Kenan Oral

Müminin Miracı Namaz yazarı
Yazar
8.7/10
4 Kişi
27
Okunma
0
Beğeni
228
Görüntülenme

Kenan Oral Gönderileri

Kenan Oral kitaplarını, Kenan Oral sözleri ve alıntılarını, Kenan Oral yazarlarını, Kenan Oral yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sabah namazının iki rekâtlık sünneti, dünyadan ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır.
Sayfa 37 - E-KitapKitabı okudu
En kötü hırsızlık namazdan çalmadır.
Namazın en önemli vaciplerinden biri ta’dil-i erkândır. Ta’dil-i erkân, namazda rükünleri düzenli, yerli yerince ve haklarını vererek yapmaktır. Hz. Peygamber’in “En kötü hırsızlık namazdan çalmadır.”(Muvatta’, Kasru’s-salât,23) sözünde işaret ettiği gibi namazı eksiksiz kılmaktır. Bu nedenle namaz kılan mümin, rükûda, rükûdan doğrulduğunda, secdede ve iki secde arası oturuşta, her rükün arasındaki ayakta ve oturur konumdaki duruşlarda acele etmeden en az bir kez “sübhânallah” diyecek kadar bir süre beklemelidir.
Sayfa 32 - E-KitapKitabı okudu
Reklam
Secde, kulun bedenen eğildikçe Allah katındaki derecesinin yükseldiği ve günahlarının affedildiği bir yakarış hâlidir. (Tirmizî, Salât, 199) Her rekâtta iki kere yapılan secde kulun Rabbine en yakın olduğu hâldir. Bu yüzden secdede çokça dua edilmesi tavsiye edilir. (Müslim, Salât, 215; Ebû Dâvûd, Salât, 147, 148) Hz. Peygamber, secdede iken "Allah'ım, sadece senin önünde eğilir, yalnızca sana iman eder ve sana teslim olurum. Sen Rabbimsin. Yüzüm, onu yaratan, ona göz ve kulak verene secde etti. Her şeyi en güzel şekliyle yaratan Allah ne yücedir!" (Tirmizî, Daavât, 32) diye dua etmiştir.
Sayfa 29 - E-KitapKitabı okudu
Allah’ın kendisi ile kulu arasında bölüştürdüğü Fâtiha suresinin ilk bölümünde bütün övgülerin Âlemlerin Rabbi’ne ait olduğu, O’nun rahman ve rahîm, hesap gününün sahibi olduğu zikredilerek O’na övgüde bulunulur. İkinci kısımda, kul Rabbine dileklerini iletir. Sadece Allah’a kulluk edip, O’ndan yardım istediğini belirtir. Rabbinden kendisini doğru yola ve güzel nimetlere erişen kulların yoluna iletmesi duasında bulunur. (Müslim, Salât, 38)
Sayfa 27 - E-KitapKitabı okudu
Vakit
Zaman, insanın kıymetini bilemediği, boşa harcadığı iki şeyden biridir. Bu nedenle vaktin iyi değerlendirilmesi, düzenlenmesi ve her şeyin kendi vaktinde, programlı bir şekilde yapılması büyük önem taşır. Allah Resûlü, “Amellerin en faziletlisi hangisidir?” sorusuna “Vaktinde kılınan namazdır.”(Buhârî, Tevhîd, 48) şeklinde cevap verirken, ibadetteki zamanın önemine vurgu yapar. Kişi, gündüzün ve gecenin belirli kısımlarındaki namaz vakitlerini gözeterek, hem zaman bilinci kazanır hem de günün farklı anlarında, dünyanın aldatıcı meşgaleleri arasında Rabbini hatırlar.
Sayfa 22 - E-KitapKitabı okudu
Namazda herkesin aynı tarafa yönelmesi hem ibadetin düzenini hem de kalbin huzur ve dinginliğini sağlar. (Heyet, İlmihal , I, 231)
Sayfa 21 - E-KitapKitabı okudu
Reklam
Namaz, her şeyin hızla değerini yitirdiği dünyamızda var olma savaşı veren, dünya meşgaleleri arasında nefes almakta zorlanan insanı psikolojik anlamda rahatlatan ve onu insan yapan niteliklerini ortaya çıkaran bir ibadettir.
Sayfa 9 - E-KitapKitabı okudu
Diğer bir hadiste “Büyük günah işlenmedikçe beş vakit namaz ve iki cuma namazı, aralarındaki günahlara kefarettir.” (Müslim, Tahâret, 14) sözleriyle namazın günahlardan arınıp tertemiz olmanın yolu olduğunu açıklar. Namaz insanı yanlış yollara düşmekten korur ve işlenen küçük günahlar için bir kefaret olur. (Müslim, Tahâret, 14)
Sayfa 7 - E-KitapKitabı okudu
Namaz bizi kıyamet gününde kurtuluşa eriştirecek bir nurdur, ışıktır. Hz. Peygamber, namaz kılanlar için cenneti şöyle müjdeler: “Kim, rükûları, secdeleri, abdestleri ve vakitlerine uyarak beş vakit namazı kılmaya devam eder ve bu namazların Allah katından gelen gerçek bir emir olduğuna inanırsa cennete girer.” (İbn Hanbel, IV, 266)
Sayfa 7 - E-KitapKitabı okudu
24 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.