Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tolga Şirin

Tolga ŞirinTürkiye’de Düşüncenin Tutsaklığı 1 yazarı
Yazar
Çevirmen
9.2/10
26 Kişi
77
Okunma
11
Beğeni
3.395
Görüntülenme

Hakkında

Tolga Şirin, (d. 1984, İzmir) Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilimdalı bünyesinde ders veren akademisyen[8] Dr. Tolga Şirin, anayasa hukuku ve insan hakları uzmanıdır. Anayasa Hukuku Araştırmaları Derneği'nin kurucu üyelerindendir.  Radikal ve Taraf gazetelerinde ve Bianet'te köşe yazıları yazmaktadır. Bolivya Anayasası: Hukuk Demokrasi ve Özerklik; Türkiye'de Anayasa Şikayeti (Bireysel Başvuru): İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi ve Almanya Uygulamasıyla Mukayeseli Bir İnceleme; 30 Soruda Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Özgürlüğü, Anayasa Güncesi isimli kitapların yazarıdır.  Karşılaştırmalı anayasa hukuku, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, anayasa yargısı, anayasa mahkemesine bireysel başvuru, nefret söylemi, ifade özgürlüğü, milliyetçilik, çevre hakkı üzerine çalışmaktadır. 2006-2008 yılları arasında İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi yürütme kurulu üyeliği yapmıştır. Londra Birkbeck[6] ve Köln Üniversitelerinde misafir araştırmacı olarak çalışmıştır. Almanca ve İngilizce bilmektedir. 2010 yılı Kapani-Savcı İnsan Hakları Makale Yarışması'nın (Aybay Vakfı) birincisi ve TÜBİTAK Sosyal Bilimler programı bursiyeridir.
Unvan:
Türk Akademisyen, Yazar
Doğum:
İzmir, Türkiye, 1984

Okurlar

11 okur beğendi.
77 okur okudu.
5 okur okuyor.
84 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
türkiyede yasaklı bir düşünce vardır. bu düşüncenin adı da "kürtçülük"tür.
Sayfa 352Kitabı okudu
Reklam
"ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır."
Sayfa 200Kitabı okudu
şaka gibi ama değil :D
çocuklarının kürtçe eğitim alması talebinde bulunan ebeveynlerin terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak suçu kapsamında yargılanmalarının tartışıldığı döner ve diğerleri davasında...
toplumda sorunları aşmaya yönelik yatıştırıcı bir işlev gören mizah, öyle veya böyle eleştirel bir öz barındırdığı için dengeleyici ve sorgulayıcıdır.
Sayfa 212Kitabı okudu
özgür bir basın, toplumun ilerlemesi için ekmek gibi su gibi bir ihtiyaçtır. basın özgür değilse toplum çürür.
Sayfa 269Kitabı okudu
Neoliberal, teşhirci toplum.
Mahremiyeti yok edildikçe sıradanlaştırılan bireyler, bu hissiyatı aşmak ve değerli hissetmek için daha çok teşhire yöneliyor. Bu ise çürütücü bir kısır döngüye yol açıyor.
Tolga Şirin
Tolga Şirin
Reklam
Nasıl ki bir kâğıda "şeker" yazdığımızda o kâğıt tatlanmıyorsa, sözcüklerle seküler dünyalar yaratma (words that create words) iddiasındaki anayasalarda demokrasiye ve ifade özgürlüğüne ilişkin hoş sözlerin yazılı olması da o anayasaların geçerli olduğu ülkelerdeki yaşamı tatlı kılmaz. Fakat yazılanlar bizim hikâyemizdir ve o diyarda neyin arzulandığına, hangi parametrelerle düşündüğümüze veya düşünmemiz gerektiğine ilişkin imleçlerdir.
Türkiye’de Düşüncenin Tutsaklığı 1
Türkiye’de Düşüncenin Tutsaklığı 1

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
264 syf.
8/10 puan verdi
Kitap iki bölümden oluşuyor. İlki "felsefi gerekçelere kısa bir yolculuk" ikincisi ise "yolculuğun düşündürdüğü: internet çağı" İlk bölüm, tarihsel ve felsefi arka planda sosyalist, liberal, deontolojik ve cumhuriyetçi gerekçe üzerinden ifade özgürlüğünün doğasına, kullanımına, sınırlarına ilişkin değerlendirmeler ve
Türkiye’de Düşüncenin Tutsaklığı 1
Türkiye’de Düşüncenin Tutsaklığı 1Tolga Şirin · Tekin Yayınevi · 202041 okunma