Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Asaf Tahir

Asaf TahirSanal Gerçeklik yazarı
Yazar
10.0/10
2 Kişi
4
Okunma
1
Beğeni
587
Görüntülenme

Hakkında

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yerel Yönetimler Bölümü’nden almıştır. Lise eğitimini ve ortaokul eğitimini ise İstanbul Başakşehir’de almıştır. 2013 yılında ODTÜ İEEE Anlat Okulunu Web Tasarım Yarışması’nda Türkiye 1.si olarak dijital medya çalışmalarına ilk adımını atmıştır. Ardından lise öğrencisi iken arkadaş çevresi ile beraber dijital gelişmeler ekibi kurmuş ve sayısız genç arkadaşının dijital girişimcilik alanında çalışmalar yapmasını sağlamıştır. 2014-2017 yılları arasında bir yandan eğitim hayatını sürdürürken diğer yandan dijital gelişmeleri yakından takip etmiş ve bu gelişmeler doğrultusunda projeler geliştirip uygulamıştır. Bunlardan birisi yine genç jenerasyon için olan “Dijital Girişimci” projesidir. Böylelikle gelişen dijital dünyanın girişimcilik ruhunda olan etkilerin genç jenerasyon üzerinde daha çok arttırılmasını hedeflemiştir. 2017 Yılında Wanna CRY isimli virüsün Türkiye’de çözülmesini sağlayan ilk kişilerdendir. Bu durum sonrasında yine ulusal basında Türk Halkı’nın bu virüsten nasıl korunmasını gerektiğine dair bilgilendirmeler ile gündeme gelmiştir. Yine 2017 yılında Yeni Locky virüsünün yayılması ile beraber gerekli çözüm işlemlerini yapmış ve Türkiye’de yine bu virüsü ilk çözen kişiler arasında olmuştur. Ardından virüsten etkilenen kişilerin virüsün verdiği zarardan nasıl kurtulacağını açıklamış ve yine bu durumdan dolayı ulusal basında gündeme gelmiştir. 2018 Yılında KKTC - Türkiye Yılın Enleri ödül töreninde komite kurulunun kararı ile Türkiye Yılın En İyi Erkek Girişimcisi ödülünü almıştır. 2019 yılında dijital medya çalışmalarını bir noktada toplamış bunu aynı zamanda danışmanlık evresine geçirmiştir. Böylelikle birçok sanatçıya, kurumlara ve kuruluşlara dijital medya danışmanlığı yapmıştır. 2020 Dijital Devrimi ile beraber çalışmalarını yine genç jenerasyon üzerine odaklamış ve genç jenerasyonun bir şekilde bu gelişmelerden olumlu etkilenmesi için onları sürekli olarak yönlendirmiştir. Böylelikle bilinçli bir yeni nesil oluşmasına katkı sağlamıştır. 2021 Yılında ise “Sanal Gerçeklik” isminde bir kitap yazmış ve Türk Gençliği’nin dijital gelişmeleri kullanarak dijital girişimleri nasıl yapacaklarına dair bilgileri toplamış ve 2020 Covid19 Pandemisi’nin etkisi ile beraber dijital medyanın nasıl işleyeceğini bu kitabında anlatmıştır.
Unvan:
Siyaset Bilimci, Dijital Stratejist, Yazar
Doğum:
İstanbul, 1999

Okurlar

1 okur beğendi.
4 okur okudu.
2 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Biliyor musunuz ?
Gülmek size çok yakışıyor .Bunu kimsenin bozmasına izin vermeyin .
DİJİTAL MEDYA
Dijital medya ya da diğer bir tabir ile dijitalleşen dünya üzerinde dijitalleşen medya diyebiliriz. Artık biliyorsunuz ki her şey online oldu. Özellikle 2020 Dijital Devrimi ile beraber ülkemizde ve dünyada dijitalleşme hızlı bir şekilde arttı. Önceden bir gazete kâğıdında bir sayfanın bir köşesinde reklam yapmak ne kadardı? Bu gazetenin tirajı ne kadar ki? Bitti artık. Geleneksel hiçbir şeye yenidünya düzeninde yer yok. Ek olarak bunları savunanlar olursa da bu tarihin tozlu raflarına bu kişiler de gidecektir.
Sayfa 31 - Payidar YayıneviKitabı okudu
Reklam
SOSYAL AĞLAR
Klasik senin, benim ve diğer okuyan arkadaşların telefondan ya da bilgisayar üzerinden girdiğimiz, videolar izlediğimiz paylaşımlar okuduğumuz yeri geldiğinde kültürlendiğimiz, yeri geldiğinde IQ seviyemizin düştüğünü düşündüğüm bazen sevinip bazen de üzüldüğümüz sosyal mecralar. Kısaca halk arasında sosyal medya.
Sayfa 43 - Payidar YayıneviKitabı okudu
Fenomenlik
Toplum önceden televizyonlarda bulunan kişileri takip eder, magazin programları üzerinden bu kişilerin neler yaptığını merak ederdi. Dijital gelişti, dünya değişti. O oldların dünyası yok artık. Yeni jenerasyon televizyonda magazin programını takip etmek yerine ünlü olan kişinin sosyal medya hesabı üzerinden onu takip ediyor. Sosyal medya camiası olur da burada da kendince yeni ünlüler olmaz mı? Bu kişilere de biz fenomen diyoruz. Fenomen olan arkadaşlar ciddi kitlelere hitap ediyorlar ve bir nevi kanaat önderleri oluyorlar. Bu arkadaşların arkasında yaş aralığı fark etmeksizin her kitleden kişiler oluyor ve bu fenomen arkadaşları takip ediyorlar. Hatta anlamıyorum ama bu kitle için kendi hayatından vazgeçmek isteyenler bile var. Gerçek bu. Fenomen olan arkadaşlar her alanda her şekilde her şeyi yaparak fenomen oluyorlar. Dünyada ve ülkemizde ciddi bir fark olsa da genel olarak tüm dünyada fenomenlik kavramı bu şekilde işliyor.
Sayfa 65 - Payidar YayıneviKitabı okudu
Kendine yatırım yapmalısın, kendini geliştirmeli ve çağın fırsatlarını en iyi şekilde adapte olabilmek için ve her şeyi bilmek için kendine yatırım yapmalısın.
Sanal Gerçeklik
Sanal Gerçeklik
Asaf Tahir
Asaf Tahir

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
112 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Sanal Gerçeklik ama yazılanlar Real Gerçeklerimiz.
Kitabın yazarını uzun zamandır sosyal medya üzerinden takip ediyorum. Etkili bir yazım dili var. Özellikle Sosyal medyayı ve hayatımıza getirileri konusunda her yaşa uygun bir kitap. Doğru kullanım halinde hayatımıza sağlayacağı kolaylıklar, yanlış kullanım halinde ise zararları güzelce özetlemiş. Espiri bir dili olması ise bu konuları sıkıcı hale getirmemiş. Son zamanların popüler konusu ''Bitcoin'' e güzel bir değinmiş kripto para konusunda önerileri dikkate alınmalı. Evet arkadaşlar artık gençler fenomen olmak istiyor. O halde bu kitabı okumadan ne olmak isteyeceğinize karar vermeyin derim.
Sanal Gerçeklik
Sanal GerçeklikAsaf Tahir · Payidar Yayınevi · 20214 okunma