Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Jeffrey Bennett

Jeffrey BennettGörelilik Nedir? yazarı
Yazar
8.7/10
11 Kişi
37
Okunma
2
Beğeni
564
Görüntülenme

Hakkında

Tam adı:
Jeffrey O. Bennett

Okurlar

2 okur beğendi.
37 okur okudu.
3 okur okuyor.
21 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
« Dünya’daki bir uzay gemisi, bir bina veya herhangi bir şey için zaman aşağıda yukarıdakinden daha yavaş akar. »
Sayfa 160 - Nora Kitap
Newton’un kendi teorisi için düşüncesi :) « Bir cismin boşluktaki başka bir cisim üzerinde uzaktan etkide bulunabilmesi... ve kuvvetin bir cisimden diğerine aktarılabilmesi bana öyle büyük bir saçmalık olarak görünüyorki, yeterli idrak kapasitesi olan bir insanın bu saçmalığa düşmeyeceğine inanıyorum. »
Sayfa 122 - Nora Kitap
Reklam
« Işıktan daha hızlı gidemezsiniz, çünkü ne yarsanız yapın ışığa yetişmenizin bir yolu yoktur. »
Sayfa 59 - Nora Kitap
« Görelilik yolculuk yapmak isteyenlere evrenin kapılarını açıyor ama bu, geri dönüşü olmayan bir yolculuk. »
Sayfa 103 - Nora Kitap
« ...uzayzamandaki belli iki nokta arasında da olası birçok yol vardır. Ancak sadece bir yol olası en düz yoldur ve işte sadece bu yol üzerinde kendinizi ağırlıksız hissedersiniz.  »
Sayfa 148 - Nora Kitap
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
248 syf.
·
Puan vermedi
Kitabın hemen her sayfasında uzayda yerçekimi savaşlarını ve oluşturduğu zamanı okuyacaksınız. Uzayzaman kabulleri, Einstein ve Newton’un keşfettikleri, E=mc2’nin ne kadar çok kullanım alanı olduğunu, kara delikler...vs. Genel ve özel göreliliğin teorik olarak özetini okuyacaksınız yani. Temelde okuduğunuz şeyler Optik (ışık hızı, yolu ve kırılması”kıvrılması”) ve Coğrafyanın (kutup ve ekvatordaki hız ve yerçekimi varkı, zaman farkı) uzaydaki hali diyebilirsiniz. Uzayın coğrafyasında ve optiğinde zamanda yolculuk yaparak fizik ve matematik teorilerini işliyorsunuz. Eğer konuyu daha önce incelemediyseniz okuma sırasında internettende faydalanmanızı önerebilirim. Çünkü çok farklı ifadeler ve örneklemeler kullanılmış. Buda görelilik gibi bakış açısına göre farklı tarzlara bürünebilir. Herkesin aynı benzetmelerle anlaması korkutucu olurdu. Bütün kitabı tabiki anlayamayız bir Astrofizikçi, kuantum fizikçisi vs. değiliz. Ama temel şeyler var ki anlamak kesinlikle zevk verecektir. Okurken olaylara kendiniz kaptırıp, bol bol bakış açınızı değiştirerek anlamaya çalışırsanız bence güzel bir bilimkurgu filmi canlanır aklınızda. Not: Kendi bakış açınızlada eğlenmeyi unutmayın. Örnek: ben gözlükçü moduna girdim biraz. ‘Kara deliğe yaklaşanda normal zaman gözlüğü var, kara deliğe yaklaşanı izleyende yavaş zaman gözlüğü var.’
Görelilik Nedir?
Görelilik Nedir?Jeffrey Bennett · Nora Kitap · 201837 okunma
248 syf.
9/10 puan verdi
Kitabın dili çok ağır değildi ama zaman zaman herkesin anlayabileceği bir dil kullanılmasına rağmen bazı noktalarda çeviriden kaynaklanan sorunlar olduğunu hissettim. Konularla ilgili resimli örnekler var, aklıma oturmayan noktaları kavramamda bayağı yardımcı oldu. Kitap boyunca bu örnekler devam ediyor ve yeni öğrendiğimiz bilgileri destekliyor. Yazarın da değindiği bir nokta var ki kara delikler, solucan delikleri, uzay zaman, ışık hızını asla aşamamak, evrenin sürekli genişlemesi vb. hususlarda, okullarda öğrendiğimiz, evrene ilişkin basitleştirici kalıplar ve gerçeklik algımız genel göreliliği kolayca anlamamızı zorlaştırıyor. Kitabı okuduktan sonra diğer kaynaklara da ve hatta belgesellere de yönelerek düşünce şeklimizin değiştirilebileceğini ve bu konuları daha kolay kavrayabileceğimizi düşünüyorum.
Görelilik Nedir?
Görelilik Nedir?Jeffrey Bennett · Nora Kitap · 201837 okunma
248 syf.
10/10 puan verdi
Görelelik Nedir
Bu kitabı ben mi gözümde çok büyütüyorum bilmiyorum ama
Görelilik Nedir?
Görelilik Nedir?
uzay ve görelelik hakkında hiçbir fikri olmayan birine çok şey öğretebilir. Uzayı merak ediyorsanız ilk bu kitabı okuyun derim.
Görelilik Nedir?
Görelilik Nedir?Jeffrey Bennett · Nora Kitap · 201837 okunma