Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Taha Niyazi Karaca

Taha Niyazi KaracaSınırları Çizen Kadın yazarı
Yazar
8.8/10
66 Kişi
270
Okunma
19
Beğeni
3.202
Görüntülenme

Taha Niyazi Karaca Sözleri ve Alıntıları

Taha Niyazi Karaca sözleri ve alıntılarını, Taha Niyazi Karaca kitap alıntılarını, Taha Niyazi Karaca en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kamu Spotu
Toplumlar, sadece erkeklerinin değil kadınlarının da büyük idealler taşımalarıyla ve bu idealler uğruna topyekûn hareket etmeleriyle sağlıklı şekilde var olabilmektedirler.
ZAMAN VE MEKÂN... İnsan karakterini, inançlarını şekillendiren en büyük iki etken olmuştur.
Reklam
"Dünyadaki en mutlu insan, bir günün on üç saatini kütüphanede geçirenler olmalı."
Yalnızca sömürme
Bir Osmanlı aydınının kurtuluş reçetesi olarak gördüğü merak etme duygusu ve dünyayı tanıma çabası İngiliz toplumunda fazlasıyla gelişmiş ti. Arap çöllerini gezen Gertrude Bell'e bir Arap şeyhi; "evinde rahat rahat oturmak varken, neden bütün bu zorluklara katlandığını, bu kadar zorluktan sonra eline ne geçeceğini" sorduğunda onun verdiği cevap kısa ve netti: "Yalnızca merak".
"Kaybedilen bir insanın değeri yaşarkenkinden çok daha fazla anlaşılıyor."
Sayfa 255Kitabı okudu
"Dünyada benim kadar mutlu bir insanın daha var olduğundan şüpheliyim."
Sayfa 127Kitabı okudu
Reklam
"Dünyadaki en mutlu insan bir günün on üç saatini kütüphanede geçirenler olmalı."
"Savaştan önce seyahatlerimiz sırasında ikimizin kalbi de ne kadar da hafifti. Şimdiyse ağırlaşan kalplerimizi bir deve bile taşıyamaz."
Sayfa 300Kitabı okudu
"Her şey simsiyah görünmeye başladığında hep seni düşünüyor ve dünyanın tekrar yaşanabilir bir yer olabilmesini umuyorum."
"Kalabalıklar içinde dahi kendini yalnız hissediyordu."
Sayfa 391Kitabı okudu
Reklam
"Hayaller ve gerçekler birbirinden çok farklıydı ve gerçeklerin yüzü çok acıydı."
Sayfa 314Kitabı okudu
"Çevremiz, bağlantılarımız ve tanıdıklarımız değiştiğinde bizler de değişir miyiz ?"
Tarih, kademeli olarak gelişti. Tarihsel anlatıdan önce mitler vardı. Sonra efsaneler ve destanlar ortaya çıktı. En sonunda da tarihsel anlatım kendisini gösterdi. Tarih algısı ve bilgisinin toplumların düşünsel gelişimlerine bağlı olması nedeniyle tarih her toplumda aynı şekilde ortaya çıkmadı. Günümüzde dahi geçmişin bilgisi bazı toplumlarda söylenceler (efsaneler) üzerine bina edilmeye devam ediyor.
"Napolyon'un 1798 yılında Mısır'ı işgal etmesi arkeolojinin gelişmesindeki önemli dönüm noktalarından oldu. Yanında getirdiği bilim insanları tarih öncesi ve İlk Çağ'a ait birçok kültür verisini toplayarak Fransa'ya götürdü."
Sayfa 263 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
"Yetersiz kalsa da sevgilim, duygularım şunlar; sevgi, hayranlık, minnet, güven ve seni mümkün olduğunca çok görmek için bastırılamaz bir arzu. Ölünceye kadar senin R."
Sayfa 154Kitabı okudu
536 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.