Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Callum Henderson

Callum HendersonAsya'nın Çöküşü yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
1
Okunma
0
Beğeni
234
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

1 okur okudu.
5 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ulusal büyüme oranları açısından ise, 1980-1991 arasında Hong Kong, Singapur, Kore, Endonezya, Tayland, Malezya ve Çin'in hep birlikte ortalama yıllık büyüme oranı %7.3 olmuştur. 1997 yılı Asya döviz krizinin önemli ekonomik etkileri ise bu yıl ortaya çıkacaktır: Standart & Poor's MMS, bir bütün olarak ASEAN'in (Güney Doğu Asya Ülkeleri Birliği) 1998 yılh için yıllık GSYIH büyüme oranını %0 olarak tahmin etmektedir
1993 yükselen piyasalar için yılların yılı olurken, 1994 başları ve 1995 özellikle Asya borsaları açısından ve göreceli anlamda felaket yılları olmuştur. Business Week, 1995 sonunda Asya borsalarındaki durumu "izle, bekle ve dışarıdan para gelmesi için dua et" sözleriyle özetlemiştirs, Asya borsalarının çoğu hareketsiz kalırken; Tayvan borsası %30'un üzerinde bir düşüş göstermiştir. Yalnızca %20 oranında bir artış gösteren Hong Kong borsasında nispi bir canlılık yaşanmıştır; bu artış da 1994 yılında, gayrimenkul fiyatlarındaki düşme esnasında, esas olarak banka ve gayri menkul hisse senetlerini etkileyen (ki bunlar Hang Seng endeksinin %72'sini oluşturmaktadır) %45 oranındaki değer kaybının ardından gerçekleşmiştir.
Reklam
Şu yazıyı birileri okusa keşke. Birisi de olabilir tabii
Tarım konusunda ise; Asya'daki endüstriyel devrim ilerledikçe bu sektörün rolünün de giderek azalmasına rağmen hükümetlerin verimlilik ve etkinlik üzerinde durmak suretiyle mevcut kaynaklarını artırmaya çalıştıkları belirtilebilir. Hükümetler kırsal ve kentsel gelişme oranları arasında büyük farklılık bulunmasının kırsal, sosyal ve siyasal bir çöküntüye yol açma olasılığını doğurduğunu gayet açık bir şekilde görmüşlerdir. Aynı şekilde endüstriyel baz artmaya devam ederken tarımsal bazın aşır ölçüde ve çok hizlı biçimde çökmesinin yol açacağı ekonomik sonucu da farketmişlerdir. Sonuç olarak, hükümetler, kırsal ve tarımsal toplulukları aşırı vergilendirmeme konusunda dikkatli davranmışlardır.
Geçmişte dünyanın en büyük borç veren ülkesi olan ABD, 1980'lerdeki Reagan yönetimi ve Demokratik Kongre 'nin mali savurganlığı sonucu artık en büyük borçlu ülke konumuna gelmişti.
Asya kapitalizmi neo-Konfüçyanist bir uyum hali ile karakterize olurken ; Batılılar Roma'yı yağmalayan Vandallar ve Vizigotların modern çağdaki muadillerini temsil etmektedir.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok