Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Galip Akın

Galip AkınPrehistorya'ya Giriş yazarı
Yazar
9.0/10
1 Kişi
9
Okunma
1
Beğeni
872
Görüntülenme

Hakkında

1948 yılında Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde doğan Galip Akın, İlk ve orta öğrenimini Acıpayam’da, liseyi Denizli’de tamamladı. 1971 yılında Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi Fizik Antropoloji Kürsüsü’nden mezun oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan burslu öğrenci olduğu için aynı yıl Kırıkkale Lisesi’ne biyoloji öğretmeni olarak atandı ve Temmuz 1987 yılına kadar Kırıkkale Lisesi’nde öğretmen ve idareci olarak çalıştı. Öğretmenlik yaptığı dönem/de, Ocak 1982 yılında Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde yüksek lisansını, Mayıs 1986 yılında da “Sentetik Pyretroid’lerden Decis ve Sumicidin’in Civcivler Üzerine Etkilerinin Morfolojik ve Histolojik Olarak İncelenmesi” başlıklı doktora tezini tamamlayarak Doktor unvanını aldı. Temmuz 1987 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’ne Yardımcı Doçent olarak atandı. Temmuz 1993 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Fizik ve Paleoantropoloji Bölümü, Fizik Antropoloji Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent olarak atandı. 08.10.1995 tarihinde Doçentlik sınavına girerek Doçentlik unvanını ve 24.04.2001 tarihinde Profesörlük kadro ve unvanını aldı. 2010-2011 yıllarında YÖK kanununun 40/b maddesiyle Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin Antropoloji Bölümü’nde çalıştı. 1984 yılında TÜBİTAK’tan “Sentetik Pyretroid’lerden Decis ve Sumicidin’in Civcivler (Broiler Irkı) Üzerine Etkilerinin Morfolojik ve Histolojik Olarak İncelenmesi” isimli projeyi alarak, 1986 yılında projeyi tamamlamıştır (Proje ismi: ÇAĞ-103). Ankara Üniversitesi Araştırma Fon Müdürlüğü’nden 1996 yılında “Denizli Yöresinde Antropolojik Bir Araştırma” adlı projesini ise iki yıllık süresi içerisinde bitirmiştir (Proje No: 96.01.08.01). Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı tarafından desteklenen “Yaşlı ve Aile İlişkileri Ankara Örneği” isimli araştırma ve projeyi 2005 tarihinde Ankara Üniversitesi’nin 20030901018 numaralı TÜBİTAK’ın SBB 3032 numaralı Projeleriyle desteklenen “Anadolu İnsanın Antropometrik Boyutları” isimli projede görev almış ve projeler tamamlanmıştır (2006). Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi tarafından “Üniversite Öğrencilerine Yönelik Sıra ve Sıraaltlığı Tasarımı” 12A5358001 kodlu projenin 06 Şubat 2012-06 Şubat 2013 tarihleri arasında yürütücülüğünü yapmıştır.
Unvan:
Profesör, Yazar
Doğum:
Acıpayam, Denizli, 1948

Okurlar

1 okur beğendi.
9 okur okudu.
6 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
TEHLİKELİ SÖZLER (Allah'a Hitaben) Elfâz-ı Küfür
1-Allahım bizi de gör artık. 2-Burası Allahın unuttuğu yer. 3-Allah yazdı ise bozsun. 4-Allah gelse bile seni elimden alamaz. 5-Allah özenmiş de yaratmış. (Özenmek acizliktir. Allah aciz değildir. "Ol" der "olur". 6-Allah bizi unuttu.(unutmak fanilerin işidir) 7-Bu işte bir Allah'a birde sana güveniyorum, demek, (Güven
Bu nedenle Neolitik Çağ'ın ikiye bölünmesi basit bir ayırma olarak görülmemelidir. İkisi arasında hem teknolojik ve hem ekonomik hemde yaşam biçimi bakımından önemli farklılıklar vardır.
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
129 syf.
9/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Kitabın içeriği ve yazarın çizimleri çok başarılı olmuş fakat çizimlerin anlatılan konudan alakasız yerlere konulmuş olması rahatsız ediciydi. Ve gerçekten ilkokula giden bir öğrencinin bile yapmayacağı kadar akıllara durgunluk veren imla hataları, yazım yanlışları mevcuttu. Hatta sayısız defa aynı metinlerin noktasına, virgülüne kadar tekrar tekrar yazılmış olması kitabın kalite değerine eksi puan olmuş. Profesör unvanını almış, sayısız makale yazmış, araştırma yapmış birinin bu denli hatalar yapması tam bir hayal kırıklığıydı. Kitap tekrar gözden geçirilir ve bu hatalar düzeltilirse daha güzel olacaktır.
Galip Akın
Galip Akın
Paleolitik’ten Kalkolitik Çağ’a Barınma ve Yerleşim Yerleri
Paleolitik’ten Kalkolitik Çağ’a Barınma ve Yerleşim YerleriGalip Akın · Alter Yayınları · 20184 okunma
148 syf.
5/10 puan verdi
·
Beğendi
Akıcı bir dil ile yazılmış. Kitap içerisinde çok fazla arkeolojik terimlere yer verilmemesiyle geniş bir okuyucu kitlesine hitap etmiş. Tarih devirlerinin sıralı olarak aktarılması daha açıklayıcı olmasını sağlamış. Ayrıca her devirin kültür özelliklerinin ve yeniliklerinin maddeler halinde toparlanarak özet şeklinde yazılması daha kalıcı bilgiler sunuyor.
Prehistorya'ya Giriş
Prehistorya'ya GirişGalip Akın · Alter Yayınları · 20185 okunma
148 syf.
·
Puan vermedi
·
35 günde okudu
Küçük bir değerlendirme
Kitapta tek sorun yazarın ders anlatır gibi yazmış olması. Ama kitabın içeriği gayet güzel , kitapta yazar incelediği çağı hem genel olarak ele almış hemde Anadolu da o çağı ayrıca incelemiş buda çok güzel bir yönü kitabın.
Prehistorya'ya Giriş
Prehistorya'ya GirişGalip Akın · Alter Yayınları · 20185 okunma