Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İbrahim Çapak

İbrahim ÇapakAnahatlarıyla Mantık yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
8.8/10
8 Kişi
50
Okunma
1
Beğeni
577
Görüntülenme

Hakkında

1971’de Bingöl’de doğan İbrahim ÇAPAK, İlkokul ve ortaokulu ve liseyi burada tamamladı. Bingöl İmam Hatip Lisesinden 1989 tarihinde mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine başladı. 1994 yılında adı geçen Fakülteden mezun oldu. 1997 yılında Sakarya Üniversitesinde Araştırma Görevlisi oldu. 1997 yılında Marmara Üniversitesinde Yüksek lisansını, 2003’te Ankara Üniversitesi’nde Gazali’nin Mantık Anlayışı isimli tezi ile doktorasını tamamladı. Sakarya Üniversitesinde 2006 yılında doçent, 2012 yılda da Profesör oldu. Çalıştığı Fakültede Bölüm Başkan Yardımcılığı, Anabilim Dalı Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2013 Ağustos ayında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim üyesi olarak göreve başladı ve Mantık Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak görevlendirildi. Şu anda Bingöl Üniversitesi'nde rektör olarak görev yapmaktadır. Başta yazmalar başkanlığı olmak üzere birçok bilimsel kuruluşta yayın kurulu üyeliği yapmakta olan ÇAPAK Arapça ve İngilizce bilmektedir. Çapak’ın Türkçe ve yabancı dillerde birçok yayını olup, bunlardan bazıları aşağıda yer almaktadır. Kitaplar 1. Stoa Mantığı ve Farabi’ye Etkisi, Ankara 2006. 2. Gazali’nin Mantık Anlayışı, Ankara 2005. 3. Porphyrios ve İbn Sina Mantığında Tümeller, Ankara 2011. 4. Anahatlarıyla Mantık, İstanbul, 2012
Unvan:
Akademisyen, Yazar
Doğum:
Bingöl, Türkiye, 1971

Okurlar

1 okur beğendi.
50 okur okudu.
2 okur okuyor.
23 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Farabi’ye göre felsefeye başlamak isteyen, ahlakını düzelttikten sonra zihin gücünü geliştirmelidir.
Sayfa 167Kitabı okudu
Stoacılara göre, konuşma düşünme ile özdeştir ve aslında eylem yaparak düşünmedir. İnsan sesi, düşünce ile birleşmiş olduğundan, hayvan sesinden doğal olarak farklıdır. Keyfi olarak çıkmayan insan seslerinden kelimeler oluşmuştur.
Hayal gücü, beş duyunun etkisi altında kalan nesnelerin izinden başka bir şey değildir.
Sayfa 84
Bilginin bizzat kendisi Farabi’ye göre, fazilettir ve bilgi insana, sadece dünya mutluluğu değil aynı zamanda ahiret mutluluğu da sağlar.
Sayfa 104Kitabı okudu
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
208 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Felsefe bilmek için önce mantık bilmek gerekir. Mantık ilmi Aristoteles ve Aristoteles’e mukabil Stoa Okulu çerçevesinde şekillenmiş, günümüzde de klasik ve sembolik mantık olarak devam etmektedir. Stoa mantığının ne olduğunu anlamak ve gerek İslam felsefesinde gerekse Batı felsefesinde önemli bir yere sahip olan Farabi’nin mantığa katkılarını öğrenmek için güzel bir eser. Meraklılarına tavsiye olunur.
Stoa Mantığı ve Farabi'ye Etkisi
Stoa Mantığı ve Farabi'ye Etkisiİbrahim Çapak · Araştırma Yayınları · 20066 okunma
288 syf.
·
Puan vermedi
·
9 günde okudu
İbrahim Çapak Hoca'nın "Anahatlarıyla Mantık" isimli kitabı yoğunluk olarak Gazali'nin mantık anlayışı üzerine şekillendirilmiş. Ağırlıklı olarak bir filozofun üzerinde durması sebebi ile sınırlandırılmış bir bakış açısı hissi oluştursa da okunması kolay ve başlangıç olarak tercih edilebilir bir kitap.
Anahatlarıyla Mantık
Anahatlarıyla Mantıkİbrahim Çapak · Ensar Neşriyat · 201637 okunma