Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Aslıhan Dinç

Aslıhan DinçMy Lady Di (Es): Bir Prensesin Ölümü yazarı
Yazar
Editör
5.5/10
2 Kişi
5
Okunma
0
Beğeni
600
Görüntülenme

Aslıhan Dinç Gönderileri

Aslıhan Dinç kitaplarını, Aslıhan Dinç sözleri ve alıntılarını, Aslıhan Dinç yazarlarını, Aslıhan Dinç yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ve sonunda bir gece yarısı Paris’te ölünce de, Woody Allen’ ın o korkunç “ hem yemekler kötü, hem de porsiyonlar küçük” esprisini hatırlatan bir şekilde , kısa ve mutsuz bir hayatın uzun ve mutsuz bir hayattan daha mı iyi, daha mı kötü olduğunu sormak zorunda kaldık.
Sayfa 251Kitabı okudu
Reklam
Kötülerle dolu bir dünyada, insandan yana tavır koyanları unutmak olmaz!
Sayfa 213Kitabı okudu
Çünkü insanların istediği gerçek değildir, doyumsuzluklarına çözüm bulacak yalanlardır.
Sayfa 194Kitabı okudu
Sarayın önündeki çiçek dağına iliştirilmiş bir iskambil kağıdında bir kupa kızı gülümsüyor ve altında şu cümle okunuyordu: “ Sen destenin en iyisiydin...”
Sayfa 160Kitabı okudu
“Rüzgarda yanan bir mum gibi yaşadın, Ne güneşin batışı söndürdü seni, Ne de yağan yağmurlar...”
Sayfa 154Kitabı okudu
Reklam
Kadın kahramanlar tehlikelidir. Güçlü oldukları zamanlar pek sevilmezler. Ya mahzun olmalıdırlar, ya güçsüz olmalıdırlar...
Sayfa 134Kitabı okudu
Agatha Christie’nin toprağı bol olsun. “Katiller, mutlaka cinayet yerine dönerler” derdi.
Sayfa 124Kitabı okudu
Bildiğiniz gibi bir cinayeti aydınlatmak için, kime yaradığına bakılır önce...
Sayfa 123Kitabı okudu
Ruhunu geri almak isteyen prensesleri de öldürüyorlardı. Prensesler onun için erken ölüyordu zaten. Uzun yaşayanlar, sattığı ruhunu bir daha geri almak istemeyen kraliçelerdi.
Sayfa 116Kitabı okudu
Reklam
İngilizlerin, “ bir sinema yıldızının cazibesini Kraliyet gizemiyle birleştiren kadın “ diye tarif ettikleri prenseslerinin ölümünü duyduğumda Albert Camus’ yü hatırladım. Prenses olmak için ruhunu sattıktan sonra, sattığı ruhu geri isteyen prensesi öldürürler.
Sayfa 113Kitabı okudu
Halkın kahramana ihtiyacı, kahramanın halka ihtiyacından büyüktür.
Fransız tarihçi Paul Veyne, Roma toplumu üzerine yapmış olduğu çalışmalarında “ ekmek ve sirk” kavramlarını yan yana ve eş değer olarak ele almıştı. Bazen ekmek bazen ise gladyatörlerin ölesiye mücadeleleri; bunlar bir hükümdarın sevilmesine veya sevilmemesine bağlanıyor.
Yaşamda “ yeni bir sayfa açmak “ her insan için avuntuların en aldatıcısıdır. Açtığınız sayfanın yeni olduğunu söyleyen sizsinizdir; başkaları onu okumakta oldukları kitabın bir sayfası saymakta devam ederler..
Böyle devam edersek galiba, ünlü Fransız rejisörü Andre Cayette’ in bir filminde ileri sürdüğü gibi, “ hepimizin katil olduğu” sonucuna varacağız...
28 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.