8.3/10
7 Kişi
23
Okunma
1
Beğeni
684
Görüntülenme

Gülağ Öz Gönderileri

Gülağ Öz kitaplarını, Gülağ Öz sözleri ve alıntılarını, Gülağ Öz yazarlarını, Gülağ Öz yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Köy Enstitülü Veysel
Aşık Veysel'in yaşamında, kişiliğinin ve sanatının oluşumunda en büyük etken hiç kuşku yok ki, Köy Enstitüleri'nde saz öğretmenliği yaptığı dönemlerdir. Ahmet Kutsi Tecer, Sabahttin Eyüboğlu, Bedri Rahmi Eyüboğlu, İsmail Hakkı Tonguç ve Bedrettin Tuncel'in girişimleriyle 1941 yılında, Köy Enstitüleri'nde müzik öğretmenliğine başlar.
Veysel'in yaşadığı çevreye Emlek adı verilirdi. Şarkışla'ya bağlı dağ köyü, Kızılbaş Türkmenlerin yaşadığı yörenin adı Emlek'ti. Emlekse, ozanlar yatağı bir yerdir. Veysel'den önce yaşamış ve Veysel'in yaşıtları büyük ozanlar hep bu köylerden çıkmıştır.
Reklam
1894 İlkbaharı
"Topaç gibi bir oğlan maşaallah." "İyi bir günde doğdu, gısmeti bol olur yavrunun inşaallah." Gülizar kadın, koyun sağmaktan dönerken doğurmuştu Veysel'i.
328 syf.
8/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Alevilik üzerine araştırma - inceleme yaptığım dönemlerde okuduğum en faydalı çalışmalardan birisi bu kitap olmuştur. Gülağ Öz'ün akıcı ve yalın anlatımı okuyucu olarak bana ayrıca bir keyif vermiştir. Aleviliğin köklerine yapılan bu güzel yolculuk okuyucuyu kesinlikle sıkmıyor ve yormuyor.Merak ve ilginizi yüksek de tutmayı sağlıyor.İslamiyet ve Alevilik ilişkisini farklı bir dil ve bakış açısıyla okumak isteyenler için önerebileceğim temel bir kaynak çalışma olabilir.
Anadolu Erenleri
Anadolu ErenleriGülağ Öz · Kültür Ajans Tanıtım ve Organizasyon · 20134 okunma
Geri16
66 öğeden 61 ile 66 arasındakiler gösteriliyor.