Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kutalmış Fidan

Kutalmış FidanBhakti Yoga yazarı
Yazar
Çevirmen
10.0/10
4 Kişi
5
Okunma
1
Beğeni
722
Görüntülenme

Kutalmış Fidan Sözleri ve Alıntıları

Kutalmış Fidan sözleri ve alıntılarını, Kutalmış Fidan kitap alıntılarını, Kutalmış Fidan en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sevgi insanın da üstünde, tabiatın içerisinden kaynayan bir güçtür ve tüm dünyayı sarmıştır.
Sayfa 1 - ganeşa
Tanrı Vişņu, ikametgâhı sütten Sonsuzluk Okyanusu'nda bulunan devasa yılan Ananta'nın üzerinde gözleri kapalı bir şekilde seyir halindedir.
Sayfa 27 - ganeşa
Reklam
Hindu kutsal metinlerine göre dünya, zalim krallar tarafından adaletsizce yönetilmesi ve tabiatın fütursuzca tahrip edilmesi nedeniyle Bhū Devī adında bir inek şeklini alır ve Tanrı Vişņu'nun bulunduğu Vaikuņțha'ya ulaşır. Böylece Bhū Devī bu eziyetlere daha fazla dayanamadığını ve tıpkı önceki kötü zamanlarda yeryüzüne indiği gibi yeniden inmesine ihtiyaç olduğunu söyler. Bunun üzerine Vişņu ebedi istirahatgâhından ayrılıp Krşņa adında bir prens olarak yeryüzüne iner.
Sayfa 40 - ganeşa
İster tek tanrılı isterse çok tanrılı inançlarda yahut kabile dinlerinde olsun sevgi inancın ayrılmaz bir parçası olmuştur. Bu inançların arasında sevginin rolünü daha ileri götüren bâtıni dinler ve gelenekler vardır. Bunlara örnek olarak Orfeusçuluk, Mohizm, Hristiyanlık ve İslam'daki bazı Tasavvuf çevreleri ile Hindistan'da yaşayan bir gelenek olan Bhakti Yoga'yı sayabiliriz. Bu dinî geleneklerden Tasavvuf ve Bhakti birçok noktada birbirine benzerler.
Sayfa 2 - ganeşa
Vātsalya (Ebeveynlik): Bu aşamada insan, Tanrı'yı kendi çocuğunu sevdiği gibi sever. Bu benzetme, Tanrı'ya duyulan sevginin korkuyla karışık olmadığını anlatmak için kullanılır. Zira babaya duyulan sevgi korku ile karışıktır ve korku ile karışık sevgi makbul değildir; lakin kendi çocuğuna duyulan sevgi tamamen saf ve şefkatlidir. Bhakta'nın Vātsalya aşamasında Tanrı ile durumu, hiçbir beklentisi olmadan kendi çocuğuna sevgi besleyen ve onu korumak için canını feda eden anne babalar gibidir.
Sayfa 10 - ganeşa
Babası, rüyasında Tanrı Pārthasārathī'yı gördü ve Tanrı ona şunları söyledi: "Senin güzel davranışından ve sarsılmaz takvandan çok memnunum. Endişelenme. Ben senin oğlun olarak doğacağım. İnsanlar, kötülük ve cahillikten dolayı doğru yoldan sapmış ve günahkâr olmuşlardır. Bunun için senin oğlun olarak dünyaya geleceğim ve bu kötülüklere neden olanları ancak bu şekilde yok edeceğim. Şimdi eşinin yanına dön, senin arzun gerçekleşecektir."
Sayfa 77 - ganeşa
Reklam
Hinduizm'de birçok Yoga/Mārga (yol) olsa da bunlar esasen şu dört temel yoldur: Karma Yoga/Mārga (Eylem Yolu), Cñāna Yoga/Mārga (İlim Yolu), Bhakti Yoga/Mārga (Aşk Yolu), Yoga (Rāca) Yoga/Mārga (Riyazet Yolu).
Sayfa 7 - ganeşa
Bhakti bhac+ti kelimesi, "paylaştırma, bölme, ayrım, çeşitlilik, süsleme, teslimiyet, inanç, ilgi, aşk, eğilim, hürmet, saygı" anlamlarını içinde barındırmaktadır.
Sayfa 5 - ganeşa
Madhūra, ateş dolu, en yüce ve en kabul edilen sevgi aşamasıdır ve bu aşamadan daha ateşli bir aşk yoktur. Bu yolun sonunda insan kendisini unutur ve mecnuna dönüşene kadar tüm şahsiyeti değişir. Madhūra aşamasında, maşuk (Tanrı) kocaya, âşık (insan) da eşe benzetilir. Bu aşamanın Tasavvufta karşılığı Leyla ile Mecnun hikâyesidir.
Ganeşa YayıneviKitabı okudu