Elfin Tataroğlu

Elfin TataroğluBahriye yazarı
Yazar
8.7/10
74 Kişi
228
Okunma
11
Beğeni
2.309
Görüntülenme

Hakkında

1978 yılında İzmir'de doğdu. İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra 2001 yılında Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünü bitirdi. Accademia Italiana Floransa’da tasarım ve dil eğitimi aldı. Bilgi Üniversitesi İşletme Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Halen İstanbul Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi ve Organizasyon doktorası yapmaktadır. Örgüt kültürü, liderlik ve elektronik öğrenme konularında akademik çalışmaları yer almaktadır. İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca, orta düzeyde İtalyanca ve İspanyolca biliyor. 2010-2012 Yılları arasında CHP Kadın Kolları MYK Üyeliği yapmıştır. İzmir 2. Bölge 24. Dönem Milletvekili Adayı, 34. Kurultay Divan Yazman Üyesi, Konak İlçe’den İl Kongre Delegesi ve İzmir Kurultay Delegesi seçilmiştir. CHP 18.Olağanüstü Kurultayı’nda BYKP’den Parti Meclisi Üyesi seçilmiştir. Doktora düzeyinde akademik araştırmalar yapmakta ve siyasi makaleleri gazetelerde yayınlanmaya devam etmektedir. Halen Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansı programında öğretim görevlisi olarak ders vermektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.
Tam adı:
Elfin Tataroğlu
Unvan:
Yazar
Doğum:
İzmir, 1 Ocak 1978

Okurlar

11 okur beğendi.
228 okur okudu.
4 okur okuyor.
86 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ümmetçilikten aslını unutan bir milletiz. İbretlik bir olay
Sultan Abdülhamit zamanında, Avrupa'da bulunan bir Jön Türk'ün anısı çok ilginçtir. Bir grup Jön Türk bir kütüphanede sık sık buluşmaya, çalışmaya başlamışlar. Kütüphanenin Fransız amiri de meraklanmış kimdir bu grup, yanlarına yaklaşmış sormuş? "Siz nesiniz?" Jön Türkler şaşırmış, "Müslümanız" demişler. Fransız amir demiş ki: "O sizin dininiz. Milliyetiniz nedir?" Bu sefer Jön Türkler, "Biz Osmanlıyız" diye yanıt vermişler. Adam yavaş yavaş sinirlenmiş: “Bu da sizin tabiiyetiniz. Milliyetiniz nedir? Mesela şurada oturan adama sordum Ermeni’yim dedi. Yanındaki ise Rum’muş. Siz de Rum veya Ermeni olamazsınız ya?!” Anısını paylaşan Jön Türk, “İşte o gün Türk olduğum aklıma geldi” der.
Sayfa 157Kitabı okudu
Doçentliği için hazırlamakta olduğu çalışma, XIII. yüzyıl civarında İslam devletlerine hükümdarlık ya da naibelik etmiş Türk kadınlarını anlatıyordu. Kadınlar, Bahriye için önemliydi. Özellikle ortaçağdaki Müslüman toplumlarında kadınların yönetime ortak olduğunu, bazen oğulları bazen eşleri yerine hükümdarlık etmek durumunda kaldıklarını ve bu konudaki başarılarını özenle incelemek ve tarihe not düşmek istemişti.
... Atatürk ve arkadaşları için bu uluslaşma, ulus devleti inşa sürecinde dört ilke çok hayatiydi; çağdaşlaşma, laiklik, ulusal egemenlik ve bunun bir devamı olarak halkçılık.
Sayfa 157Kitabı okudu
Bahriye Üçok bir ışık hüzmesiydi... Onun için partililerin onayını almak zor olmayacaktı. O çocukluğunda geçimlerini sağlamak için yaptığı üçüncü sınıf gemi yolculuklarını, doktora tezini yazarken bir yandan çeviri yapıp diğer taraftan dikiş dikmişliğini, evde iki memur maaşıyla zar zor geçinmişliğini asla unutmamıştı. O bir akademisyen olduğu kadar, bir Karadeniz kızıydı da... Kolay pes etmeyecek, çizmesini giyip sahaya inecekti... Sıcak siyaset onun için daha yeni başlıyordu...

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
296 syf.
10/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Aydınlanma yolunda bir ömür...
Hiçbir karanlığın perdeleyemeyeceği ışığını sonsuza dek yansıtmaya devam edecek bir hayat... Çocukluk ve ilk gençlik yıllarından, Nadire Hanım’ın vefatına kadar, kendisine hem anne hem baba olan biricik annesinden tüm gücünü alarak başlamıştı zorluklarla geçecek olan hayatına Bahriye. Milli Mücadele yıllarında doğmuş, Gazi Paşa’nın devrimlerine
Bahriye
BahriyeElfin Tataroğlu · Asi Kitap · 2019228 okunma
296 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Önceleri siyasi içerikli kitapları okumayı istemezdim. Siyaseti sevmiyorum çünkü. Bana “kargaşa, nefret ve saygısızlığı” çağrıştırır hep. Kendime göre bir görüş ve düşüncem vardır. Ama bu kitap ve öncesinde okuduğum Eren Erdem’in “İç” kitabı, siyasi kültür bakımından bana çok şey kattı. Bilmediğim çok şey olduğunu farkettim. “Bahriye”yi
Bahriye
BahriyeElfin Tataroğlu · Asi Kitap · 2019228 okunma
296 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
18 saatte okudu
Bu topraklarda yetişmiş herkesin, özellikle de kadınların öğrenip anlaması, tanıyıp anması gereken muazzam bir kişilik Bahriye Üçok’un, Cumhuriyet’in doğuşuyla birlikte büyümesi, Cumhuriyet’e sonsuz bağlılığıyla çalışıp üretmesinin gerçek öyküsü. Bu ülkedeki çoğu gerçek öykü gibi sonu çok acı olsa da, adı zihinlerden, kalplerden silinmemesi gereken gerçek bir vatansever.. Okuyun, anlayın, paylaşın..
Bahriye
BahriyeElfin Tataroğlu · Asi Kitap · 2019228 okunma
Resim