Recai Yahyaoğlu

Recai YahyaoğluYalnızlık Psikolojisi yazarı
Yazar
7.8/10
22 Kişi
95
Okunma
5
Beğeni
2.304
Görüntülenme

Hakkında

1965 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. 1989 yılında Trakya üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Halen kamuda ve özel sektörde görev yapmakta olan yazar, tamamlayıcı tedavi yöntemleriyle ilgilenmektedir. Beden özelliklerine göre bitkilerden faydalanmayı sağlayan tavsiyelerinin yanı sıra, kişiye ve hastalığa göre tamamlayıcı tedavi seçeneklerini kombine bir şekilde uygulamaktadır. Yırmiye yakın derneğe üye olan yazarın Çeşitli dergi ve internet sitelerinde makaleleri yayınlanmaktadır. "Tamamlayıcı Tıp" alanında ülkemizde en geniş alana sahip internet portalı olan tamtip.com adlı web sitesinin genel koordinatörlüğünü sürdürmektedir.
Unvan:
Doktor-Yazar
Doğum:
İstanbul, 1965

Okurlar

5 okur beğendi.
95 okur okudu.
5 okur okuyor.
69 okur okuyacak.
5 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
"Bazı araştırmalara göre görülen baş ağrıların sebebi 'duygularımızı içimizde tutma' olduğu söylenmektedir."
Yalnızlık, modern aklın zindanı ilkel aklın özgürlüğüdür.
Yalnızlık Psikolojisi
Yalnızlık Psikolojisi
"Yalnızlık aynı zamanda bir yabancılaşma süreci olarak da görülebilir."
Yalnızlık Psikolojisi
Yalnızlık Psikolojisi
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
224 syf.
8/10 puan verdi
·
10 günde okudu
"Yalnızlık kendini bilmemektir.... " Yazar yalnızlığı sosyolojik ve psikolojik olarak ele almış. Yalnızlık sadece tek duvar arasında kimsesiz kalmak olmadığını, kendi bilmemekte, anlamamakta, güvenmemekte bir çeşit yalnızlık olduğunu açıklamaktadır. Güzel tespitler ve başka kişilerin yazılarından örnekler mevcut. Sıkılmadan ve yalnızlık psikolojisi hakkında faydalı bilgiler alabileceğiniz bir çalışma.
Yalnızlık Psikolojisi
Yalnızlık PsikolojisiRecai Yahyaoğlu · Nesil Yayınları · 200556 okunma
1/10 puan verdi
Gerçekten kendimi çok zorladım ama olmadı. Kitabın en başında söylenen bir cümle bana çok etkileyici gelmişti “uzun bir yolu yürümek isteyen herkes ilk ders olarak yolun başında karşısına çıkan hayal kırıklıklarının üstesinden gelmeyi öğrenmelidir.” Bundan yola çıkarak bu kitapta beğenmediğim şeyler olsa da sonuna kadar devam edeceğim bana bir şeyler katacağına eminim dedim. Üslup zarif, naif ancak sıkıcı. Bu tartışma bile kabul etmeyecek kadar belirgin. Ama ilk hayal kırıklığım sıkıcı üsluptan ziyade ben bu kitabı bilimsel verilere dayanarak hazırlanmış makalenin kitaplaştırılmış hali gibi düşündüğüm için almıştım ancak böyle değilmiş. Neyse dedim ilk hayal kırıklığında pes etmeyeceğim. Ama benim tahammül edemediğim bir konu var o da insanları bir grubun içine sokmak. İkinci hayal kırıklığı ama bu esaslı bir hayal kırıklığı “cihangir sakinleri: muhalif yalnızlar”. Cihangirli insanlar bunu yapar, şunu sever, şunu tercih eder.... Bunu söylemek için herkesi tek tek tanımak bunları tek tek araştırmak gerekir. Ben bu gibi gruplamalardan nefret ederim. Hele bir psikolog olarak bile insanları gruplamamaya çalışırken bir kitapta bunu görmekten hoşlanmıyorum. Ama pes etmeyip biraz daha devam edeyim dedim olmadı. Burada ağırlıklı olarak bahsi geçen fiziksel bir yalnızlık benim anladığım. Oysa yalnızlık duygusal bir durumdur o yüzden artık yeter dedim ve bıraktım. Bu konuyla ilgili başka kitaplar araştıracağım.
Yalnızlık Psikolojisi
Yalnızlık PsikolojisiRecai Yahyaoğlu · Hayat Yayınları · 201956 okunma
360 syf.
8/10 puan verdi
Doktor olan yazarımız kitabına "Tüm insanlığa şifa olsun.." iyi dileği/duasıyla başlıyor kitabına. Çağımızın, tüm insanlığın geçmişten günümüze , yaşadığı en derin ve insanı en etkili şekilde etkileyen duygu olan yalnızlığı pek çok açıdan ele alıyor kitabında. Ben bir kitabı okurken varsa ön sözünü okur ve kaynakçasına da göz gezdiririm. O kadar geniş bir kaynakçası var ki kitabın. Biraz da benim alanıma girdiği için daha bilinçli bir değerlendirme yapabiliyorum. Yazarımız bir akademisyen titizliğinde konusunu çok çok iyi araştırmış, harika bir literatüre sahip. Kitabının içeriği ise bence harika olmuş. 8. Baskı benim okuduğum. Bu baskıda kitap güncellenmiş. Verilen örnekler, istatistiki açıklamalar oldukça güncele yakın. Yazar kitabında yalnızlığı pek çok açıdan ele almış ve değerlendirmiş. Çözüm önerilerini serpiştirmiş. Yalnızlık kaynaklı psikolojik sıkıntısı olan insanları alanın uzmanları doktorlara, psikololog, psikolojik danışman, psikiyatristler ile görüşmeye yönlendiriyor. Kitabın içeriği ise bölüm başlıkları ile şöyle: *Yalnızlık ve çeşitleri *Edebiyat ve yalnızlık *Yalnızlık halleri *Farklı ve sıradışı yalnızlıklar *Psikoloji ve yalnızlık *Sosyoloji ve yalnızlık *Felsefe ve yalnızlık *İnternet ve yalnızlık Yalnızlığın zararları *Sorgulama ve yüzleşme *Yalnızlığın çözümü . Pek çok açıdan (Psikolojik, sosyolojik, felsefik, demografik, istatiksel vs ) yalnızlığın konu olarak alındığı bu psikoloji kitabını ben çok beğendim. Psikolojik danışman-rehber öğretmen olarak konuya ilgi duyan, yalnızlık duygusunu ben de yaşıyorum diyen herkese tavsiye ederim.
Yalnızlık Psikolojisi
Yalnızlık PsikolojisiRecai Yahyaoğlu · Hayat Yayınları · 201956 okunma
Resim