John Godolphin Bennett

John Godolphin BennettNe İçin Yaşıyoruz? yazarı
Yazar
6.7/10
7 Kişi
26
Okunma
3
Beğeni
2.591
Görüntülenme

Hakkında

İngiliz matematikçi, asker, teknoloji araştırmacısı, yazar. Başta İngiltere ve A.B.D. olmak üzere Batı ülkelerinde ruhaniyet, maneviyat ve ruhani psikoloji gibi konularda ve P.D. Ouspensky ile özellikle G.I. Gurdjieff'in öğretilerine dair yazdığı kitaplarıyla; ülkemizde ise özellikle Mayıs 1919 ayında M.Kemal Atatürk ve maiyetindeki heyete İstanbul'dan Samsun'a çıkış vizesi vermiş olmasıyla tanınmıştır. Osmanlı Devleti'nin yıkılış ve cumhuriyetin kuruluş öncesi yıllarında İngiliz ordusunun işgali altındaki İstanbul'da istihbarat subayıydı. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Samsun'a gidişi için gereken vizeyi 16 Mayıs 1919'da imzalayan subaydır. Osmanlı Meclis-i Mebusan'ının İngiliz askerlerince basılıp İttihadçı milletvekillerin tutuklanmasında ve onların Malta Adası'na gönderilmesi operasyonunun başında da Bennett vardı.
Unvan:
İngiliz Matematikçi ve Asker
Doğum:
8 Haziran 1897
Ölüm:
13 Aralık 1974

Okurlar

3 okur beğendi.
26 okur okudu.
2 okur okuyor.
51 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Doğa, ihtiyacımız olan yardım ve enerjiyi almamızı mümkün kılar. Doğa bize, çalışmalarımızda yardımcı olur. Doğa ilgisiz değildir. O, insanlığın ve kişisel olarak her birimizin iyiliği ile faal olarak ilgilidir. Doğanın sahip olduğu sevgi soyut değildir, her bir çocuğu için somut bir şeydir.
Sayfa 24 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
Anne doğurgandır. Doğa sahip olduğu tüm güçlere rağmen, yaptıklarımızdan ötürü bize zarar vermedi. Doğa vermeye devam eder ve günahkâr bir yolda dahi olsak bunu takip etmemize izin verir. Insanlar hâlâ Doğa'nın fethinden bahsederler, sanki o üstesinden gelinmesi gereken çok korkunç bir güçtür ve isteklerimize boyun eğmiştir. Fakat bir tek küçük parmağı kaldırmakla, bütün insanlık sona erebilir. Eğer Doğa, kendisini biraz silkeleseydi, insanoğlu çaresizliğinin farkına varabilirdi. Doğa vericiliğini sürdürür, işte insanoğlunun, kendisinin ayrı bir güç olduğuna inanmasını sağlayan, bu durmaksızın devam eden vericiliktir.
Reklam
Kendimiz için bilgi dolu bir yaşam olduğunu görebiliriz. Arıların bilgisi vardır, her anne hayvanın bilgisi vardır, her hayvan sürüsünün bilgisi vardır. Böyle bir şey söylediğimiz zaman bunun gerçekten bir anlam ifade ettiğini görebiliriz. Bir çeşit bilgelik olan "içgüdü" daha önceden konuştuğumuz tecrübe ile kesinlikle aynı değildir, çünkü o, dış dünya ile azar azar yapılan alışveriş ve münasebetten ortaya çıkmamıştır. Bu bir şekilde, arı kovanına ya da ineğe ya da anne kaplana verilmiş olan bir hediyedir.
Sayfa 52 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
Gurdjieff, bizim hepimizin büyük bir objektif Amaç'a hizmet etmemiz gerektiğini söyler ve bu da "nefes alan her canlı"nın kısmetidir. Bu, tüm mevcudiyet için değil, sadece nefes alanlar, canlılar içindir. Biz "ister istemez" bu amaca hizmet etmek zorundayız, fakat bunu bir insan ya da bir hayvan gibi, şuurlu ya da otomatik olarak yapabiliriz. Bu amaca şuurlu hizmet etmek, gerçek bir insan tecrübesidir.
Sayfa 30 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
Hace Nasreddin
Konya, Hacı Bektaş ve diğer tasavvuf faaliyet merkezlerini ziyaret ederek Anadolu üzerinden Kars'a geri döndü. Efsanevi Türk bilgesi Hace Nasreddin'e duyulan hayranlık muhtemelen bu zamandan kalmadır.
Sayfa 42 - hermesKitabı okudu
John Godolphin Bennett 'in Tanık adlı kitabının ditijal versiyonu sahibi olup paylaşabilecek olan var mı?
Tanık / Bir Arayışın Hikayesi
Tanık / Bir Arayışın Hikayesi
John Godolphin Bennett
John Godolphin Bennett
kitapyurdu.com/kitap/tanik--bi...

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
400 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Gurdjieff'i tanımak için harika bir başlangıç kitabı diyebilirim. Öğretilerini anlamak için önce kim olduğunu görmek isterseniz okuyabilirsiniz. İlgili olup 1000kitaba ekledikleri için teşekkür ediyorum
Gurdjieff
GurdjieffJohn Godolphin Bennett · Hermes Yayınlar · 02 okunma
Resim