Klaus Schwab

Klaus SchwabDördüncü Sanayi Devrimi yazarı
Yazar
8.0/10
42 Kişi
157
Okunma
5
Beğeni
2.257
Görüntülenme

Hakkında

Dünya Ekonomik Forumu'nun kurucusu ve başkanıdır. Eşi ve eski sekreteri, Hilde, pek çok projesinde çalışmaktadır. Schwab 1972-2002 yılları arasında Cenevre Üniversitesi'nde işletme profesörlüğü yapmıştır. 1971 yılında Dünya Ekonomik Forumu'nu kar amacı olmayan bir kurum olarak kurdu. Kurumun amacının dünyanın durumunu düzeltmek, geliştirmek olduğu iddia edilmektedir. Foruma her yıl dünyanın önde gelen politikacıları, işadamları ve entelektüelleri katılmaktadır.
Unvan:
Alman mühendis ve ekonomist
Doğum:
Ravensburg, Almanya, 30 Mart 1938

Okurlar

5 okur beğendi.
157 okur okudu.
11 okur okuyor.
106 okur okuyacak.
5 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
İktisatçı John Maynard Keynes 1931’de yaygın teknolojik işsizlik konusundaki ünlü uyarısını yapmıştı: “İşgücü kullanımından tasarruf etme araçlarını keşfetmiş olmamız onun için yeni kullanımlar bulma hızımıza ağır basıyor.” O zaman bu doğru çıkmamıştı, ancak ya bu kez doğru çıkarsa?
Dördüncü sanayi devrimi aynı ölçüde büyük yararlar ve büyük tehditler yaratacaktır. Önemli bir endişe kaynağı şiddetlenen eşitsizliklerdir. Artan eşitsizliğin karşımıza çıkaracağı tehditleri tam olarak belirlemek zordur, çünkü büyük çoğunluğumuz üretici olduğu kadar tüketicidir. O nedenle inovasyon ve bozulmalar yaşam standartlarımızı ve refahımızı olumlu ve olumsuz, her iki yönde de etkileyecektir.
Reklam
Biyoteknolojiden, Yapay Zekaya kadar dördüncü sanayi devriminin tetiklediği kafa karıştırıcı inovasyonlar, insan olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlıyor.
Nihayetinde teknolojinin kölesi olmak yerine onun bize hizmet etmesini sağlama yükümlülüğü hepimizin üstündedir. Kolektif bir düzeyde, teknolojinin karşımıza çıkarttığı meydan okumaların düzgün anlaşılmasını ve analiz edilmesini sağlamak zorundayız. Ancak bu şekilde dördüncü sanayi devriminin esenliğimizi yıkıma uğratmaktan çok iyileştireceğinden emin olabiliriz.
Bizi 24-saat temelinde bağlantılı tutan bütün o dijital araçların etkisi altındaki beynimiz aralıksız cinnet içindeki bir sürekli hareket makinesi haline gelme riski altındadır.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
196 syf.
7/10 puan verdi
·
33 saatte okudu
Konuyu çok yüzeysel ele almış kitap. Endüstri 4.0 tabi ki çok grniş ve derin bir konu ama bu kitap sadece konuları katalog düzeyinde ele almış. Konuyu daha derin öğrenmek isteyenler uluslararası kuruluşların raporlarını okuyabilir. Dünya Bankası, Dünya Ekonomik Forumu, OECD vb. konu hakkında daha tatmin edici raporlar yayımlıyor. Ya da bu kitaba alternatif olarak Martin Ford'un Türkçe'ye de çevrilen Robotların Yükselişi kitabını okuyabilirsiniz.
Dördüncü Sanayi Devrimi
Dördüncü Sanayi DevrimiKlaus Schwab · Optimist · 2016143 okunma
196 syf.
9/10 puan verdi
Dünya ekonomik forumunun 2030 ajandası kapsamında gerçekleştirmek istediği projelere bakarsanız yapay zekanın birçok iş koluna dahil olması nedeniyle insanlara ihtiyaç azalıyor zaten amaç bu yöne doğru gidiyor.1997 yılında küresel iklim değişikliğine ilişkin olarak ilk imzalanan türkiye'nin de dahil olduğu kyoto protokolünün devamı sayılarak
Dördüncü Sanayi Devrimi
Dördüncü Sanayi DevrimiKlaus Schwab · Optimist · 2016143 okunma
196 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Tavsiyeler sıradan, Teknoloji eşsiz..
Yazar, konuya aşina olanların da bildiği üzere küreselci idolün önde gelen fikir yürütücü ve icracılarındandır. Dünya ekonomi formunun ise yönlendiricilerinden. Dolayısı ile kitapta yeni gelişen teknolojinin hayata adapte edilmesi ve bundan maksimum fayda sağlamak için yapılabilecekler gösterilmiş. Verilen tavsiyelere günümüzde farklı platformalarda da rastlamak mümkün, bence kitabı cazip kılan hayatımıza girmekte olan teknolojinin ve icatların boyutu ve devamında olabilecekler. Teknolojik gelişmeler yönünden ele alındığında zihni çığır açtıran bir kitap. Okuması kolay. Tavsiye ederim.
Dördüncü Sanayi Devrimi
Dördüncü Sanayi DevrimiKlaus Schwab · Optimist · 2016143 okunma