Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Anne Jourdain

9.3/10
8 Kişi
35
Okunma
0
Beğeni
755
Görüntülenme

Anne Jourdain Gönderileri

Anne Jourdain kitaplarını, Anne Jourdain sözleri ve alıntılarını, Anne Jourdain yazarlarını, Anne Jourdain yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Hükmeden sınıflar 'güzel' zevkleri belirler. Meşru kültür, hükmeden sınıfın kültürüdür."
Sayfa 83 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
148 syf.
9/10 puan verdi
Bourdieu sosyolojisine giriş
Bourdieu sosyolojisini öğrenmek için iyi ve kısa bir başlangıç eser. Özet niteliğinde olduğu ve kavramları tam olarak öğrenmek için orijinal eserleri okumak gerekse de fikir sahibi olmak için kıymetli. Beni tek rahatsız eden mesele, isimlerin her yerde tam isim olarak verilmesi oldu. Bourdieu'yu ya da diğer eser sahiplerini tanıttıktan sonra tekrar tekrar tam ismini vermelerine gerek yoktu. Bu sayede kitaptan belki 2 sayfa kar edilebilirdi.
Pierre Bourdieu'nün Kuramı ve Sosyolojik Kullanımları
Pierre Bourdieu'nün Kuramı ve Sosyolojik KullanımlarıSidonie Naulin · İletişim Yayıncılık · 201635 okunma
Reklam
148 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Sosyoloji alanının ünlü simalarından Pierre Bourdieu "habitus", "kültürel sermaye", "toplumsal sermaye" ve "alan" gibi kavramlarla sosyolojiye damgasını vurmuştur. Okunması gereken isimlerdendir. Direk yazarın kendi eserleriyle işe başlamak zor olabilir diye bu kitapla başlamak yararlı olur diye düşünüyorum. Çok uzun olmamakla birlikte, yazarın önemli eserlerini anlamamızı kolaylaştıracak bir kitaptır. Anlaşılması kolaydır.
Pierre Bourdieu'nün Kuramı ve Sosyolojik Kullanımları
Pierre Bourdieu'nün Kuramı ve Sosyolojik KullanımlarıSidonie Naulin · İletişim Yayıncılık · 201635 okunma
Toplumsal Oyunun Merkezindeki Ayrım
Her sınıf kendisinden üstün sınıfların zevklerini taklit etmeye çalışırken, bir yandan da kendisinden aşağıdaki sınıfların zevklerinden ayrılmaya çalışmaktadır.
Sayfa 93 - İletişimKitabı okudu
Toplumsal Oyunun Merkezindeki Ayrım
Bourdieu'ya göre bir pratik yayıldıkça ayırt edici özelliğini yitirir, çünkü artık "yaygınlaşarak değerini yitirmiştir". Bu nedenle yaygınlaşan pratik hükmeden sınıflar tarafından terk edilir ve daha özel ve dolayısıyla daha ayırt edici (geçici olarak) başka pratiklere geçilir.
Sayfa 93 - İletişimKitabı okudu
Kültürel Hiyerarşi
Hükmeden sınıflar "güzel" zevkleri belirler. Meşru kültür hükmeden sınıfın kültüründen ibarettir.
Sayfa 83 - İletişimKitabı okudu
Reklam
Amor Fati
Belirli bir habitusun benimsenmesinden kaynaklanan bu ilkede hakimiyetle mutabık olma durumu, amor fati, yani "toplumsal kader sevgisi" olarak nitelendirilir.
Sayfa 64 - İletişimKitabı okudu
Toplumsal Yeniden Üretim Olarak Okul
Eğitim eşitsizliklerine dönüşen toplumsal eşitsizlikler, eğitim sisteminden çıkarken yine toplumsal eşitsizliklerie dönüşür. Böylece okul, Pierre Bourdieu ve Jean-Claude Passeron'a göre bir toplumsal yeniden üretim kertesidir.
Sayfa 61 - İletişimKitabı okudu
Kültürel Farklılık
Okul aslında öyle olmadıkları halde, öğrencilere kültürel anlamda eşitmiş gibi davranmaktadır: "Farklılıkların farkına varmamaktadır". Ortaya çıkan akademik eşitsizlikleri meşrulaştırmak için, okul, onları doğuştan gelen kabiliyet eşitsizlikleriyle ilişkilendirir.
Sayfa 56 - İletişimKitabı okudu
Habituslar Arasındaki Fark
... okulun aşılamaya çalıştığı habitus ile ailenin sosyal çevre içerisindeki aşıladığı habitusun arasındaki büyük veya küçük bir fark olabilir. Bu iki habituüs arasındaki fark ne kadar büyükse, öğrencinin akademik başarı elde etme olasılığı o kadar küçüktür.
Sayfa 55 - İletişimKitabı okudu
25 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.