Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Amanda R. Hendrix

Amanda R. HendrixYeryüzünün Ötesi yazarı
Yazar
9.0/10
2 Kişi
11
Okunma
0
Beğeni
336
Görüntülenme

Hakkında

Dr. Amanda R. Hendrix gezegen bilimcisidir ve on iki yıl NASA Jet Tahrik Laboratuvarı’nda çalışmıştır. Kendisi, Galileo ve Ay Keşif görevlerinde bilimsel araştırmacı, NASA araştırmaları ve Hubble Uzay Teleskopu gözlem programlarında baş araştırmacı olarak yer almıştır ve birçok bilimsel makalesi bulunmaktadır. Satürn’e düzenlenen Cassini görevindeki araştırmacılardan biri olarak, çalışmalarında Satürn’ün uydularına odaklanmıştır.
Unvan:
Astronom

Okurlar

11 okur okudu.
2 okur okuyor.
11 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Fermi paradoksu, böylesine çok sayıda gezegenin sessizliğinin gizemine bir de zaman etmenini ekliyor. Evrenin yaşının 13 milyardan daha fazla olduğu düşünülüyor; ancak bizleri Yeryüzünün ötesine yayılmanın eşiğine getiren insan teknolojisi yalnızca birkaç milyon yıldır ortalarda ve üstel bir hızla ilerliyor. Metal işlemeye on bin yıl önce, sıfırı bir sayı olarak ele almaya bin yıl önce başladık, ayarlanabilir radyo buluşunu yüz yıl önce yaptık, YouTube izlemeye ve yanımızda iPhone taşımaya on yıl önce başladık. İnsanlar gezegenlerinden ayrıldı ve başımıza bir felaket gelmediği takdirde, uzay gezginleri de olacağız.
Sayfa 114 - Ginko BilimKitabı okudu
...ayrıca Mars, Yeryüzünde kötü bir şeyler olduğu takdirde sığınılabilecek bir yer de değildi. Kıyametin gelip çattığı bir Yeryüzü bile Mars'tan daha güvenli olurdu. Yeryüzü ışınımla kaplansa, atmosfer zehirli bir hale gelse ve tüm yaşamsal kaynaklar ortadan kalksa bile Mars yine de daha kötü olacaktı.
Sayfa 60 - Ginko BilimKitabı okudu
Reklam
Uzayda koloni kurmaya hazır olduğumuz zaman, Mars ayrıntılı şekilde biliniyor olacak. Ancak yaşamanın güç olduğu bir yer olduğunu şimdiden biliyoruz. Yarım yüzyıllık keşiflerin ardından, asıl dikkat çekici olan orada bulamadıklarımız. Mars ne doğal zenginlikler içeriyor ne de Yeryüzündeki çevresel tehlikelere karşı bir sığınak olabilir. Yeryüzüne yakın olması dışında insanlarin Mars'a gitmeleri için hiçbir ikna edici neden yok.
Sayfa 57 - Ginko BilimKitabı okudu
"Sorun genç olduğum için ne yaptığımı bilmemem değil; sorun nasıl yapılacağı üzerinde fikir birliği olmayan bir şeyler yapıyor olabileceğim"
Sayfa 25 - Ginko BilimKitabı okudu
Carl Sagan:
"İyicil, güçlü, her şeyi bilen, dua edebileceğiniz kişisel bir tanrıya inanmak eskiden olanaklıydı. Ancak şu an buna inanan pek az kişi vardır diye düşünüyorum. Bilim, iyisiyle kötüsüyle birçok geleneksel inancı yok etti. Öte yandan, insanlar hâlâ her zaman inanmış oldukları şeylere inanmaya gereksinim duyuyor. Hatta yaşadığımız zamandan ötürü belki de her zamankinden daha da fazla... Uçan daire efsaneleri gerçekten zekice bir ödünleme."
Sayfa 249 - Ginko BilimKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
348 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Yazarlar “Yeryüzünün Ötesi” kitabın da 12 başlıkta dünya dışı bir gezegenin kolonileştirilmesine cevaplar arıyorlar. Koloni kurma arayışlarında sorularına iç gezegenler ile başlayan yazarlar özellikle popüler kültürde – bilim kurgu kitaplarında sık sık konu edilen Ay ve Mars’ta bir koloni kurmanın zorluğu hatta imkansızlığı ve kendi kendine
Yeryüzünün Ötesi
Yeryüzünün ÖtesiCharles Wohlforth · Ginko Kitap · 202011 okunma