Ignazio Silone

Ignazio SiloneFontamara yazarı
Yazar
8.1/10
117 Kişi
402
Okunma
31
Beğeni
4.041
Görüntülenme

Hakkında

Ignazio Silone (d. 1 Mayıs 1900 - ö. 22 Ağustos 1978) İtalyan yazar. Asıl adı Secondo Tranquilli olan yazar Ignazio Silone takma adıyla eserlerini yayınlamıştır. Toplumcu Gerçekçilik akımına yönelik yazdığı romanları Mussolini İtalyasında özellikle güneyli fakir köylülerin hayatını anlatır. Abruzzo bölgesinin kurak coğrafyası, köylülerin batıl inançları ve faşist polisin baskıları sıkça kullandığı ana temalardır. Kendisi de aktif olarak komünist olan yazar, romanlarında komünizmin idealleri ve başarısızlığını da irdelemiştir. Ayrıca yazar, komünizmi savunduğu dönemlerde Mussolini için bilgi taşıyıp muhbirlik yaptığı iddia edilmiştir. Sonraları ise sert bir anti-komüniste dönüşmüştür. Eserlerinden Ekmek ve Şarap ile Fontamara dilimize çevrilmiştir. Fontamara romanı savaş sırasındaAmerikalılar tarafından İtalyan halkına dağıtılmıştır. 1978 yılında Cenevre'de ölmüştür. Eserleri Fontamara (1931) Ekmek ve Şarap (1937) -- Vino e Pane (Çev. Ahmet Hisarlı, Yay. Remzi Kitabevi) Il Fascismo, le sue origini e il suo sviluppo (1934) Un viaggio a Parigi (1935) La scuola dei dittatori (1938) Il seme sotto la neve (1942) Egli si nascose (1944) Una manciata di more (1952) Il segreto di Luca (1956) La volpe e le camelie (1960) Uscita di sicurezza (1965) L'avventura di un povero cristiano (1968) Severina (1981)
Tam adı:
Secondo Tranquilli
Unvan:
Yazar
Doğum:
Italya, 1 Mayıs 1900
Ölüm:
Cenevre, 22 Ağustos 1978

Okurlar

31 okur beğendi.
402 okur okudu.
9 okur okuyor.
413 okur okuyacak.
6 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
«Konuşuyoruz da anlaşamıyoruz.» dedi. «Aynı dili konuşuyoruz ama aynı dili konuşmuyoruz işte.»
Reklam
Boynunda artık zinci­ri olmayan, fakat elde ettiği hürriyetten buna rağmen faydalanamayarak, aç bir halde, kaybettiği nimetin etrafında dolaşan bir köpek gibiydi.
«Adalet mi? Ha, ha, ha.» Sonra: «Adaletin kilosu kaça?..»
...değerlendirecek eğitim olmadıktan sonra aklı başında olmak neye yarar?
SABAHATTİN ALİNİN DOĞUM GÜNÜ MÜNASEBETİYLE... (Son Tarih: 25 Şubat 2020 )
Sabahattin Ali Etkinliği düzenliyorum katılmak isteyen buyursun gelsin. Sabahattin Ali ile ilgili her şeyi okuyoruz . Çünkü Sabahattin Ali bunu hak ediyor...Hayatı, kitapları, çevirileri... yani Sabahattin Ali' yi ucundan kenarından ilgilendiren her şeyı.. Değerli okurumuz
Yeşim Uzundal
Yeşim Uzundal
' un Sabahattin Ali ile ilgili
Aralık 2019
Çoğunluk ,yerli bir liste olacak gibi .. 1 )
Bahar İsyancıdır
Bahar İsyancıdır
/onat kutlar ✔ 2)
Yeter ki Kararmasın...
Yeter ki Kararmasın...
/ onat kutlar 3)
Alemdağ'da Var Bir Yılan
Alemdağ'da Var Bir Yılan
/sait faik✔ 4) https://1000kitap.com/kitap/kitap--168807 /zweig✔ 5)
Yol
Yol
/ Aziz Nesin (etkinlik )✔ 6)
Irazca'nın Dirliği
Irazca'nın Dirliği
/ Baykurt ❤
Reklam
"İnsan özgürlüğü başkasından dilenenez, özgürlüğü kazanmasını bilmesi gerekir..."
Ignazio Silone
Ignazio Silone

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
192 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
19 saatte okudu
Yazar bu kitabında bizi, yirminci yüzyılın ilk yarısına, Faşizm yönetimi altındaki İtalya'ya götürüyor. Fontamara, İtalya'nın güneyinde deyim yerindeyse, dünyadan haberi olmayan , her şeyden uzak kendi dünyalarında yaşayan fakir ve cahil insanların yaşam sürdüğü bir köy. Ülkede olan rejim değişikliğinin bile farkına varılmadığı bir yerleşim yeri. Ama onların da Faşizmle karşılaşmamaları tabii ki mümkün değil. İşte kitapta bu köy halkının Faşizmle tanışmasından sonraki yaşanan olaylar, onların bakış açısıyla ve onların ağzından, trajikomik bir şekilde anlatılmaktadır. Faşizme bir de bu zavallı insanların gözünden bakmaya ne dersiniz? Faşizm en basit bir şekilde daha nasıl anlatılır bilemiyorum. Olabilecek en basit olaylarla ve herkesin anlayacağı bir dille mükemmel bir Faşizm profili daha nasıl çizilebilir ki ? Müthiş bir akıcılığa sahip olan bu kitabı ben büyük beğeniyle ve büyük keyif alarak okudum, okunmasını da herkese tavsiye ediyorum.
Fontamara
FontamaraIgnazio Silone · Kor Kitap · 2019335 okunma
192 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
İtalyan yazar Ignazio Silone’nin kendi çocukluğunun geçtiği köyün yaşantısını anlattığı kısa romanı Fontamara, Sabahattin Ali tarafından dilimize kazandırılmış ve Türkiye’de ilk defa 1943 yılında basılmış. 1930’lar İtalya’sında küçük ve yoksul bir köyde geçen eser, zengin toprak sahipleri tarafından emeği sömürülen köyülülerin verdikleri yaşam mücadelesi anlatılıyor. Suyu ve elektriği kesilen, ekip biçtiği toprak için kira ödemek zorunda bırakılan köylülerin, toprak sahipleri ve bu egemen sınıfı koruyan adaletsiz düzen ve yasalar karşısında verdikleri mücadele çok gerçekçi bir şekilde aktarılıyor. Mussolini’nin iktidara gelişi ve faşizmin devlet politikalarından küçücük bir köydeki günlük hayata sızışını çok güzel, trajikomik ve nahif bir şekilde kurgulaştırmış Silone; faşist bir yönetime maruz kalan köylülerin dünyalarının çaresizlik ve umutsuzlukla yıkımını tüm gerçekliği ve sarsıcılığıyla yansıtmış. Kitabı çok büyük bir beğeniyle okudum. Coğrafyalar ve tarihler ne kadar farklı da olsa insanlığın sorunları ve acıları aslında nasıl da aynı! Toplumcu gerçekçi eserlerden hoşlananlara mutlaka ama mutlaka tavsiye ederim.
Fontamara
FontamaraIgnazio Silone · Kor Kitap · 2019335 okunma
192 syf.
·
Puan vermedi
·
25 saatte okudu
Bir
Mahir Ünsal Eriş
Mahir Ünsal Eriş
tavsiyesiydi bu kitap. Çevirmeni iki gözümün çiçeği
Sabahattin Ali
Sabahattin Ali
Önsözü de
Can Yücel
Can Yücel
Yazarını daha önce hiç duymasam da okumak için üç harika neden vardı. Birinci Dünya Savaşı yılları, faşist Mussolini yönetimi altında ezilen köylülerin başkaldırı çabaları.. Her gün adım adım kaybettiği toprağına, elektriği, suyu, emeğine sahip çıkmaya çalışan bir köy, Fontamara’nın öyküsü..
Fontamara
FontamaraIgnazio Silone · Kor Kitap · 2019335 okunma