Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kerem Coşkun

Kerem CoşkunDijital Öncesizlik: Tecrübenin Sonu yazarı
Yazar
9.3/10
4 Kişi
4
Okunma
1
Beğeni
283
Görüntülenme

Kerem Coşkun Gönderileri

Kerem Coşkun kitaplarını, Kerem Coşkun sözleri ve alıntılarını, Kerem Coşkun yazarlarını, Kerem Coşkun yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dijital cihazların gelişmiş özellikleri ve sunmuş oldukları fırsatlar, çocuklar ve ergenleri cezbetmekte, sanal ortamlarda bu cihazlarla çok fazla vakit geçirmelerine neden olmaktadır.Böylesi bir davranış tarzı veya bu cihazlarla olan etkileşim şekli çocukların ve ergenlerin dikkat süresinde azalma, unutkanlık, yapılması gereken herhangi bir işe karşı organize olamama gibi problemleri ortaya çıkarmaktadır. Bu olumsuz sonuçlar genel bir adlandırma ile "dağınık beyin" (scat-tered brain) denilmektedir.
Ders başarısı ile sosyal medya kullanımı arasındaki ilişkiyi açıklayan bir diğer kavram ise "ertelemecilik "dir. Öğrenci sosyal medyayı kullandıkça derslerine, ödevlerine ve sınavlara ayırması gereken süre de azalmaktadır.
Reklam
Kulağında kulaklıkla üniversite sınavına hazırlanan, WhatsApptan gelen mesajlara cevap verip yeniden soru çözmeye devam eden Z kuşağı üniversite adaylarının sayısı da oldukça fazla.
...Bir başka önemli husus ise çocukların ve ergenlerin, bütün akranlarının mükemmel beden görünüşüne sahip olduğu, kendilerinin ise bunlardan mahrum olduğu zannına kolaylıkla kapılmalarıdır. Bunun sonucunda ise yaşam doyumları düşmekte, kendilerine olan öz saygıları azalmaktadır.
Sosyal medya kullanımı anlık zevk alma ihtiyacı ile yakından ilişkilidir. Sosyal medya hesapları sayesinde listemizdeki arkadaşlarımız ile bir metin, resim veya video paylaşabilir, hemen akabinde bu ileti veya paylaşımımıza bir dönüt alabiliriz. Bu ise beyinde dopamine salgısını tetikler. Aslında gelen dönütün niteliğini önceden bilemeyiz ve bu bilinmezlik yüksek gerginliğin ardından dönütün görülmesiyle birlikte yerini rahatlamaya bırakır. Bu döngü dopamine salgısını artırır ve yine aynı derece uyarılmayı sağlamak için tekrar paylaşım yapma isteği duyarız. İşte bu döngünün adı bağımlılıktır.
Yapay zeka ve Endüstri 4.0'ın ana etmen olacağı bir küresel çalışma ortamında gerekli esnekliğe sahip olmak için Z kuşağı ve Alfa kuşağının kodlama diline hakim olmaları ve makinelerin teknik dillerinden anlamaları gerekecek. Bu beceriler, onları bize aşina gelen sektör bağımlı bir anlayıştan kurtarıp çalışma yaşamlarında farklı iş kollarında istihdam fırsatları sağlayacaktır.
Reklam
Günümüzde ilkokul çağında olan çocuklar, gelecekte çalışma hayatına başladıkları zaman mevcut mesleklerin %65 i olmayacak.
2017 yılında Facebook laboratuvarlarında yapılan bir deneyde, iki yapay zekaya sahip robotun kendi aralarında özel bir dil geliştirmesi ve bu dil ile konuşması üzerine bu robotların hemen fişi çekilmiştir.
Teknolojik ekranlar çekici, göz alıcı renkleri ile bize anlık olarak görsel zevk yaşatır. Ancak uzun vadede bu görsel zevk zihinsel, duygusal ve sosyal dünyamızda birtakım olumsuzluklara yol açacaktır.
Sayfa 155Kitabı okudu
11 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.