Hakan Poyraz

Hakan PoyrazAhlak Felsefesi Yazıları yazarı
Yazar
5.5/10
6 Kişi
20
Okunma
3
Beğeni
1.608
Görüntülenme

Hakkında

MSGSÜ Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. Hakan Poyraz, 1962 Ordu-Ulubey doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Ordu’da tamamladı. 1984’te İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. Aynı bölümde Metafizik Disiplininin Gelişimi ve Felsefe Tarihindeki Rolü teziyle Yüksek Lisansını tamamladı. 1988-1992 Yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi, 1992 den sonra da, aynı üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 1995’de Ankara Üniversitesi, DTCF Felsefe Bölümünde Dil Açısından Ahlak Felsefesi ve R.M.Hare adlı doktora teziyle Dr. oldu. 1996 yılında Doçent unvanı aldı ve 1998’de Gazi Üniversitesine; 2001’de Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümüne Doçent, aynı yıl aynı bölüme Profesör olarak atandı. 2002-2005 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı. 2007-2009, Gazi Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanlığı ve 2009-2011 Sakarya Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanlığı yaptı. 2012 yılından itibaren Mimarı Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi ve halen de bölüm başkanıdır. Hakan Poyraz’ın Dil ve Ahlak (Vadi, 1996) Hacivatın Hüznü (Vadi, 2002; Değişim, 2013) -Türkiye Yazarlar Birliği ödülü: 2002 deneme- Zehirli Bir Şey (Altın Küre, 2003) Adayazılar (Değişim, 2010) adlı kitapları; akademik çalışmalarının yanı sıra, Türk Yurdu ve Türk Edebiyatı, Milli Kültür, Hece dergilerinde yayınlanmış denemeleri bulunmaktadır. Ayrıca bir karikatür sanatçısı olan Poyraz, 1977 yılından bu yana Çaylak, Hoca Nasrettin, Gırgır gibi mizah dergileri ile Yeni Düşünce, Milli Kültür, Gençlik, Türk Diplomatik, Gündüz, Yerel Siyaset gibi dergi ve gazetelerde mizahi yazıları, denemeleri ve karikatürleri yayınlanmıştır. Hakan Poyraz, evli ve bir çocuk babasıdır.
Unvan:
Profesör, Yazar
Doğum:
Ordu-Ulubey, 15 Haziran 1962

Okurlar

3 okur beğendi.
20 okur okudu.
36 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
“Gerçek güç, kendine egemen olabilmektir ve kendine egemen olmak, insanın kendini gerçekleştirmesidir.”
“Dilimin sınırları, dünyamın sınırlarıdır” der Wittgenstein.
Reklam
“İçimizden geçmek gerek dışımıza çıkmak için” deyip devam ediyor. “Dışımıza… Her içten geçiş, bir dışa çıkış ve her dışa geçiş bir başka gerçeğe açılıştır. Ama dışımızdan dışımıza çıkamayız. Çıkarsak dışarda kalırız.”
Sayfa 34 - Değişim YayınlarıKitabı okudu
Su, ateş ve ahlak birlikte bir yolculuğa çıkarlar. Biri sorar: "Kaybolursak birbirimizi nasıl buluruz?". Su, "Nerede bir şırıltı duyarsanız ben oradayım." Ateş, "Beni bulmak için dumanı takip edin." der. Ahlak da der ki : "Beni kaybederseniz, bir daha bulamazsınız!"
Kırmızı başlıklı kurt, süngüyle kovulduktan sonra, davetle geri gelmiş ve bin bir kılığı ile hayatımızın içine yerleşmişti. Sonra ayrık otu tohumlarını serpti gönüllerimize. Şimdi, ektiğimizi biçmekteyiz. Aykırı olmak güzeldir, buruk bir çeşni, kekremsi bir tattır sofrada; tuzumuz, biberimizdir. Ama ayrık olmak yok eder. Toprağın beti bereketi kaçar. İlkönce yerliler öldürülür.
Sayfa 83 - Değişim YayınlarıKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
112 syf.
9/10 puan verdi
·
27 saatte okudu
Bu kitap bana bir sergiden hediye olarak gelmişti. Fazla ilgimi çekmeyeceğini düşünerek rafa kaldırdım. Aylarca orada kaldı. Kitabı biraz kapağına göre yargılama huyum kurusun inşallah, amin. Aylar sonra gözüme çarptı. Kalın kitaplardan beynim sulanmışken okuyabileceğim ince çıtırlık bir kitap arıyordum. Seçtim Hacivatın Hüznü’nü. İlk sayfasındaki biyografi bölümünden ilgimi çekmişti bile. Dedim bu deliyle mecbur tanışacağız. Bir günde bitirdiğim 2-3 kitaptan biri de buydu. Sonraki sayfalarda deli dediğim için özür diledim yazardan :’) Çıtırlık bir kitap diyerek almıştım elime fakat çoğu kısımda çok güzel derinleşmeler yaşadım. Batı’nın, masallarının, dilinin muazzam bir eleştirisi. Hakan Poyraz’a buradan şükranlarımı sunuyorum. Allah kendisinden razı olsun. Bu kitap alınır, okunur, kütüphanede durur, tekrar tekrar alıp okunulur, hediye edilebilir. Muazzam bir eser, tavsiye ediyorum.
Hacivatın Hüznü
Hacivatın HüznüHakan Poyraz · Değişim Yayınları · 20138 okunma