Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İsmail Sarıkaya

İsmail SarıkayaYunus Emre yazarı
Yazar
6.5/10
2 Kişi
16
Okunma
0
Beğeni
955
Görüntülenme

İsmail Sarıkaya Gönderileri

İsmail Sarıkaya kitaplarını, İsmail Sarıkaya sözleri ve alıntılarını, İsmail Sarıkaya yazarlarını, İsmail Sarıkaya yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bırak ben haykırayım, susarsan sen matem et; Unutma ki şairlere haykırmayan bir millet, Sevenleri Toprak olmuş öksüz çocuk gibidir. Zaman ona kan damlayan dişlerini gösterir. Bu zavallı sürü için ne merhamet, ne hukuk; Yalnız sert bir bakışlı göz, yalnız ağır bir yumruk!...
Sayfa 156Kitabı okudu
Mehmet Emin Yurdakul; yeni Türk edebiyatında Anadolu insanının acılarını, saldırgan düşman güçlerine karşı milletimizin başkaldırışlarını, sade bir dille, hece ölçüsüyle, coşkun bir anlatımla dile getiren ilk şairimizdir.
Sayfa 141Kitabı okudu
Reklam
En zengin, en derin, en tesirli şiir, herkesin istediği tarzda, anlayacağı ve dolayısıyla sonsuz hassaslıkları içine alan bir genişlikte olandır. Şiirde önemli olan ahenktir, mana değildir.
Sayfa 131Kitabı okudu
Bana yakın gözlerle bir kerecik baktınız, Ruhuma büyük temel çivisini çaktınız!
Sayfa 104Kitabı okudu
Ömer Seyfettin, milliyetçiliği devrin akımı sayar ve her haysiyetli insanın kendi milletinin değerlerine sahip çıkarak, milliyetçi olmasını tabii ve haklı bulur.
Reklam
Her Millet kendi lisanında yaşar. Lisan, vatan kadar mukaddestir.
Başarmak için korkuda, ümit de şarttır. İnsana fakirliğin mi hastalığın öğrettiklerini hiçbir okul ve kitap vermez.
Yunus Emre ile ilgili olarak her şeyden önce şunu kabullenmek gerekir ki, o ne bir ozan, ne bir hümanist, ne bir pragmatik sanatçıdır. Onu isimlendirebileceğimiz tek edebi terkip, büyük Türk mutasavvıfı olmalıdır.
200 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
İsmail Sarıkaya / Kültür Ufkumuzu Aydınlatanlar. Eğitimci yazar. 6 Nisan 1954, Elâzığ doğumlu. Atatürk İlk ve orta öğrenimini Elâzığ'da tamamladı. Yüksek tahsilini Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünde (1979) tamamladıktan sonra İzmir ve Niğde'de Türkçe ve edebiyat öğretmenliği yaptı. 1991 yılında lisans tamamlama sınavlarını vererek Türk Dili ve Edebiyatı branşına geçti. 2003’te emekli oldu. Evli olup, iki çocuk babasıdır. Kitap, biyografik bir eserdir; edebiyat dünyamızdan 11 abide şahsiyeti hayatları ve eserleri ile tanımaktadır. Yunus Emre'den Baki'ye, Seyrani Babadan Peyami Safa'ya, Ömer Seyfettin'den Necip Fazıl'a, Ahmet Haşim'den Mehmet Emin Yurdakul'a, Sait Faik Abasıyanık'tan Yahya Kemal'i ve Ziya Osman Saba'ya dair anlatımların olduğu eser içerik olarak kısa olsa da, okuyucunun damağında tat bırakacak niteliktedir. Kitapta bulunan edebiyatçılar, belki yazarın kendi hoşuna giden yazarlar olması dolayısıyla kitabın içeriğine dahil edilmiştir. Ancak edebiyat dünyamızda gerçekten birer deniz feneri olarak, kültür dünyamızı aydınlatan bu insanlara dair hazırlanan eser, onlara bir vefa borcu olarak da görülmelidir. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Kültür Ufkumuzu Aydınlatanlar
Kültür Ufkumuzu Aydınlatanlarİsmail Sarıkaya · A&D Yayınları · 20061 okunma
Reklam
272 syf.
8/10 puan verdi
·
3 günde okudu
İlk kısımlarında Yunus Emre’nin biyografisinin (yaşadığı dönemden sosyal hayatına, eserlerinden döneminin önde gelen alimleriyle olan ilişkilerine) aktarıldığı, daha sonraki kısımlarında ise birbirinden güzel tasavvufi şiirlerine yer verildiği güzel bir çalışma olduğunu söyleyebilirim.
Yunus Emre
Yunus Emreİsmail Sarıkaya · Alya Yayınları · 201010 okunma
“Bir ben vardır benden içre”
Sayfa 224 - Alya yayınlarıKitabı okudu
“Biz sevdiğimiz nispette yalnızızdır. Yalnızlığımız nispetimde kainatla birleşir, kucaklaşırız.”
Sayfa 224 - Alya yayınlarıKitabı okudu
“Ölümden ne korkarsın Korkma ebedi varsın”
Sayfa 220 - Alya yayınlarıKitabı okudu
“Gelün tanışık idelüm işin kolayın tutalım Sevelüm sevilelüm dünya kimseye kalmaz”
Sayfa 205 - Alya yayınlarıKitabı okudu
39 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.