Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ayşe Aydoğdu

Ayşe AydoğduModern Zaman Sendromları yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
37
Okunma
2
Beğeni
614
Görüntülenme

Ayşe Aydoğdu Gönderileri

Ayşe Aydoğdu kitaplarını, Ayşe Aydoğdu sözleri ve alıntılarını, Ayşe Aydoğdu yazarlarını, Ayşe Aydoğdu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Cehalet,gerçek bilginin aksine, bireyin kendisine olan güvenini artırır."
"İşte bu nedenle yavaşla çağrısı insanı kendi medeniyetine, köklerine davet eden bir çağrı. Yavaşlarsak eğer içimizdeki hazineleri bulabiliriz. Yavaşlayan insanlar kemalat yolunu adımlar."
Reklam
Salt "insan" olmanın mükemmelliği...
Kazanmadan var olamayacağını düşünen insan bir süre sonra robotlaşıyor. Oysa eksikleri, kusurları, bazen geri kalmışlıkları ya da yetersizlikleri ile salt "insan" olmanın mükemmelliğini tatsa ve toplum nezdinde bu özellikleri ile teveccüh görse, hayata yetişememe kaygısından kaynaklanan tükenmeler de azalacak hatta ortadan kalkacak.
Sayfa 132
136 syf.
9/10 puan verdi
Modern Zaman Sendromları'na kapılmadan imalat hatası olmak mümkün mü?
Lisans eğitimi sırasında özel bir okuma grubumuz vardı. Amacımız sistemin oluşturmaya çalıştığı bir örnek insan tipinin dışına çıkıp 'imalat hataları' olmaktı. Ancak kitabı okurken fark ettim ki modern zaman sendromları bana da uğramış. Farkında ya da değil sistemin çarkının içinde herkesleşmek çok da zor değilmiş. Kendiyle yüzleşmek isteyenlere, modern zaman sendromlarının ne kadarı hayatıma uğramış diye soranlara, hayatı yaşarken öğrenme ve öğretme aynı zamanda çevresine fayda sağlamak isteyenlere itinayla tavsiye edilir.
Modern Zaman Sendromları
Modern Zaman SendromlarıAyşe Aydoğdu · Vadi Yayınları · 037 okunma
Pazartesi Sendromu
Bir işle yorulduğunda başka bir işle dinlenmeyi hayat prensibi haline getiren Müslümanların gün ayırt etmeden bir iş/oluş üzerinde bulunmaları, boşluğa düştükten sonra yeniden adapte olma sorununu ortadan kaldırır.
Sayfa 100
Yoksa siz de okumadığınız kitaplar mı paylaşıyorsunuz?!
Kitap ve fotoğrafı ile ilgili bir karikatür vardı, rastlayanlar olmuştur. Adam kitap almak istiyor ve fiyatını soruyor. Satıcı, “Kitap yirmi lira, kitabın kahve ile çekilmiş fotoğrafı beş lira.” diyor. Alıcı adam, kahve ile çekilmiş fotoğrafı tercih ediyor. Karikatürün mesajı net: Kitabın aslı, fotoğrafından daha kıymetli fakat fotoğrafı daha kolay alıcı buluyor.
Sayfa 85
Reklam
Kifayetsiz muhterisler için cahil cesaretine sahip olmak bir avantaja dönüşüyor. Kalifiye mütevazılar için ihtiras eksikliği bir dezavantaj olarak kabul ediliyor. Atasözümüzde de geçtiği gibi; akıllı kırk defa düşünürken, deli köprüyü geçmiş oluyor.
Sayfa 37
Ağır ağır yaşamak gerek, sindire sindire...
Kahvenin közde, yemeğin çömlekte olanı neden makbulse, hayatın ağır çekimde olanı da o sebepten makbul.
Sayfa 31
Sükûnet, hayata yetişmeye engel bir çelme değildir.
Her şeyi kendi zamanında yapmayı âdet hâline getirmek, kafa ve kalp karışıklığına karşı alınabilecek önemli tedbirlendendir. Uyku zamanı uyku, çalışma zamanı çalışma, sohbet zamanı sohbet…
Sayfa 21
Bizatihi insanın kendisi de, hayat da gelgitli bir yapıda yaratılmış. Bu durumun gerçekliğine uygun olarak ‘gel’diğinde yüzmek, ‘git’tiğinde yürümek gerekir. Yok illa suda yürüyeceğim, kumda yüzeceğim demesi, kişinin akışla, dahası kedisiyle sürekli bir kavga hâlinde olması anlamına gelmektedir.
Sayfa 11
50 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.