Merhaba kitap dostları,iyi akşamlar dilerim.Ağustos listemi tamamladım.Bu akşam sizlere bir anı kitabından bahsetmek istiyorum.Sedat Göçmen’in Fırtınalı Denizin Yolcuları....
Marksizm hiçbir zaman bize iyi bir “muhlama” yapmasını öğretmez; ama bize insanca yaşamanın yollarını, birbirimizin sırtına binmeden yaşamanın yollarını öğretebilir.
— Kitabın önsözünden
Kitabın incelemesine geçmeden önce, bu kitap bana bir arkadaşım tarafından tavsiye edildi, kendisine burdan teşekkürlerimi iletmek isterim bu kadar faydalı bir kitabı bana tavsiye ettiği için. Kitaba dönecek olursak; Kitap, Devrimci Yol hareketinin Karadeniz bölgesi üzerindeki örgütlenme hareketini konu almakta ve çalışmalar yaptıkları il ve ilçeleri bölüm bölüm olarak söyleşi şeklinde anlatmakdatır. Soran kişi, İlbay Kahraman; cevaplayan ise, Sedat Göçmen’dir. Sedat Göçmen, Devrimci Yol hareketinde Karadeniz bölgesinden sorumlu olan kişi. Yani tüm olaylar birinci ağızdan anlatılıyor.
Anlatılan öyküleri kanlarıyla yazan ve bu uğurda ölen devrimcilere saygıyla ithaf edilen arşiv niteliğindeki çalışma olan bu kitabın, katılımcılar tarafından da geçmişten geleceğe ışık tuttuğu ifade edildi. Kitabın hazırlanmasında çok sayıda kişiyle görüşmeler yapıldığı, kolektif bir çalışmayla çokça insanın üzerinde ter döktüğü bu kitabın gelecek kitapların da habercisi olduğu anlaşıldı. Geçmişte gelişen halk hareketlerinin oluşturdukları dinamiklerin tüm gerçekliğiyle bugüne ve yarına aktarılmasının görev olduğu bilinciyle Karadenizin ve ülkenin her köşesinde ciltler dolusu hikâyelerin anlatılabileceği ifade edildi.Yakın tarih siyasetiyle ilgilenenlere tavsiye ederim.Kitapla kalın..