İsmail Akbal

İsmail AkbalDerin Cinayetler yazarı
Yazar
7.0/10
5 Kişi
17
Okunma
3
Beğeni
1.714
Görüntülenme

Hakkında

1974 Aksaray doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Konya’da tamamladı. 1996 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi’nden mezun oldu. Aynı üniversitede Siyaset Psikolojisi üzerine yüksek lisans, Ankara Üniversitesi’nde de Türk Siyasal Hayatı üzerine doktora yaptı. 2000 yılında Köln Üniversitesi’nde araştırma yapmak üzere görevlendirildi. 1998-2004 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde asistan olarak çalıştı. 2005-2013 yılları arasında Niğde ve Aksaray üniversitelerinde Yardımcı Doçent olarak görev yaptı. 2013 yılından itibaren Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde Siyaset Bilimi Doçenti olarak öğretim üyeliği yapmaktadır. 2008 yılında yayınlanan Trabzon’da Muhalefet kitabının yanında siyaset bilimi, toplum psikolojisi, Türk siyasal hayatı, gazete reklamcılığı, Ermeni sorunu üzerine birçok makalesi bilimsel dergilerde yayınlanmıştır. Derin Tarih dergisinin de yazarı olan Akbal, İngilizce, Almanca ve Osmanlıca bilmektedir. İki çocuk babasıdır.
Unvan:
Yazar
Doğum:
Aksaray, 1974

Okurlar

3 okur beğendi.
17 okur okudu.
1 okur okuyor.
8 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Talat Paşa
"Vaktiyle Enver Paşa'yı kendinize bayrak yaptınız; şimdi hepinize düşen vazife Mustafa Kemal Paşa'nın arkasından gitmek ve memleketi kurtarmaktır."
Atatürk'ü ön plana çıkaran Talat Paşa
Karakol Cemiyeti'ni diğerlerinden ayıran en önemli farklılık, kuruluş kararının kendi iradeleriyle değil yurt dışına kaçmak zorun da kalan Talat Paşa'nın emriyle olmasıdır. Anadolu'daki hareketin liderliği konusunda Mustafa Kemal Paşa'yı destekleyen Talat Paşa,
Sayfa 29 - TİMAŞKitabı okudu
Reklam
Mustafa Kemal'in yaşamı boyunca Recep Zühtü mebus olmuştur; ama ondan sonra bir daha mebusluğu rüyasında bile göremeyecektir. Çünkü İnönü, Recep Zühtü ve onun gibi "Huzur-ı Mutat Zevat"tan hoşlanmamaktadır; hatta nefret etmektedir. 3 Nisan 1939 Mart seçimleri ile Mustafa Kemal'in sağlığında İnönü karşıtı olarak tanınan Şükrü Kaya, Tevfik Rüştü Aras, Kılıç Ali, Recep Zühtü, Nuri Conker gibi isimlerin milletvekilliği hayatı sona erdi. Buna karşılık İnönü, Mustafa Kemal'in siyasete yasakladıklarını yeniden çağırdı ve milletvekili yaptı: Karabekir, Ali Fuat, Faik Ahmet gibi. Yalnızca İnönü değil; Celal Bayar da artık sevmiyordu "Huzur-ı Mutat Zevat". Her ne kadar eskiden bunlarla birlikte hareket etmiş olsa da Celal Bayar, Tevfik Rüştü, Kılıç Ali, Fuat Bulca, Recep Zühtü gibi sevilmeyen isimlerin Demokrat Parti'ye girmelerini engellemiştir.
Sayfa 317 - TİMAŞKitabı okudu
Tekçe'nin komitacı eylemlerin ardından faaliyetleri sona ermemiş, Dersim İsyanı'nın sonlandırılmasında da önemli görevler üstlenmiştir. Tekçe'nin emrindeki Muhafız Alayı'nın harekâta dahil olması ve sert yöntemleri sonucunda Dersim İsyanı kısa sürede nihayete erdirilmiştir.
Sayfa 269 - TİMAŞKitabı okudu
Fikriye Hanım’ın asıl adı Zeynep Fikriye’dir. 1897’de bugünkü Yunanistan sınırları içindeki Yenişehir’de dünyaya geldi. Babası Hayrullah Bey, Konya Karamanoğulları soyundan gelen bir ailedendir. Annesi Vasfiye Hanım Çerkes kökenlidir. Çiftlikle uğraşan aile varlıklıdır. Fikriye Hanım’ın annesi Vasfiye Hanım, Mustafa Kemal’in üvey babası olan Ragıp Bey’in kız kardeşidir. Fransızca ve Yunancayı çok iyi derecede bilmekte, ud ve piyano çalmakta idi. Mustafa Kemal’le ilişkileri konusunda birçok rivayet dolaşmaktadır.
Sayfa 180Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
336 syf.
6/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Derin Cinayetler
Derin Tarih yazarı ve öğretim görevlisi İsmail Akbal'in Cumhuriyetin karanlık yılları diye adlandırdığı 1919-1927 yıllarını içeren Derin Cinayetler adlı Tarih çalışması beni çok etkiledigini söyleyebilirim.Bir yandan ülke işgal altında diğer yanda iktidar olma ve gücü elinde bulundurma mücadelesi ve bu mücadeleyi veren kahramanlar içerisinde eskiya gibi haraket edenler ve suikast işleyen katilleri de milli mücadele görüyorsun. Enver paşaya bağlı kurulan gayrı resmi teşkilatı mahsusa daha sonra kontrolden çıkar ve kapatılır.Dagılan teşkilatı mahsusanın yerine 6 cemiyet kurulur ve bunlardan biri olan karakol cemiyeti ile Mustafa Kemal ön plana çıkar..Komitacılık faaliyetleri ve daha sonra Huzur-ı Mutat Zevat olarak anılan Mustafa Kemal'in sofra arkadaşları ve bunların yediği haltları anlatmaktadır.. Komitacılık yöntemleriyle öldürüldüğü iddia edilen Yahya kaptan,Mustafa Suphi,Yahya Kâhya,Ali Şükrü bey,Topal Osman, Fikriye hanım gibi isimlerin sır perdesi sorgulanmaktadır. Suikastçılerin katillerin M.Kemal'in en yakın sofra arkadaşı olması vefat edene kadar bunları koruyup kollaması ve Mecliste milleti Mebus olarak temsil etmeleri ne kadar da ilginç bir durumdur. Burada benim gördüğüm kilit isim İbrahim Hakkı TEKÇE
Derin Cinayetler
Derin Cinayetlerİsmail Akbal · Timaş · 201417 okunma