Erdal Arslan

Erdal ArslanHiç'inci Yokul Şahsın Hikayesi yazarı
Yazar
8.5/10
25 Kişi
54
Okunma
7
Beğeni
1.463
Görüntülenme

Hakkında

1971 Kastamonu- Azdavay doğumlu olan Erdal Arslan, Tarih bölümü mezunudur ve halen Yakın Tarih alanında Yüksek Lisans eğitimini yapmaktadır. İlk yazıları lise yıllarında ulusal gazetelerin okur köşelerinde yer bulan Arslan, 1999 yılından itibaren Kastamonu yerel gazetelerinde köşe yazarlığına adım attı ve halen Kastamonu Nasrullah Gazetesi’nde yazmaktadır. Kastamonu’da birçok sivil toplum örgütünde kurucu başkan, başkan ve yönetim kurulu üyeliği yapan yazar halen Birlik Vakfı Kastamonu Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir. Özellikle Kastamonu tarihi, Mehmet Akif ve Vakıf Medeniyeti alanlarında Kastamonu, Ankara ve İstanbul’da okullar ve STK’larda yüzlerce konferans veren Erdal Arslan, Kastamonu’da açılan ilk Yazarlık Atölyesi’nin de öncüsü ve eğitmenidir. İlk kitabı 2004 yılında yayımlanan yazar, birçoğu Kastamonu özelinde yirmi kadar kitaba imza attı. 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu organizasyonu kapsamında Kastamonu Hikayeleri ve Mehmet Akif’in Kastamonu Günleri adlı eserleri prestij yayınlar arasına seçilerek özel baskı yapıldı. Bazı kitapları şunlardır: Zalifre (Tarihi Roman), 2006 Kastamonu Hikayeleri (Tarihi Hikaye), 2006, 2009, 2018 yıllarında 3 baskı. Manifesto : Mehmet Akif’in Kastamonu’da Milli Mücadele Çalışmaları (Tarihi Araştırma), 2012, 2018 yıllarında 2 baskı. Baltacı (Tarihi Roman), 2018 Kastamonu’da İlginç Vakıflar (Çocuk Hikayesi), 2018 Pir Dede (Çocuk Hikayesi), 2016 Kerpiçten Cami Yakışmaz (Çocuk Hikayesi), 2017
Unvan:
Türk Araştırmacı, Yazar
Doğum:
Kastamonu, Türkiye, 12 Nisan 1971

Okurlar

7 okur beğendi.
54 okur okudu.
15 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Hayat ... Yarını bilemediğin... Bugünü yaşayamadığın... Dünü değişitiremediğin... Bir arzuhadir...
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
96 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Öncelikle kitabın başında yazarın yaşadığı bir olaydan; eğitimin, öğretmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Dokuz yaşında kelimeleri anlamlı bir şekiilde birleştiren bir çocuğun yeteneklerini farkedip geliştirmekvarken, onun şiir yazabileceğine inanmayıp ruhuna tokat indirmek hangi vicdana sığar ? Annlamsal derinliği olan harika cümleler var bu kitapta. Altını çizerek okumayı seviyorsanız eğer işte fırsat. Bu kitapta altı çizilecek çok söz var. Şiirler ve şiirsel denemelerden oluşan güzel bir kitap okudum. . . . #alıntı Sen bir dünyasın! Başlı başına bir dünya... Sadece sana ait olan, Senin yaşadığın, Senin başardığın, Senin hüsrana uğradığın, Senin bildiğin bir dünyan var !
Hiç'inci Yokul Şahsın Hikayesi
Hiç'inci Yokul Şahsın HikayesiErdal Arslan · Parana Yayınları · 201918 okunma
64 syf.
·
Puan vermedi
·
9 günde okudu
Kitap uygulamada yoktu, rica ettim yüklediler. Hahahaha Bu kitabın ilk incelemesini de ben yapayım. Kitap iki tane akıncından yola çıkarak anlatılmış, kitabın anlatımı içinde tarih, roman ve edebiyatı barındırıyor. Tarihi roman şeklinde anlatmış sanki. Türklerden, akıncılardan, Selçuklulardan bahsediyor. Kitabın içeriğini de anlatım tarzını da çok beğendim. Son olarak kitap Kastamonu’nun fethedilişinden de bahsetmektedir.
Hayalet Akıncılar
Hayalet AkıncılarErdal Arslan · Neyno Kültür Yayınevi · 20221 okunma
96 syf.
7/10 puan verdi
Hayat sizin için nedir? Hayatınızı yaşadıklarınızı gözden geçirdiğiniz zaman geçmişiniz sizi mutlu ediyor mu? Eğer etmiyorsa geçmişiniz sizi yoruyorsa ve hatalarınızdan ders çıkarmak yerine mutsuzsanız ilk başta kendinizi affetmekle başlamalısınız. Hiçbirimiz mükemmel değiliz. Herkesin yaptığı hatalar yaşadığı mutsuz anılar vardır. Ancak hayatta nefes aldığınız sürece bu dünyadayız demektir. Ve kendimizi affederek ilk adımı atmalısınız. Kitap, deneme türünde yazılmış denilse de bende şiir izlenimi bıraktı. Sanki anlatılmak istenilenler kelimelerin dansı ile sade bir dille şiirsel olarak aktarılmış. Ne yaşarsa yaşasın kalemin gücüne inanan birinin yazdıklarını okuyoruz. O kendi düşüncelerini anlatmak için yazmalıydı. Yaşam da böyle değil midir? Bazen kötü olaylar yaşarız ama umudu içimizde hissettiğimizde yeniden küllerimizden doğarız. Belki onlarca kez küllerinden doğmaya çalıştın. Bu küllerinden doğarken kendini affettin mi? Yazılarda ya da bana göre şiirlerde maneviyata inanç tasavvufi öğeler de bulunuyor. Bu dünyanın geçiciliğinden bahsediliyor bazı yazılarda. Allah'ın affediciliğinden bahsediyor. Asıl önemli soruya geliyorum. Siz kendinizi affetmeye hazır mısınız? Eğer hazırsanız bu kitapla yolculuğunuza başlayabilirsiniz. Yeni bir yaşamın ilk nefesini mutlu bir şekilde almanızı dilerim.
Hiç'inci Yokul Şahsın Hikayesi
Hiç'inci Yokul Şahsın HikayesiErdal Arslan · Parana Yayınları · 201918 okunma