Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şener Dilek

Şener DilekNiçin Yaratıldı Şu İnsan yazarı
Yazar
7.3/10
11 Kişi
101
Okunma
28
Beğeni
5,7bin
Görüntülenme

Şener Dilek Sözleri ve Alıntıları

Şener Dilek sözleri ve alıntılarını, Şener Dilek kitap alıntılarını, Şener Dilek en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Medar-ı necat ve halas, yalnız ihlâstır. İhlâsı kazanmak çok mühimdir. Bir zerre ihlâslı amel, batmanlarla halis olmayana müreccahtır. ” *(Mesnevi-i Nuriye, rnk Neşriyat, s. 167)
| Hakikat Dünyası |
" Hakikati ciddi arayanlar, açlığını tam hissedenler, marifete tam susayanlar, arınmak ve durulanmak isteyenler, dupduru bir gönül berraklığı içinde hakikate yönelenler. "
Reklam
" Risale-i Nur, bu asırda telif dünyasının bir güneşidir. "
Okumak istediğimiz eser,
" Risale-i Nur, en derin bir hakkaik-i imaniye ve en yüksek bir ubudiyet-i fikriye'dir. " ~Şualar
" Öğrenmenin sicil dosyası "
Evet, ahirette herkesin “sicil dosyası” açılacak; dosya içinde mevcut her şey sorguya tabi tutulacaktır. Sorguya tabi meselelerden bazıları da, neleri okuduğumuz, ne niyetle okuduğumuz, okuduğumuzu ne ölçüde yaşadığımız ve ne nisbette başkalarına anlattığımız olacaktır. Bu nedenle, “öğrenmenin sicil dosyası” ahirette açılacak, önümüze konulacaktır.
Reklam
Risale-i Nur, iman hakikatlerini güneş gibi göstermekte
Akılları ikna, kalbleri işba etmektedir.Çağımızın maddi ve manevi sancı ve bunalımlarına Kur’an-ı Azimüşşan’dan reçeteler sunan Risale-i Nur Külliyatı; okunması,anlaşılması ve ömür boyu mütalaa edilmesi gereken en yüksek bir ders-i imani ve en derin bir hakikat-i Kur’aniye ve en rasih bir ibadet-i imaniyedir.
Evet, bütün amellerimizde olduğu gibi, okuma ve tetebbuatlarımızın, ders takdimlerimizin de gaye ve maksadı, yalnız ve yalnız Cenab-ı Hakk’ın rızasını tahsil etmek olmalıdır.
Risaleleri gözünün ucu ile okuyup geçen bir kısım sathî nazarları marifet burçlarında durup temaşa etmeye ve "tefekkür mesleği"nde derinlik kazanmaya sevk etmek için yazıyorum.
Sayfa 26
Mevcut halin kritik ve değerlendirilmesi.
Okuduklarım, öğrendiklerim beni insan şahsiyetini zayi etmeyen, hakkı incitmeyen, kul hakkını gözeten, şefkat ve hamiyet hislerini coşturan bir hassasiyet ve duyarlılığa yükseltebildi mi?”
Reklam
"ilimde rasih (derinleşmiş) olanlar”
(Al-i Imran,7) ayet-i kerimesinde beyan buyrulan özelliğe İslam tarihinde binlerce ulema mazhar olmuştur. Onlar, yüksek bilinçleriyle en müşkil meseleleri çözmüş, en derin meseleleri halletmiş, ümmete itikadî ve fikrî istikamette rehber olmuş, yollarını aydınlatmışlardır.
Meyl-ür Rahat,
Hz. Üstad’ın tabiriyle “umum meşakkatin anası ve umum rezaletin yuvası”dır.
Hâlbuki hikmet ve ibret sahipleri,
“Her bilenin üstünde bir bilen vardır.” hükmünce, herkesten istifade eder, herkesle iletişim kurarlar;mevcuda iktifa etmenin dun himmet olduğunu bilirler. Evet, fikrî, İlmî, hissî yeterliliğe henüz ulaşamamış kişiler hem kendisine, hem de çevrelerine zarar verirler. Çünkü bir parça bilgi tehlikelidir.
Hz. Adem (a.s)’ın yaradılışı ile ilgili “Talim-i Esma” meselesi göstermektedir ki; Cenab-ı Hak, insan fıtratını “öğrenme” üzerine programlamıştır. Hz. Adem’in meleklere rüçhaniyeti de bu noktadan kaynaklanmaktadır.
Zaten, insanın yaradılış gayesi de, şu dünya hanında istidadlarını açmak, nemalandırmak değil midir?
172 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.