Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ahmet Cahid Haksever

Ahmet Cahid HakseverTasavvufu Anlama Kılavuzu yazarı
Yazar
9.5/10
4 Kişi
39
Okunma
3
Beğeni
1.715
Görüntülenme

Hakkında

Özgeçmiş Doğum Tarihi/Yeri: 1973/Kayseri Lisans : Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yüksek Lisans : Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora : Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilimsel Kuruluşlarda Üyelik: Tübitak/Arbis Yabancı Diller: İngilizce, Arapça, Farsça Eğitimle İlgili Alanlar: Tasavvuf
Tam adı:
Ahmet Cahid Haksever
Unvan:
Prof. Dr., Yazar, Çevirmen
Doğum:
Kayseri, Türkiye, 1973

Okurlar

3 okur beğendi.
39 okur okudu.
3 okur okuyor.
21 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Önemli Yaklaşım
Öncelikle şu tespiti yapmak faydalı olacaktır: Kur’an‘da ya da hadislerde kurumlaşmış anlamıyla tasavvuf ve tarikat kelimelerinin geçmemesi, bir disiplinin İslam dışı olduğu anlamına gelmez. Zira fıkıh, hadis, tefsir, kelam gibi ilim dalları da yöntem, terminoloji ve literatürleri ile sonradan teşekkül etmişlerdir. Hatta Kur’an’ı okuma usulü diyebileceğimiz tecvit bile sonradan oluşmuş bir ilimdir.
Tasavvuf, hakikate sarılmak ve halkın elindekilerden yüz çevirmektir.
Sayfa 13 - Ma’rûf-i Kerhî’den tasavvufun ilk tanımıKitabı okudu
Reklam
Kuranı Kerim’de cennete girecekler isimleriyle değil sıfatları ile anılmaktadır.
Hatta rivayetlerin güvenilirliği üzerine bir kıyaslama yapılacak olursa temel tasavvuf klasiklerindeki zayıf ve mevzu hadisleri kullanım oranının diğer İslami ilimlere göre daha az seviyede olduğu söylenebilir.
Sayfa 21 - muhittin Uysal, Tasavvuf Kültüründe Hadis: Tasavvuf Kaynaklarındaki Tartışmalı RivayetlerKitabı okudu
Asli misyonundan sapmamış tarikatların temel hedefi, bağlılarını dinin derûni boyutta yaşaması için bir nevi yaşam koçluğudur.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
226 syf.
·
Puan vermedi
·
33 günde okudu
Günümüz Tasavvuf Meseleleri
Zikir nedir, bir insan neden tasavvufa ihtiyaç duyar, rabıta nedir gibi daha çok güncel konulara değinmiş söz konusu kitabımız, akıcı bir dile sahip ve günümüzde hala gerçekliğini koruyan tasavvuf ve tarikatlarla alakalı muhtemel sorulara cevap aramaktadır. Genel kültür için de okunabilecek kitap fakülte hocamız Ahmet Cahit Haksever tarafından yazılmıştır, tavsiye edilir :)
Günümüz Tasavvuf Meseleleri
Günümüz Tasavvuf MeseleleriAhmet Cahid Haksever · KDY Akademi · 202120 okunma
226 syf.
10/10 puan verdi
ŞEYHİ OLMAYANIN ŞEYHİ ŞEYTANDIR ?
Ahmet Hocanın bu kitabı soru cevap şeklinde ilerleyen ve sosyal hayatın içinde tasavvufa dair bilinmeyen, yanlış bilinen, kafa kurcalayan konulara cevap vermiş. Kitabı okuduğunuzda alana dair bir kavram haritası oluşuyor zihninizde bu yönüyle herkese hitap eden bir kitap. Kitapta hoşuma giden bir unsur da şu oldu: Açıklamalar farklı bir soruya sebep olacak konuları asla muğlak bırakmamış ve konunun önü ve arkası zihinde berrak bir yere kendini konumlandırmış. •Tasavvuf nedir , Ruhbanlık ve tasavvuf aynı şey midir ? •İslamda ruhbanlık yoktur !!! ( mu acaba ) •Şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır ? ( yandık desene ) •Mürid, şeyhine gassal elindeki meyyit gibi teslim olmalıdır ? •Bütün tarikatların sonu, Nakşibendiliğin başıdır gibi birçok konu detaylıca işlenmiş. Huzem bünyesinde aldığım ders vasıtasıyla Ahmet Hoca ile denk geldik bu yönden de kitabı sadece okumak değil kendi yorumları eşliğinde incelemek kitabı daha fazla benimsememe sebep oldu. Benim gibi kafa karışıklığı olan arkadaşlara ulaşması için bolca önereceğim bir kitap. O halde selamı Ahmet Hocanın kitabın sonuna sakladığı sorunun içine koyuyorum almadan gitmeyiniz. “ACABA TASAVVUF OLMASAYDI NE OLURDU ? “
Günümüz Tasavvuf Meseleleri
Günümüz Tasavvuf MeseleleriAhmet Cahid Haksever · KDY Akademi · 202120 okunma
226 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
40 günde okudu
Değerli Hocam Prof. Dr. Ahmet Cahid Haksever’in kaleminden çıkmış olan bu eser, Tasavvuf ile ilgili akıllara takılabilecek her meseleyi şümullüce ele almış. Her aşamada Kuran ve Sünnet ile teyit edilen bilgiler ışığında; Bir ilim dalı olarak Tasavvuf’un teşekkülü, mürşid gözetimindeki manevi eğitim, rabıta, tevessül, keşf ve ilham, rüya gibi meseleler işleniyor. Sınav haftasında olmam hasebiyle ertelediğim onlarca alıntı var sizlerle paylaşılmak için bekleyen. :) Kitabın nihayetini ise okuyucuya yönelttiği bir soru ile yapmış hocamız: “Acaba Tasavvuf olmasaydı ne olurdu?”
Günümüz Tasavvuf Meseleleri
Günümüz Tasavvuf MeseleleriAhmet Cahid Haksever · KDY Akademi · 202120 okunma