Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bülent Göksal

Bülent GöksalDuman yazarı
Yazar
8.0/10
16 Kişi
95
Okunma
5
Beğeni
2.884
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

5 okur beğendi.
95 okur okudu.
55 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Yani belki de çocukluk biten değil de kaybolan bir şeydir. Böyle bakıldığında da yetişkinliğe çocukluk yoksunluğu denebilir. Çocukluğa özel hayret ve neşe yoksunluğu, hatta yetişkinlik mevcut eğitim sisteminin yol açtığı bir tür akıl hastalığı bile olabilir.
Toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda bilgi her devirde boldu. Toplumları birbirinden farklılaştıran bilgi çokluğu değil, onu faydaya dönüştürme becerileridir ve bu beceri de sadece eğitim sistemini bilinç merkezli yapmakla kazanılır. Bilimsel ilerlemenin temelini oluşturan soyutlama gibi en temel beceriler bilgiden çok bilinçle şekillenir.
Reklam
Eğer insanların gerçekten de yüzde on oranında kullandığı bir şey varsa o şey beyni değil, büyük ihtimalle çoğunun daha paketi bile açılmamış zihinsel becerileridir.
İnsan türünün en büyük tuhaflıklarından biri, yaşamlarının yarısını birbirlerine benzemek diğer yarısını da birbirlerinden farklılaşmak için heba etmeleri.
"Korkular hayatın kapılarıdır."
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
125 syf.
·
Puan vermedi
·
28 saatte okudu
Enteresan bir kitaptı. Romanı okuyunca insan kendini ayılmış hissediyor. Kitapta kişinin kendini bulma mücadelesini anlatıyor. Peru'daki geleneğe göre kişi 33 yaşına geldiğinde bir zehir içiyor ve yansımasıyla yüzleşerek gerçek kendini bulmaya çalışıyor. Bulduğunda ise panzehiri içerek kurtuluyor ve hayatına gerçek kendiyle devam ediyor. Roman kahramanımıza da sevgilisi tarafindan bu zehir iciriliyor ve roman başlıyor diyeyim devamını da siz okuyun artık:) Kitabı okuduktan sonra benim aklıma şu soru geldi: Acaba kaç kişinin cesareti vardır içindeki binlerce kendiyle yüzleşmeye? Okuyun, okutun.
2
2Bülent Göksal · Luna Yayınları · 202127 okunma
125 syf.
·
Puan vermedi
Hayal edin, karşınızdaki koltukta sizinle aynınız biri oturuyor ve siz bile gerçek kendinizin hangisi olduğuna karar veremiyorsunuz, ne yapardınız? Bu soruya bir cevabınız yoksa bu kitabı okuyabilir ve en azından ana karakterimiz Mete ile bunu deneyimleyebilirsiniz. Tüm bunlar bir iksir ile başlıyor. Peru, Kuanapaga'da otuz üç yaşına basan herkesin ormanın derinliklerine çekilip yaşamlarının dönüm noktası niteliğini taşıyan 'iki' adını verdikleri sınavı başlatmak için gönüllü olarak içtikleri iksir ile. Mete'nin eşi Deniz, Peru gezisinden sonra yanında getirdiği iksiri gizlice Mete'ye içiriyor. Romanın kalanındaysa Mete ve diğer Mete'nin (Etem) arasındaki, okuyucunun bile takip etmekte zorlandığı, sürükleyici ve son ana kadar merak dolu bir hesaplaşma gerçekleşiyor. Konusunun derinliği ve düşündürücülüğü açısından oldukça doyurucu bir kitap olsa da sonunun beni pek de tatmin etmediğini söylemek isterim. Yine hem konusu farklı olan hem de sizi düşündürecek bir kitap arıyorsanız ideal olabilir.
2
2Bülent Göksal · Luna Yayınları · 202127 okunma
125 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
İnsanı içine çeken, farklı bir kurgusu var. Peru'nun bir köyünde, 33 yaşına gelen bireyler kendi isteği ile zehir içerek, 24 saat boyunca kendi benliğindeki iki kişilikle yüzleşir ve günün sonunda panzehiri içen kişiliği ile hayatına devam eder. Romanın temeli bu bilgi üzerine kurulmuş. Sayfalar akıp gidiyor, okudukça kitapta geçen sorulara kendi benliğimde cevaplar arayışım bu kitabı iyi ki okumuşum dedirtti. Ulaşılan sonuçta ise aslında bildiğimizi sandığımız ancak sadece duyduğumuz, üzerine düşünmediğimiz şeyleri bir kez daha okuyucuya hatırlatıyor.
2
2Bülent Göksal · Luna Yayınları · 202127 okunma