Clifford D. Conner

Halkın Bilim Tarihi yazarı
Yazar
8.3/10
21 Kişi
82
Okunma
6
Beğeni
1.635
Görüntülenme

Clifford D. Conner Gönderileri

Clifford D. Conner kitaplarını, Clifford D. Conner sözleri ve alıntılarını, Clifford D. Conner yazarlarını, Clifford D. Conner yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Modern tıp, geleneksel olarak kullanılan şifalı otlardan salisilik asit, ipeka, kinin, kokain, safrandan elde edilen kolşisin, efredin, yüksükotundan elde edilen dijitalin, tahıllarda gelişen bir mantar olan ergot ve başka ilaçlar üretmiştir.
Sayfa 102Kitabı okudu
Tarihçi Carlo Ginzburg, "insan ırkının entelektüel tarihindeki en eski davranış şeklinin, yere çömelmiş, avının bıraktığı izleri inceleyen avcı olabileceğini" iddia etmektedir.
Reklam
Avcılık sadece bir hayvanı görmek ve öldürmek değildir; çoğu kez avın yakalanması zordur; alışkanlıklarını bilerek ve bıraktığı izleri okuyarak onu takip etmek gerekmektedir.
Goethe'den bir alıntı yaparsak, bilimin başlangıcı sözcük değil, eylemdi; yani parlak kuramcıların açıklamaları değil, sıradan insanların üretken el becerileriydi.
Yunanca "rahim" anlamını taşıyan "uterus" dan türetilen "hysteria" kelimesi, profesyonel tıp dünyasında uzun yıllar boyunca, kadın olmanın başlı başına patolojik bir durum olarak tanımlandığının birebir göstergesidir.
"Latince bilmek başlı başına eğitimliyi kabadan, seçkin olanı sıradan olandan ayırmaya yetecek bir beceri" idi.
Reklam
Eflatun'un çağdaşı olan Xenophon, "Mekanik olarak tanımladığımız sanatlar, genellikle kötü şöhrete sahiptir." demiştir.
Bilim felsefecisi Karl Popper'ın da dile getirdiği gibi bilgi, çoğunlukla, daha önceki bilginin değişikliğe uğraması yoluyla ilerlemiştir.
Akrepler yararlıydılar, çünkü bizi korkutarak nemli ve sağlıksız yerlerden uzaklaşmamızı sağlıyorlardı. Evcil hayvanla­rın ölümü çocuklara üzüntüyle başa çıkmayı öğretiyordu. Pire­ler faydalıydı; çünkü zenginleri evlerini ve eşyalarını temiz tutması için yoksullara iş vermeye mecbur kılıyordu. Bernardin'in dünyasında faydasız bitki ve böcekler ya da zararlı otlar yoktu.
Bugün, bilim dediğimiz şey tamamen halktan ve zanaatten elde edilen bilgiler ile oluşturulmuştur; bugünkü haline de bu kaynaklardan beslenerek ulaşmıştır. Bilim felsefecisi Karl Popper'ın da dile getirdiği gibi bilgi, çoğunlukla, daha önceki bilginin değişikliğe uğraması yoluyla ilerlemiştir.
84 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.