Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

David Papineau

David PapineauBilinç yazarı
Yazar
6.8/10
12 Kişi
42
Okunma
1
Beğeni
1.073
Görüntülenme

David Papineau Gönderileri

David Papineau kitaplarını, David Papineau sözleri ve alıntılarını, David Papineau yazarlarını, David Papineau yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir keresinde Louis Armstrong’dan cazı tanımlaması istendi. “Bir şeyi sormak zorunda kaldıysan, cevabı hiç öğrenemeyeceksin demektir dostum.” Aynı şeyi bilinci tanımlama girişimleri için de söyleyebiliriz.
Fizik dünyayı zihinsel perspektifimizin hayali bir ürünü, algıyla farkına vardığımız "duyusal verilerden" oluşturulmuş "mantıksal bir kurgu" olarak görüyorum. - Bertrand Russell
Sayfa 34 - John Stuart Mill'in vaftiz oğlu Bertrand (Berkeley takipçisi)
Reklam
176 syf.
10/10 puan verdi
Bilinç
Bilinç Nedir? Sorusuna yazar en makul şekilde cevaplandırmaya çalışmış. Çizgi-roman tarzında olmuş, görseller olmasa büyük ihtimal kafayı yerdim. Kitap sistematik ilerliyor "Bilinç" kavramını en baştan araştıran, çalışmalar yapan filozoflar, psikologlar, bilim adamlarını içeriyor( dahası var bu kadar sınırlı değil). İlk örnekler
Bilinç
BilinçDavid Papineau · NTV Yayınları · 201541 okunma
Son
Bazılarınız bilinç bulmacasının nihai bir yanıtı olmadığını duyunca hüsrana uğrayabilir. Sonuçta her şey dönüp dolaşıp tanımlara dayanıyor. Öte yandan bazılarınız da neden yanıt olmadığını anlamaktan bir tatmin duyabilir ve mutlulukla sinek şişesinden dışarı çıkış yolunu bulabilir.
Sayfa 171
Dennett'in fikri ilk bakışta tuhaf görünür. Bir varlık nasıl olur da biz ona belli bir şekilde yaklaşmaya karar verdik diye bilinçli hale gelir?
Sayfa 170
Kuram İnşası
İnsan bilinci araştırmaları gerçekten de bu tür bir "bilinç alametifarikası" ortaya koyarsa, o zaman belki bu temel üstüne bir genel kuram inşa edebiliriz.
Sayfa 164
Reklam
uzaylılara eşit haklar
Şüphesiz dünya dışı akıllı varlıklar da bilinçli olabilir; radikal biçimde insana benzemeyen unsurlardan meydana gelmiş olsalar bile. Örneğin, korteksleri, işitmeleri ya da episodik bellek depoları olmayabilir. İddialı bir bilinç kuramı bu olasılığı da kapsamlı ve sadece insanlardaki zekayı amaç edinmemeli.
Sayfa 135
Penrose'a göre bilinç
Bilinç daha çok bu tür kuantum çökmelerin zihinlerimizde kendilerini ortaya koymalarının bir şekli.
Sayfa 128
kuantum mekaniğiyle başka bir bağlantı
Oxford Üniversitesi Rouse Ball Matematik Profesörü Roger Penrose. Penrose bilincin sitoskeletal mikrotübüllerdeki; yani beyin nöronları gibi canlı hücrelere yapı iskelesi oluşturan silindirik protein yapılarındaki aktiviteyle bağlantılı olduğunu düşünüyor.
Sayfa 127 - Roger Penrose
Kuantum Fiziği Nasıl Farklılık Gösterir?
Kuantum mekaniğinin asıl tuhaflığı belirlenemezliği değil, bu tür ölçümler konusunda gerçek bir kavrayış sunamamasıdır.
Sayfa 122
59 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.