Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ethem Cebecioğlu

Ethem CebecioğluHacı Bayram Veli yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
9.2/10
27 Kişi
188
Okunma
62
Beğeni
6,8bin
Görüntülenme

Ethem Cebecioğlu Gönderileri

Ethem Cebecioğlu kitaplarını, Ethem Cebecioğlu sözleri ve alıntılarını, Ethem Cebecioğlu yazarlarını, Ethem Cebecioğlu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
88 syf.
·
Puan vermedi
·
10 günde okudu
Kitap, dil olarak biraz ağır ancak anlaşılabilirdi benim açımdan. Süveydâ ile ilgili ıstılahta ne varsa işlemiş yazarımız. Basit değil ayrıntılı bir anlatım yapmış. Kızıma verdiğim ismin hakkını vermiş yazar. Teşekkürler..
Ethem Cebecioğlu
Ethem Cebecioğlu
Nokta-i Süveyda
Nokta-i SüveydaEthem Cebecioğlu · Erkam Yayınları · 054 okunma
Hülâsa: NOKTA-İ SÜVEYDÂ
1- Bütün kâinatın/âlemin ruhudur. 2- İnsan âleminin arşı olan mâneviyât güneşinin doğduğu yerdird. 3- İnsan rûhunun çıkış yeri olan büyük noktanın aynasıdır. 4- Büyüklüğü ve sırr-ı istivâsından (kuşatma sırrında) ortaya çıkar. 5- Nokta-i Süveydâ'nın sırr-ı istivâsı, şekil ve renklerden uzak ve tamamı mücerred/soyuttur. 6- Nokta-i Süveydâ, nokta-i kübrânın aynasıdır ve tamamen onu gösterir. Büyük nokta; aklı evvel ve en mükemmel ruh (Allah'ın(c.c.) ruhu)'dur. (Nefahtu fihi min rûhî) 7- Nokta-i Süveydâ'nın sırrı, insânî hakikattir. 8- Nokta-i Süveydâ kelimeye benzer. Kelime ise bütün harflerin toplanıp bir araya geldiği noktadır. Yani Nokta-i Süveydâ nokta-i hakikat-ı câmia'dır. 9- Emr âlemine ait rûhun makamı ve merkezi, Nokta-i Süveydâ'dır. Yani "emr"in canlılığın/diriliğin merkezidir. 10- Nokta-i Süveydâ; iki yüzlü, cilalı bir aynaya benzer ve dairevî/yuvarlaktır. 11- Nokta-i Süveydâ, günahla kirlenir/kilitlenir, salih amelle cilalanır/açılır. 12- Nokta-i Süveydâ, vücûdun/varlığın aynasıdır. Allah'tan (c.c.) gelen feyizlerin kabul edicisidir.
Reklam
Nokta-i Süveydâ, insanın rûhunun çıkış yeri olan en büyük noktanın aynasıdır.
Nokta-i Süveydâ İbrahim Hakkı'ya (k.s.) göre, insan âleminin arşı olan mâneviyât güneşinin doğduğu yerdir. Bu doğuş yerine "Cenân" adı verilir.
"Muhakkak ki insan bedeninde bir et parçası vardır ki o düzgün olduğunda, bütün beden düzgün olur. O bozuk olunca da bütün beden bozuk olur. Dikkat ediniz işte o, kalptir." Hadis-i Şerif
Manevi sultanlık, en güçlü sultanlıktır.
Reklam
Akılcı kalpten ışık almadığı için fikirlerinde isabet şans çok az. Hiçbir şeyin hakikatini tam olarak bilemez.
Sayfa 132Kitabı okudu
Kelime-i Şehadet a- Tamamen saf iman b- İslam'ın, dinin başladığı yer veya dinin ana giriş kapısı c- Kalble dolayısıyla ruhla direkt alakalı d- Dinin ulaştırmak istediği son hedef: İmanın hakikatini elde etmek.
Sayfa 129Kitabı okudu
Böyle dedi Sami Efendimiz (k.s): Dersin ileride olup ta sen nefs-i emmârelik işler yapıyorsan, Ulaştığını düşündüğün dersle de alakan yok demektir. Mesela benlik, büyüklük görüyor kendinde, sonra hased (çekememezlik), dedikodu, kötü söz gibi günahlar çorap söküğü gibi geliyor. Allah'a bizi bu kötü ahlaktan koruması için sık sık dua eder, O'na sığınıriz. Kullukta, güzel ahlaktan daha büyük bir nimet yoktur.
Sayfa 118Kitabı okudu
Ölümsüzlük arzusu, imkansızlığı istemektir. Ölümsüzlük arzusu ne kadar güçlü ise insandaki hayal kırıklığı o kadar büyüktür.
Sayfa 106Kitabı okudu
Reklam
Ümitler korkularımızı, korkularımız da ümitlerimizi terbiye etmelidir.
Sayfa 109Kitabı okudu
İmâm-ı Rabbânî ve Muhyiddin İbnü'l-Arabî'ye göre kalpte, zamansız, mekânsız ilâhi bir temel, asıl olarak nokta-i süveydâ veya beht-i hacer denen siyah bir nokta vardır. Bu, imanın başladığı ve insanın tekâmülünün başladığı, zikir darbı yaptığımız kalp latîfesindedir. Yere göğre sığmayan Allah (c.c) buraya sığar. İman buradadır. Halifelik Kabiliyetinin insanda kinetize edilmeye başladığı yer işte yine burasıdır.
MODERNİZMDE HAYATIN MANASI YOK
Modernite sürekli ARAÇ ZENGİNLİĞİ üretiyor. Bu da; AMAÇ FAKİRLİĞİ doğuruyor. (Amacı zenginleştiremiyor, çünkü modernizm merkezden çevreye savrulmuş.) Teferruata daldıkça, hedefi kaybediyoruz. Guenon: 'Bu durum, çoklukta (kesrette) boğulmadır, diyor. Modern bilim çok genç, çok özelleşmiş, çok dar alanlara dalmış. Bu yüzden hayatın önemli yönlerine hiç değinmiyor. Mesela: Hayatın anlamı, mutlak güzel, mutlak iyi ve doğru nedir gibi soruların cevabını bugün modern yöntemlerle anlamak mümkün değildir. Bilim çok kısır. ABD'de sosyal canlılığın kuvvetle yaşadığı üniversitelerdeki intihar çokluğu; hep 'Hayatın anlamsızlığı üzerine dayanıyor."
Sayfa 105Kitabı okudu
Kudüs
KASIP KAVURDU ZULÜM SARDI BİR FİGAN KUDÜS'Ü YAHUDİLER YİNE KATLETTİ AĞLAYAN KUDÜSÜ ÖZÜRLÜ, HASTA, ÇOCUKLAR ŞEHİDDİR ALLAHIM KÂFİR AYAKLARA ÇİĞNETME MÜSLÜMAN KUDÜSÜ Seyri (M. Ali EŞMELİ)
Vesvese çamurlarıyla Bu kanatlar uçurmaz seni... Bu garipler kervanı Alıp hedefe götürmez seni.
540 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.