikmeti, ehli olmayanların yanında zayi etmeyiniz, ehli olmayanlara hikmeti anlatırsanız onlara zulmetmiş olursunuz. Hz. İsa (a.s.)
4. Lem'a: Çocukların YönetimiKitabı okudu
Ataları ve dünyevî araçlarla akranlarına karşı övünmekten çocuk alıkonulmalıdır. Yalana yönelmekten ve ister doğru, ister yalandan olsun yemin etmekten nehyedilmelidir.
4. Lem'a: Çocukların YönetimiKitabı okudu
Filozoflar şöyle demişlerdir: Üç şey, zihnin zindeliğinin ve ruhun letafetinin gereğidir. Bunlardan birincisi iffetli aşk, ikincisi latif fikir, üçüncüsü ise zeki şerefli konuşandan vaaz dinlemedir. Sûfi şeyhler, tâlibi başlangıçta aşkla irşad buyurmuşlardır.
Aşkın, sırrı taltife ve ruhu tenvire tam bir ilgi ve katkısı vardır. Çünkü dünyayı aydınlatan aşk güneşinin, "Yeryüzü, Rabbi'nin nuruyla aydınlanır."¹ âyeti hükmünce insanî ruhun ufkundan yükseldiği her yerde, tabiatın pisliklerinin karanlıkları, batmaya mahkûm olup yokluk yolunu kateder. Varlık sahrasında her nerede âlem yakan şevk ateşi -ki "ne bakıyye kor, ne de bırakır"² âyeti, onun durumunu vasfeder- yanarsa, orada tabiatın ardiyelerini tamamen yakar. * ¹: Zümer, 39/69 ²: Müdessir, 74/28
Resim