Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ferzan Durul

Ferzan Durulİnsanın Tarih Yolculuğu yazarı
Yazar
10.0/10
1 Kişi
15
Okunma
1
Beğeni
1.152
Görüntülenme

Hakkında

1972 yılında Manisa’da doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Manisa’da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Felsefe, Psikoloji ve Toplum Bilimleri alanındaki yüksek lisansını “Küreselleşme ve İnsan Hakları isimli teziyle tamamladı. Bu çalışma 2008 yılında kitap olarak yayınlandı. Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Antropoloji Doktora Programını 2013 yılında bitirdi. 1999 yılından itibaren İnsan Hakları alanında çalışmalar yapan yazarın, bu alanda pek çok proje, eğitim ve yayınları bulunmaktadır.
Unvan:
Türk Akademisyen ve Yazar
Doğum:
Manisa, 1972

Okurlar

1 okur beğendi.
15 okur okudu.
4 okur okuyor.
15 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Dünyada olup bitenlere bakılırsa, pek suçsuz görünmüyor kavramlar... Tehlikeli olmalarından biz sorumluyuz, yarattıkları sonuçlardan olduğumuz gibi... Bir kavram ne zaman tehlikeli olur? İçeriği bulanık olduğu halde, herkes bu kavramı bildiğini sanınca. Korkarım, İnsan Hakları tehlikeli bir kavram olmuştur bile.
İonna KuçuradiKitabı okudu
Mesela bir işkence olayı. Bir işkence olayında bir yanda işkence eden var, bir yanda işkence edilen var. İşkence varsa, burada devlet bir şekilde sorumludur. İşkence edenin arkasında devlet yapısını görüyoruz. Arkadaşım Douglas'ın son zamanlardaki sosyolojik araştırmalara dayanarak yaptığı şu: "Bu aslında bu kadar basit bir manzara değil." diyor. Ortada bir işkence olayı olacak, biz protesto edeceğiz, devlet şunu diyecek, işkence olayı ortadan kalkacak ya da kalkmayacak. İşkence edenin kurumu var, polis kurumu var, devlet yapısı bunun karmaşıklığı, yargı vs. vs. Bu olayla; dolaylı, yarı dolaylı ilişkisi olabilecek odakları çoğaltmaya başlıyor. İşkence edilen açısından ise, ailesi var, bir örgüt üyesi olduğundan dolayı işkence görüyorsa; bir örgüt var, baro var, hukuk vs. var. Birdenbire merkezde iki, uçlarda da iki odak görürken, yirmi otuz odak çıkıyor.
Murat BelgeKitabı okudu
Reklam
homo faber betimlemesi; sınırsız tasarım gücüne sahip insanın, bunları zekasıyla yapabileceğini söylerken, akıl ve elleriyle simge ve sembol zenginliğine ulaştığını fısıldamaktadır.
bireysel başvuru
(...) eğer başvuru; - İsimsiz ve imzasız ise, - Söz konusu başvuru daha önce AİHM tarafından incelenmiş bir konu ile aynı ise ve herhangi bir yeni bilgi içermiyorsa, - Şikayetin Sözleşme'ye taraf olan bir ülkeye yöneltilmiş değilse - Önemli bir zararın varlığı söz konusu değil ise başvuru kabul edilmez. Tam da bu noktada, 2006-2011 yılları arasındaki Türkiye başvurularının kabul edilebilirlik açısından yüzdesine bakacak olursak çıkan tablo oldukça ilginçtir. Yukarıda belirtilen nedenlerden ötürü karar oranı ile kabul edilemez başvuruların oranı arasında büyük bir fark bulunmaktadır. Bu durum aslında pek çok nedene bağlıyken, süreçte yer alan avukatların öne sürdüğü neden, ağırlıklı olarak başvuruların şekil şartının yerine getirilememesidir. AİHM'nin 2011 yılı Raporu'nda belirtilen net sayılara bakılacak olursa: - 2010 yılında toplam başvuru sayısı 42.182 iken; bu başvuruların 38.575'i kabul edilemez olarak değerlendirilmiş ve liste dışı bırakılmıştır. - 2011 yılında ise toplam 52.188 olan başvuru sayısının 50.677'si kabul edilemez olarak değerlendirilmiş ya da liste dışı bırakılmıştır. Bu sayılara göre kabul edilemez başvuru sayısı, 2011'de %31 artmıştır.
Şekil şartından dava kaybetmek= avukatım ama ya acemiyim ya da cahil.Kitabı okudu
Her insan ne düşünürse düşünsün, aslında insanı düşünür; ne konuşursa konuşsun insanı konuşur; ne yazarsa yazsın yine insanı yazar. Her şey sonunda insana dayanır, insana dokunur.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
348 syf.
·
Puan vermedi
·
22 günde okudu
Insanlık tarihini en baştan ele alıp sanayi devrimine kadar anlatan okunası bir kitap.Yazar anlatımını tarafsız yapmış.İnsanlık tarihini,avcı toplayıcıları,ilk imparatorlukları,demokrasi tarihini,sanayileşmeyi ve daha bir çok şeyi yüzeysel olarak ve kaynakça belirterek anlatmış.İnsanlık tarihini merak edenler için bence tatmin edici.
İnsanın Tarih Yolculuğu
İnsanın Tarih YolculuğuFerzan Durul · Yeditepe Üniversitesi Yayınevi · 202014 okunma