Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Cemal Toksoy

Cemal ToksoySelahaddin Eyyubi yazarı
Yazar
Editör
8.0/10
10 Kişi
24
Okunma
0
Beğeni
534
Görüntülenme

Cemal Toksoy Gönderileri

Cemal Toksoy kitaplarını, Cemal Toksoy sözleri ve alıntılarını, Cemal Toksoy yazarlarını, Cemal Toksoy yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dârü'l-Adl toplandığı zamanlarda, davacılar Selâhaddin'in oturduğu minderi bile çiğneyecek kadar yanına yaklaşırlardı. O ise buna hiç aldırmadan şikayetlerini dinlerdi. Bazı davalarda davacılar hakaretamiz söz ve davranışlarda bulunurlar fakat Sultan onlara güler yüz gösterir, iyilikle davranırdı.
Sayfa 160 - Şule YayınlarıKitabı okuyor
"Kaç kez ölümün elinden kurtulduk. Ant olsun ki defalarca ölümle burun buruna geldik. Fakat Allah'ın bize gerçekleştirmek istediği bir işi olsa gerek. Cenaâb-ı Hak sanırım bizi sadece olmasını istediği bir iş için kurtardı,"
Sayfa 158 - Şule YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
Mısır'ın alınması üzerine Kudüs'ü fethetme umudunun arttığını şöyle ifade ederek, "Allah bana Mısır'ı verince anladım ki Filistin' i de vermeyi nasip etmiştir," dedi.
Sayfa 103 - Şule YayınlarıKitabı okuyor
"Madem ölümden korkuyoruz, neden evlerimizde oturup da eş ve çocuklarımızla zevk ve safa içinde yaşamak yolunu seçmedik? Sultandan ücret aldık, askerlik görevini kabul ettik. Bizim görevimiz karşımızdaki düşmanın azlığı veya çokluğuna göre savaşmak değildir. Bizim görevimiz onlarla, Allah'ın adı yüce olsun diye ölene kadar savaşmaktır." diyerek orduyu geriye çevirip cesaretlendirmiş, böylece kazanılması imkansız olan savaş kazanılmıştı.
Sayfa 80 - Şule YayınlarıKitabı okuyor
Hadimül Harameyn
Hadimül Harameyn bu ünvanı pek çok kişi Yavuz Sultan Selim Han'ın kullandığını zanneder.Ancak bu ünvanı ilk olarak Sultan Selahaddin(Eyyubi) kullanmıştır.
Sayfa 203Kitabı okudu
438 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
17 günde okudu
Şarkın en sevilen büyük Sultanı Selahaddin Eyyubi'nin ve dönemin tarihi kronolojisi şeklinde detaylandırılmış biyografisidir. Tavsiye ederim. Selahaddin Eyyubi'yi tanımak büyük bir şereftir.
Selahaddin Eyyubi
Selahaddin EyyubiCemal Toksoy · Şule Yayınları · 201623 okunma
Reklam
Selahaddin Eyyubi, Dımaşk'ta bulunduğu zaman zarfında haçlıların yolunu kesmek ve onların kolayca buralara gelmesini engellemek için Doğu Anadolu'nun en önemli geçiş noktası da bulunan Ahlat'ın alınması fikrine, "Orası Müslüman diyarıdır bir savaşta mutlaka yanımızda yer alacaktır," düşüncesiyle karşı çıktı çünkü Bizans'a yapılacak bir sefer ve onlardan alınacak Topraklar daha önemliydi ama o bu düşüncesini hayata geçiremeden vefat etti.
Sayfa 295Kitabı okudu
Başarısızlık ancak onların acziyetlerinden meydana gelecektir.( Yani bu başarısızlığın sebebi kendi tembellikleridir.) Başarılı olmak isteyenlere tüm kapılar açıktır.
İyi kötü, Müslim gayrimüslim Herkes tarafından sevilirdi..
Huzuruna vardığımda gözleri heybet, kalpleri muhabbetle dolduran bir hükümdar gördüm. Arkadaşları ona benzemeye çalışıyorlar; birbirleriyle iyilikte yarış ediyorlardı.
Reklam
Sonsuz alçak gönüllülüğü, ilmi ve hoşgörüsünden dolayı onunla oturan, bir sultanla oturduğunun farkına bile varmaz; bir arkadaşıyla oturduğunu sanırdı.
Savaş kazanılırsa şerefi askerlerine verir, kaybedilirse suçu kendisinde bulurdu.
O diğer hükümdarlar ve sultanlar gibi tahtına kurulup sarayında yaşayan bir sultan değildi.