David Wilkinson

Tanrı, Büyük Patlama ve Stephen Hawking yazarı
Yazar
9.0/10
2 Kişi
14
Okunma
0
Beğeni
359
Görüntülenme

David Wilkinson Gönderileri

David Wilkinson kitaplarını, David Wilkinson sözleri ve alıntılarını, David Wilkinson yazarlarını, David Wilkinson yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
RAB baktı, yeryüzünde insanın yaptığı kötülük çok, aklı fikri hep kötülükte. İnsanı yarattığına pişman oldu.
"Tanrıcıların, 'Tanrı yarattı' şıkkını seçerek daha ileri bir araştırmaya engel olduklarını söylemek büyük bir saflıktır. İlk bilimsel devrimlerin çoğunun dayandığı temel, bir Yaratıcı Tanrı inancıydı. Tanrı inancı, sorgulamaya engel olmak şöyle dursun, araştırmayı daha ileri bile taşıyabilir."
Sayfa 184 - Yeni Yaşam YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"...Evren neden bu haliyle var olageldi? Bu durum, bilimin evrenin Büyük Patlama'dan nasıl ortaya çıktığını veya evrendeki bu dengelerin nasıl oluştuğunu açıklayamayacağı anlamına gelmiyor. Ancak önümüzdeki soruya çözüm getirmiyor: 'Evren neden bu haliyle var olageldi?"
Sayfa 147 - Yeni Yaşam YayınlarıKitabı okudu
"Hawking Tanrı'yı yalnızca ve yalnızca 'deistik' bir yaratıcı olarak tanıma eğilimindedir ve bu yaklaşımla Tanrı'yı boşluklardan dışarı itilmeye açık hale getirmektedir. Deizm(Tanrı'nın varlığını kabul etmek için kişisel olarak insanlara gönderdiği haberler yerine, yaratmış olduğu dünyaya bakmak yeterlidir inancı), Tanrı'yı evrenin başlatıcısı ve yaratıcısı olarak görüyordu, ancak daha kapsamlı bir Tanrı inancına gerek görülmüyordu. Bu anlayışa göre Tanrı fitili ateşlemiş ve sonra evrenle hiçbir ilgisi kalmasın diye çay içmek üzere başka bir yere çekilmişti."
Sayfa 141 - Yeni Yaşam YayınlarıKitabı okudu
"Hawking evrenin yaş olarak sonlu olabileceğini kabul etmekte, ancak bir neden olmadan da başlangıcın olabileceğini söylemektedir."
Sayfa 139 - Yeni Yaşam YayınlarıKitabı okudu
"Immanuel Kant, neden-sonuç ilişkisinin dünyaya dair verileri algılayış biçimimizden kaynaklanan bir yanılsama olduğunu öne sürmüştür."
Sayfa 135 - Yeni Yaşam YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Aquinas hiçbir şeyin kendi kendisinin var oluş sebebi olamayacağını, dolayısıyla da bir dizi neden içinde bir ilk Neden'e geri dönmenin mümkün olduğunu ve bunun da Tanrı olduğunu savundu."
Sayfa 134 - Yeni Yaşam YayınlarıKitabı okudu
"Tanrıbilim çerçevesinde ilk neden tartışması, Tanrı'nın varlığına ilişkin kozmolojik(evrenbilimsel) tartışma başlığı altında ele alınır. Bu tartışmanın tarihi İ.Ö. dördüncü yüzyılda Aristoteles'e dek uzanabilir, ancak bunun baş savunucusu İ.S. on üçüncü yüzyılda Thomas Aquinas'tı."
Sayfa 133 - Yeni Yaşam YayınlarıKitabı okudu
"Kutsal Kitap'ta yansıtılan anlayış uyarınca, zaman, döngüsel değil doğrusaldır."
Sayfa 129 - Yeni Yaşam YayınlarıKitabı okudu
31 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.