Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Erdem

0.0/10
0 Kişi
0
Okunma
0
Beğeni
46
Görüntülenme

Hakkında

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığının süreli, hakemli, akademik bir yayını olan ERDEM İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi (ISSN: 1010-867X e-ISSN: 2667-8713), yayın hayatına 1985 yılında başlamıştır. Kurucusu Ord. Prof. Dr. Aydın SAYILI’dır. MLA International Bibliography, EBSCOhost, SOBIAD, TR Dizin, İSAM, DAVET, ASI (Advanced Search Index), AYK Dergi Dizini ve Academindex tarafından taranan ERDEM Dergisi, yılda 2 sayı hâlinde Haziran/Yaz - Aralık/Kış aylarında çevrim içi ve basılı şekilde yayımlanmaktadır. Dergide Türkçe, İngilizce ve diğer Türk lehçelerinde hazırlanan araştırma makalesi, sanat ve edebiyat makalesi türlerinde akademik çalışmalar yayımlanır. ERDEM dergisi köklü bir geleneğe sahiptir; sosyal ve beşeri bilimler alanlarında yaptığı akademik yayınlar ile tanınır. Bilimsel kalitenin yanı sıra, dergi hem yazarlar hem de okuyucular için kolay ulaşılabilir akademik bilgiyi, yeni sayılarını ve arşivini genel ağ sitesi üzerinden kamuoyuna ücretsiz olarak erişime açmıştır. Yayın Platformlarımız: erdem.gov.tr dergipark.org.tr/tr/pub/erdem Yayınevi: Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Yayınları e-ISSN: 26678713 Derginin Türü: Araştırma-İnceleme, Eğitim, Kültür, Sanat, Edebiyat
Tam adı:
Erdem İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi
Doğum:
1985

Okurlar

1 okur okuyor.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Azmizade Refik:İttihad-ı İslam ve Avrupa
Avrupa'da ciddi bir fikir inkılâbı olduğu ve Batılı milletlerde yenilik arzusu uyanmağa başladığı halde Müslümanlar diğer tarafta seyirci sıfatıyla ilgisiz bulunuyor ve adeta ötekilerin yükselmesine berikilerin gerilik ve düşüşüne uygun bir gaflet tavrı ile ilim ve fen kazanılmasına yanaşmak istemiyorlardı.
Osmanlı Devleti'nin klasik İslam anlayışından biri, kendi üstünlüğüne ve kendi kendine yeterliğine inanıştır. Bu inanış, Osmanlı'nın Avrupa'daki gelişmelere sırtını dönüp müstağni bir konuma gelmesine yol açmıştır. Bu vaziyet, zamanla Avrupa'ya karşı bir lakaytlık ve Batı medeniyetine karşı bir çeşit ruhi körlük meydana getirmiştir.
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok