Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Barbel Wardetzki

7.5/10
45 Kişi
169
Okunma
21
Beğeni
1.657
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Alman Yazar
Doğum:
Berlin, Almanya, 1952

Okurlar

21 okur beğendi.
169 okur okudu.
9 okur okuyor.
164 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Her şeyi olduğu gibi bırakmak için bir çok neden var, bir şeyleri değiştirmek için ise tek bir sebep vardır: Artık dayanamıyorsundur.
“İnsan gizlice ve çekinerek var olma hakkına bir evet arar.”
Reklam
Martin Buber
“İnsan gizlice ve çekinerek Var olma hakkına bir evet arar.”
"Mizah, incinme duygularına karşı iyi bir ilaçtır."
Sayfa 193 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Aynı ben!
Aslında yaptığım tüm işlerde acele etmem gerekiyormuş hissi var, çabucak bir diğerine geçebilmek için çabuk yapmalıymışım gibi- bu şekilde kendimi tüm hazdan mahrum ediyorum. Kafamda bir yazı tahtası var, üzerinde hep neleri yapmam gerektiği yazılı ve asla bi­tiremiyorum.
Sayfa 157 - PdfKitabı okudu
Feminizm, Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Kitaplığı
Merhabalar, @Satansdiary ile Feminizm, Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Kitaplığı üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. youtube.com/watch?v=gAYDcOv... Tekrar tesekkür ederim Ömer teklifin için. Sohbetimizde kadının gizli kalmış tarihinden aile kurumuna, şiddet türlerine, kadınların ve erkeklerin içsel gelişimlerine dair kitap
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
264 syf.
10/10 puan verdi
Freudiyen bir yaklaşımla kadının toplumsal yeri üzerine derin bir analiz içeren muazzam kitap. aslında toplumsal yeri demek çok hafif bir tabir. Buna toplumsal rolü, atfedilen rol, olunmasını istenilen rol desem daha doğru olur. Keza kitap, çekicilik, güven patlaması, gösteriş gibi kavramlar üzerinden kadınların kendilerini göstermeye çalışmasını ve bu çabanın arkasında aslında bir hiç gibi hissettikleri, içine düştükleri değersizlik düşüncesiyle kamusal alanda kendilerinden istenilen rollere dört elle sarılmaları meselesi ele alınıyor. Ancak bu noktada Freudiyen bir yaklaşımdan önce Habermas'cı bir yaklaşımla kamusal alanın ne olduğu üzerine derin bir sorgulamaya girmemiz gerekmekte diye düşünüyorum. Toplum yozlaştırır felsefesinin günümüz versiyonu kamusal alanın yozlaştırıcı algısal etkinliği kadın üzerinde oluşan narsistik kişilik sorununun doğrudan sorumlusudur. -ki sadece kadın için de geçerli değildir bu baskılama durumu. Kitap özelinde kadının narsist olma sürecini çocukluk, tecrübe ve gelişen sosyal ilişkileri içerisinde irdeleyen Wardetzki, okuyucunun bakış açısını değiştirecek tespitleri elde etmiş. Kamusal alana hakim olan söylemin talep ettiği kadın profiline aynı zamanda arzu edilen olarak tasarlaması kadını var olan içerisinde talep eden noktasına getirmektedir. Aslında koca bir distopyanın içerisindeyiz ve su ile kavga ediyoruz. Bu savaşımı verirken kendimize biçilen toplumsal ''rol''e uymaya çabalıyoruz. Bu durumun psikolojimize ve özelde kadın psikolojisine olan etkisini merak ediyorsanız okumadan geçmemeniz gereken kitaplardan.
Uçlarda Yaşayanlar
Uçlarda YaşayanlarBarbel Wardetzki · Sistem Yayıncılık · 201060 okunma
264 syf.
10/10 puan verdi
·
10 günde okudu
Evet psikoloji kitaplarına ilgim hep var ve olmaya devam edecek ama bu kitap benim için bütün psikoloji okumalarımın çok ötesinde bir deneyim oldu. Kendim için bir çok şeyin farkına varmama, insan ilişkilerinde seçimlerime, nerde neyi neden yaptığıma kadar bir çok şeyi görmeme vesile oldu. Farkında olmadığım karşı cinslerde kodladığım bir çok şeyin bana ait olduğunu öğrendim bu kitapta! Hep istediğim şeyleri aynalama (aynalama önemli hocam) yöntemiyle karşıma sunduğum,ilettiğim ama aslında bunun benim öz benliğimle olan aksaklıklarla ilgisini gördüm. Benden 100 puan. Okuyun arkadaşlar ben PDF formatında okuyabildim keşke kitaba da sahip olabilseydim ama bulamadım.
Uçlarda Yaşayanlar
Uçlarda YaşayanlarBarbel Wardetzki · Sistem Yayıncılık · 201060 okunma
139 syf.
·
Puan vermedi
·
7 saatte okudu
Reisçiliğin Psikanalizi: Narsisistik İktidar - Ekhoist Fanatizm
Günümüzde hem sosyal medyada hem gerçek yaşamda sıkı tartışmalar dönüyor. Her grup karşıtını çomar olmakla, otoriteye rahatlıkla biat eden yandaş olmakla suçluyor. Peki insanı bir lidere, bir nesneye, bir insana, bir kadına, bir erkeğe koşulsuz, sorgusuz bağlayan şeyin psikolojik alt yapısını hiç sorguladık mı? Biraz psikanalize karşı ilginiz
Siyasette ve Toplumda - Narsisizm Ayartma ve İktidar
Siyasette ve Toplumda - Narsisizm Ayartma ve İktidarBarbel Wardetzki · İletişim Yayıncılık · 201874 okunma