Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Abdullah İmamoğlu

Abdullah İmamoğluSünnet İslâmi Hayatın Kaynağıdır yazarı
Yazar
9.9/10
12 Kişi
43
Okunma
26
Beğeni
2.598
Görüntülenme

Abdullah İmamoğlu Sözleri ve Alıntıları

Abdullah İmamoğlu sözleri ve alıntılarını, Abdullah İmamoğlu kitap alıntılarını, Abdullah İmamoğlu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hadislerde halifelik...
" İsrailoğulları nebiler tarafından siyaset( idare) ediliyordu. Bir Nebi öldüğünde onu başka bir Nebi takip ediyordu. Artık benden sonra Nebi yoktur. Fakat birçok halife olacaktır." ( Buhari, Müslim )
Sayfa 40 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
*Siyaset ümmetin işlerini yürütmek demektir* Bu tarif siyasetin şer'i tarifidir.
Sayfa 24 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Demokrasi dini hayattan ayırma prensibi olan laiklik ilkesinden çıkmıştır. Kapitalizmin üzerinde yükseldiği temel inanç da bu ilkedir. Avrupa ve Rusya'da kral ve imparatorlar ile düşünürlerve bilim adamları arasında artaya çıkan mücadeleden kaynaklanan esnek orta çözüm inancının ifadesi de bu prensiptir.
Sayfa 38 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
İslam Akidesinin Siyasi Boyutu
İlk sebep kâfirlerin toplumun işleriyle meşgul olmayan, uzlete çekilmiş, tabir yerindeyse etliye sütlüye karışmayan bir Müslüman prototipi icat etmek isteme gayretidir.
Sayfa 27 - Köklü Değişim YayıncılıkKitabı okudu
Müslümanlar nedense; komşu haklarının neler olduğunu, mescitte oturma adabını ya da namaz hükümlerini Rasulullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'in örnekliğinde tartışırken hayata tatbik edilmesi için gönderilen dinin bu tatbiki nasıl gerçekleştireceğini ya da tatbik edecek devletin, siyasi otoritenin tesisinin nasıl olması gerektiğini, Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in örnekliğinde tartışmayı, konuşmayı ihmal etmişlerdir. halen de etmektedirler.
Sayfa 82 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Siyasi Partilerin Gerekliliği
İnsanlar kabileler halinde yaşarken bile onları yönetenlere karşı muhasebe ve muhalefet eden gruplar olmuştur. Bugünkü anlamda tebaları ve seçim büroları olmasa da bu örgütsel yapıların siyasi partilerin kökenini oluşturdukları söylenebilir.
Sayfa 44 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Mademki siyaset kelimesi " insanların işlerini gütmek, düzenlemek" demektir, öyleyse insanın hayata dair problemlerinin hepsine çözüm üreten İslam dini de siyasi bir dindir.
Sayfa 28 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Hedefi olmayan gemiye hiçbir Rüzgar fayda etmez!
Sayfa 45 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Hilâfet, hedefi ve ikamesi öncelikli bir şeri hükümdür.
Sayfa 34 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Efendimiz 'sallallâhü aleyhi ve sellem' buyurdular:
لَيْسَ الصِّيَامُ مِنَ الْأَكْلِ وَالشَّرَابِ إِنَّمَا الصِّيَامُ مِنَ اللَّغْوِ وَالرَّفَثِ. (هق) “Oruç, (sâdece) yemeyi ve içmeyi terk etmek(ten ibâret) değildir. Gerçek oruç; boş, faydasız ve çirkin sözleri de terk ederek tutulan oruçtur.”
Bilindiği üzere okur yazar olabilmenin ilk adımı ve olmazsa olmaz şartı alfabeyi bilmekten geçiyor ise Allah'ın razı olduğu kulluk da ancak iman ve salih amel" konularındaki bilgiyle mümkün olacaktır. Kişi Allah'a kulluk vazifesinde başarı istiyorsa her hali Allah'ı hoşnut etmelidir. Yani her davranış rıza-ı ilahiye uygun olmalıdır. Bu ise ancak halin ilmini bilmekten geçer. Bilmediği bir mesele ile insan nasıl amel edebilir ya da bilinçsizce yapılan amelden Allah ne kadar razı olur?
Mekke ve ardından Medine'ye uzanan sürece objektif olarak bakan kimse, Resûlullah'ın ﷺ İslâm ile hükmetmek için Medine'de İslâmî bir devlet kurduğunu görecektir. Resûlullah ﷺ efendimizin Medine'de kurduğu İslâm Devleti, Rasulullah SallAllahu Aleyhi ve sellem'in 'fiili sünneti'dir. -Ayet-i kerime bağlamında ifade edecek olursak- Medine'de kurduğu İslâm Devleti; Allah'ın Peygamberine İslam'ı uygulamak için öğrettiği bir yöntemdir. Bu yöntemin yani metodun adını "Hilafet" diye isimlendirmiş ve kendisinden sonrakilere yönetim nizamı olarak Hilafet'i miras bırakmıştır.
Sayfa 28 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Tedriciler bunlar olmadımı?
Haramlara sessiz kalmanın önünü açmadı mı? Haramların yaygınlaşmasını sağlamadı mı? Allah'ın emrettiklerinin askıya alınmasına sebebiyet vermedi mi? Tedricilik anlayışı, bizi Allah'a hakkıyla kulluktan alıkoymadı mı?
Sayfa 134 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Batı dünyasının asıl isteği; kendilerinin arzuladıkları bir İslâm icat etmek ve İslam'ın bir devlet eliyle hayat bulması hedefinden Müslümanları saptırmaktı.
Sayfa 19 - Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
82 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.