Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yusuf Ömeroğlu

Yusuf ÖmeroğluNasıl Okumalıyız yazarı
Yazar
8.0/10
21 Kişi
96
Okunma
2
Beğeni
2.153
Görüntülenme

Yusuf Ömeroğlu Gönderileri

Yusuf Ömeroğlu kitaplarını, Yusuf Ömeroğlu sözleri ve alıntılarını, Yusuf Ömeroğlu yazarlarını, Yusuf Ömeroğlu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ayrıca hafızada tutulamayan hususları yazmak Efendimiz'in (sas.) de tavsiyelerindedir. Ebu Hureyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Ensardan bir zat Resûlullah (aleyhissalâtü vesselâm)'a (hafızasını) şikayet ederek dedi ki: "Ey Allah'ın Resulu! Ben Sen'den hadis işitiyorum, çok hoşuma gidiyor, ancak hafızamda tutamıyorum. Resûlullah (aleyhissalâtü vesselâm) ona şu cevabı verdi: "Sağ elini yardıma çağır!" ve eliyle yazma işareti yaptı."
Sayfa 50 - Tirmizi, İlm, 12
"Doğru okumanın şartı, doğru anlamaktır; doğru anlamanın şartı ise metni veya başka bir şeyi/konuyu dikkatlice üzerinde düşünerek okumaktır. Bir bakıma anlamak düşünmeye bağlı olmaktadır. Tam bir okumanın gerçekleşmesi ancak bu yolla mümkün olsa gerektir."
Sayfa 49
Reklam
Gördüklerimiz ve yaşadıklarımız tecrübeyi; okuma da bilgiyi kazandırır.
Sayfa 48
Okuma anı içinde bulunulan andır. Okumak için başka bir zamanı beklemek, hiçbir zaman okumamaya sebep olacaktır.
Sayfa 48
İmam Gazali Kuran okunurken dikkat edilmesi gereken hususları şu şekilde bildirmiştir: 1- Tefekkür (Düşünmek): Kuran okurken düşünmek şarttır. Çünkü Kuran okumaktan gaye onun manasını düşünmektir. ... 2- Anlamaya çalışmak (Tefehhüm): Kuran okurken anlamaya çalışmak ve ders almak, bir bakıma onu anlayıp uygulamaktır. ... 3- Kendine hitap edildiğini bilmek (Tahsis): Kuran'daki ayetler Efendimiz'e mahsus olarak inmemiştir. Ayetlerin inmelerine sebep olan olaylar söz konusu olsa da sebebin hususi olması hükmünün umumi olmasına engel değildir. 4- Hissetmek (Teesür): Kuran'ı okurken anlatılan hususa göre üzüntü, korku, ümit ve daha başka sıfatlarla onu hissetmek gerekir. 5- Allah'tan dinler gibi hissediyince kadar ilerlemek (terakki) bu da artık Kuran okumanın en ileri makamıdır. Onsuz bir an bile yaşayamamayı netice verecek bir haldir.
Sayfa 43
Kur'an-ı Kerim
Evet işte bu çerçevede onunla meşgul olanlar, ilmi ve fikri ufuklarının derinliği ölçüsünde büyülenir de: "Dolaştım vadi vadi, sonra anladım ki her şey kuru bir hayal imiş. Meğer her şey sendeymiş; ama ben, sağda-solda beyhude dolaşmışım." der ve onun karşısında büyük bir saygıyla eğrilirler.
Sayfa 38
Reklam
Efendimiz (sas.) Kuran-ı Kerim'i tarif ettiği uzun bir hadisin bir bölümünde şöyle buyurmaktadır: "O, çok tekrar etmekle eskimez ve usanç vermez." ... Evet, bu hadis, "Zaman eskidikçe Kuran gençleşiyor." sözünü de akla getirmektedir.
Sayfa 36
Kuran kelimesinin "oku!" manasındaki "ikra" emriyle aynı kökten olması ve "okumak" manasına gelmesi sebebiyle Kitabımızı her aklımıza getirdiğimizde "okumak" dersi almamız gerekir.
Sayfa 36
"Okuduğun kitapları söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim."
Sayfa 32
Okuma, çok kitap okumakla değil, sindirilen kitapla değerini bulur.
Sayfa 26
116 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.