Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fahrettin Erdinç

7.7/10
9 Kişi
54
Okunma
6
Beğeni
1.728
Görüntülenme

Hakkında

1972 yılında Yunanistan’ın İskeçe ilinde doğan Fahrettin Erdinç, ilkokulu İekeçe’de biritdikten sonra 1985 yılında Türkiye’ye göç etti. Ortaokulu Denizli’de, Liseyi de Söke’de yatılı olarak okudu. 1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde okumaya başladı ve aynı yıl programlama ile tanıştı. Okulda C, Mikroişlemci ve PIC mikrokontrolör programlama öğrendi. Mezun olduktan sonra sistem destek ve bilgisayar ağları konusunda çalıştı. 1996 yılında kendi firması olan Bilimsel Akademi’yi kurdu ve bilgisayar eğitimleri vermeye başladı. 1996 yılından beri Yazılım Uzmanlığı, Cisco CCNA, Sistem ve Ağ Uzmanlığı, Web Programlama, ASP, PHP, PLC, PIC, Arduino Programlama ve Robotik konusunda dersler vermektedir. Ders dışında bilişim sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak için makale ve kitaplar yazan Fahrettin Erdinç boş zamanlarında hobi olarak 3D modelleme ve motorsikletlerle ilgilenmektedir.
Unvan:
Elektronik Mühendisi-Yazar
Doğum:
Yunanistan, 1972

Okurlar

6 okur beğendi.
54 okur okudu.
8 okur okuyor.
76 okur okuyacak.
6 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Web sayfalarındaki resimler, adına piksel denilen kareciklerden/noktalardan oluşur. Bir görüntünün kalitesi, yani çözünürlük, 1 inch'teki piksel sayısı ile ölçülür. Çözünürlük DPI (Dot Per Inch) birimi ile ifade edilir. Eğer bir görüntü 300 DPI çözünürlüğe sahipse, o görüntüde inch başına 300 piksel düşüyor demektir. 600 DPI çözünürlüğe sahip bir görüntü doğal olarak daha kalitelidir çünkü çok daha fazla piksele sahiptir.
Google ve diğer arama motorları kullanıcıların arama sonuçlarını değerlendirmelerini ve arama kıstaslarını belirlemelerini kayıt altına alarak semantik, yani anlamsal bir şekilde kullanıcılara en iyi sonuçlarını ulaştırmaya çalışmaktadır. Yani, arama sonuçları kullanıcıların alışkanlıklarına ve tercihlerine göre belirlenmektedir.
Sayfa 28 - Bilimsel akademi
Reklam
Web Tasarım ve Programlama
Başvuru Kaynakları: ● 🌐 W3Schools Online Web Tutorials, w3schools.com ● 📱 Codenza: A Programming Guidebook, play.google.com/store/apps/deta... ● 💻 Visual Studio Code, code.visualstudio.com ● 💻 Firefox Developer Edition, mozilla.org/en-US/firefox/d... ● 🌐📱 Dcoder,

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
264 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitabı youtube da kanalı olan Selman Kahya önermişti. Yeni başlayanlar için tamamen akıcı ve öğretici bir dili var. HTML5 ve CSS3 öğrenmek isteyenler için bulunmaz bir ilk kaynak. Keyifli okumalar...
Yeni Başlayanlar İçin HTML5 - CSS3
Yeni Başlayanlar İçin HTML5 - CSS3Fahrettin Erdinç · Pusula Yayıncılık ve İletişim · 20197 okunma
520 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
62 günde okudu
İlk Deneyimlerim
Yazılım öğrenme anlamında ilk okuduklarımdan bir tanesi. Tekrar kurcalarken bir inceleme yapayım dedim. İşin HTML5 ve CSS5 kısmı zaten bir sisteme oturmuş durumda. En basitinden bootstrap kullanarak bile bu ikisi kolaylıkla hallolacak şeyler ancak yine de çok kasmadan HTML ve CSS öğrenilmeli. İşte bu kitap sizi bu yeterli seviyeye getiriyor. İşin ileri seviye kısmı, kitap olarak geçtim eğitim olarak bile piyasası olan bir şey değil. O anlamda bu kitapta yazan HTML ve CSS bilgileri sizi tatmin edecektir. JavaScript ise bir derya deniz ancak temel kavramları öğrenmek için gayet yeterli. Belki size JQuery öğretmiyor ama DOM (Document Object Model) öğretiyor. İşte bunun gibi ileride uzmanlaşabilmek için temel kavramları iyi öğrenmek gerekiyor. Ben JavaScript'i bu kitaptan öğrenmemiştim ki hala biliyorum da diyemem ancak bir göz gezdirdiğimde yeterli olduğunu sanıyorum. (^ᴗ^)
Yeni Başlayanlar İçin HTML5, CSS3 JAVASCRIPT
Yeni Başlayanlar İçin HTML5, CSS3 JAVASCRIPTFahrettin Erdinç · Abaküs Kitap · 202013 okunma