Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ayhan Ural

Ayhan UralHafif Ağır Denenceler yazarı
Yazar
Editör
8.0/10
12 Kişi
39
Okunma
8
Beğeni
1.878
Görüntülenme

Ayhan Ural Sözleri ve Alıntıları

Ayhan Ural sözleri ve alıntılarını, Ayhan Ural kitap alıntılarını, Ayhan Ural en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Öğretmen nasıl mı olmalı?
Anlam katacak, anlam kazanacak... Değer verecek, değer kazanacak... Güven duyacak, güven verecek... Sevecek, sevilecek... Benimseyecek, benimsenecek... Adil olacak... Dayanışma yanlısı olacak... Dürüst olacak... Eleştirebilecek... Erdemli olacak... Hoşgörülü davranacak... Merak edecek... Özeleştiri yapacak... Öngörülü olacak... Özgün olacak... Özgüven duyacak... Özverili davranacak... Paylaşımcı olacak... Problem çözecek... Sabırlı olacak... Saygı duyacak... Sorumluluk alacak... Umut edecek... Yardım edecek... Yorumlayacak...
Sayfa 100Kitabı okudu
Öğretme yoktur öğrenme vardır. Eğer birey öğrenmeye kapalı ise siz ne kadar iyi bir öğretici olursanız olun, ne kadar iyi bir program uygularsanız uygulayın, ne kadar etkili bir öğrenme yöntemi kullanırsanız kullanın, ne kadar etkin bir teknoloji, ne kadar uygun bir ortam, ne kadar uygun bir zaman kullanırsanız kullanın... öğrenme gerçekleşmez..
Reklam
bu hâlâ böyle ki
Babamı çocuklarına olan sevgisini ifade etmekten alıkoyan şey, o yıllarda baskın olan ataerkil aile yapısıydı.
Sayfa 9 - ünal özmenKitabı okudu
Eğitim politikaları, siyasal aktörlerden fazlasıyla etkilenmektedir. Bunlar genellikle siyasal partiler, liderler, baskı grupları ve benzeri aktörlerdir.
Aynı bedene doğarız, İrili ufaklı, ama aynıyız, Rengarenk olur saçımız, tenimiz, gözümüz... Ama aynıyız... Aynı şeyleri isteriz, Farklı şeylere sahip oluruz, ama aynıyız, Aynı şekilde doğarız... Çıplak... Yalnız... Farklı gibi görünsek de... Her yerde aynıdır ölmek...
Sayfa 150Kitabı okudu
Eğitim politikası bilimi, kendisini var edebilmek için eğitim ile politika arasındaki doğal ilişkinin yarattığı sorun ve sonuçları kullanmaktadır.
Reklam
Sınıfsız toplum arayışını her şeyden üstün tutanlardanız.
Sayfa 120Kitabı okudu
bize diyor. üstümüze alındım hemen.
Eğitime kıt kaynakların ayrılabildiği ülkelerde, eğitim örgütlerinin etkili biçimde işletilmesini gerektirmektedir.
Sosyal devlet, üyeleri arasında hiçbir ayrım yapmadan, herhangi bir kısıtlamaya gitmeden ve mazeret üretmeden toplumun temel eğitim ihtiyacını karşılamalıdır.
Aynı bedende doğarız, İrili ufaklı, ama aynıyız, Rengarenk olur saçımız, tenimiz, gözümüz… Ama aynıyız… Aynı şeyleri isteriz, Farklı şeylere sahip oluruz, ama aynıyız… Aynı şekilde doğarız… Çıplak… Yalnız… Farklı gibi görünsek de… Her yerde aynıdır ölmek…
Sayfa 150Kitabı okudu
Reklam
eğitim politikası biliminin kimliği üzerine
Bir alandaki bilimsel kimliği belirlemenin zorluğunun yanında, kimliğin oluşumu da başlı başına karmaşık ve uzun bir süreçtir. Bir bilimsel alanın kimliğinin belirlenmesi, genel olarak ilgili alanın konusu, kapsamı, sınırları ve yönteminin ayrıntılı bir şekilde açıklanmasını gerektirir. Ancak yapilan bu açıklamalar yine de ilgili alanın bilimsel kimliğinin tanımlanması için yeterli değildir. Özgün bir bilimsel kimlik için asıl olan, alanın konusu ve yönteminin tanımlanmasının yanında, alana ilişkin akademik ve kamusal bir meşruiyetin de sağlanmasıdır.
sınavcılık=geçim kaynağı
"...dünyanın bir bölgesinde her yıl çocukları çok ciddi diye nitelendirdikleri birçok sınava sokarlarmış. Bildiğim kadarıyla çocuklarla yetinmeyip ergenleri de önemli bir başka sınava alırlarmış, işin ilginci bu işe kendilerini iyice kaptırmış olacaklar ki yetişkinlere de uygun bir sınav yaparlarmış. Sınavcılık, bir sektör mü olmuş bu ülkede, bir geçim kaynağına mı dönüşmüş, bir yaşam biçimi mi yoksa? Anlayabilene aşk olsun... Girip çıkmışlar, girecek ve çıkacaklar sınavlara her yıl, peki ne olmuş, ne olacak? Kazandı dediklerinin neyi, neleri kazandığını kim bilebiliyor ki, daha da önemlisi kazanamadı diye nitelendirdiklerinin neyi, neleri kaybettiklerini kim biliyor, kimler biliyor? Ne biliyor? Bildiklerini anlatsalar da biz de öğrensek. Bilmek bizim de hakkımız değil mi? Umarım bir gün, yarışmacı eğitim anlayışlarının ürünü olan sınavlarını da sınava tabi tutarlar... ve de biz çocukları anlarlar..."
Sayfa 12 - Her düzeydeki öğrenciden sınavcılara...Kitabı okudu
#PinarGultekin
Hepsi birer gelincikti... Aynı coşku ve heyecanla çıkmışlardı yola... Güzelleştirmekti amaçları dünyayı, Renk katmaktı, Diğer çiçeklerin yanında yer alarak, dünya denilen çiçek tarlasına...
Eğitim hakkı, temel bir insan hakkı olarak benimsenmeli ve uygulamanın her aşamasında gözetilmesi gerekmektedir. Eğitim hakkı, bireysel farklılıklardan hareketle kısıtlandırılmamalıdır. Eğitim hakkı, dönmesi öznel değerlendirmelerin bir sonucu olarak sınırlandırılmamalıdır. Eğitim hakkı, öznel değerlendirmeler sonucu ihlal edilmemelidir. Eğitim haklarına ilişkin kararlar, hiçbir koşulda başkalarına bırakılmamalıdır.
Sayfa 128Kitabı okudu
İçine girişi ve çıkışını kontrol edemediğimiz günlük yaşam... Nasıl da alıkoyar bizleri biz olmaktan.
Sayfa 121Kitabı okudu
91 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.