Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Latif Ruhşat Alpkan

Latif Ruhşat AlpkanBakırköy Akıl Hastanesi'nden Anılar yazarı
Yazar
8.3/10
23 Kişi
116
Okunma
5
Beğeni
2.411
Görüntülenme

Hakkında

1950 yılında Beşiktaş-Yıldız’da doğan Latif Ruhşat Alpkan, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1976 Şubat’ında mezun oldu. Psikiyatri ihtisasına, Mart 1983’te Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde başladı. Yaklaşık otuz yıl Klinik Şefi ve Başhekim Yardımcısı olarak aynı yerde çalıştı. Edebi bir üslupla zenginleştirdiği anekdot-anı tarzındaki hikâye yazarlığı ilkgençlik yıllarına kadar uzanan Alpkan, otuz yıl görev yaptığı Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden 26 Kasım 2011’de emekli oldu. 2012 yılından beri Gelişim Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanlığını yürüten Latif Ruhşat Alpkan, halen yazmaya devam ediyor.
Unvan:
Psikiyatrist Dr., Yazar
Doğum:
Beşiktaş-Yıldız, İstanbul, 1950

Okurlar

5 okur beğendi.
116 okur okudu.
1 okur okuyor.
68 okur okuyacak.
4 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
‘’İlgililer bilgisiz, bilgililer ilgisiz, yetkililer hem ilgisiz hem bilgisiz.’’
Aşkımın şiddetinden koptu gönlün freni Doktor beni sanıyor hala şizofreni Üsküdar taburculuk hasretiyle derinden Kalbimi hoplatıyor Bakırköy’ün treni Ta uzaktan Marmara aşkla çekiyor beni Hayretle karşılarım beni deli göreni Taburcu olmak için kullanmalı dümeni Aşkımın şiddetinden koptu gönlün freni Doktor beni sanıyor hala şizofreni.
Reklam
Zaman diye bir olgu var mıdır? Yoksa insanlar mı düzenlemişlerdir.
"Bir gün son saat çalar Son yolculuk başlar Kalpler kederle dolar Gözlerden akar yaşlar..."
Sayfa 107Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
120 syf.
·
Puan vermedi
Bir doktorun ömrünün yarısını verdiği hizmetin enteresan yanlarını okumak keyif verdi. Bir yandan eğlenceli bir yandan hüzün verici. 2005 basım, bir sahafta görüp, ilgimi çekmişti.
Bakırköy Öyküleri
Bakırköy ÖyküleriLatif Ruhşat Alpkan · Hayat Yayınları · 200513 okunma
226 syf.
·
Puan vermedi
Bakırköy Akıl Hastanesi’nden Anılar
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin bahçesindeki Düşünen Adam heykelini bilmeyen pek yoktur belki de. Ama orijinali, usta Rodin’e ait olan bu heykelin bir benzerinin hastane bahçesine yerleştirilmesinin öyküsü pek bilinmez. 1953 yılında, hastane başhekimi bir dergide bu heykelin fotoğrafını görünce, “Aynısını başhekimlik binasının karşısına yaptıralım,” der ve hastanede tedavi gören heykeltıraş Kemal Künmat bu işle görevlendirilir. Tam heykel tamamlanmak üzereyken, Künmat, “Para vermezseniz işi bitirmem,” der ve Düşünen Adam’ın elini çenesinin altına koyduğu kolu yontmadan öylece bırakır. Böylece, heykelle uğraşan başka biri var mı diye yeni bir araştırmaya girişilir. “Ben büyük bir heykeltıraşım!” diye ortaya çıkanlar ise saymakla bitmez. Nihayet aylar sonra, hobi olarak resim ve heykelle ilgilenen bir hasta heykeli tamamlamayı başarır. Lâtif Ruhşat Alpkan, yıllarını bu hastanede geçirmiş bir doktor. “Bakırköy Akıl Hastanesi’nden Anılar” kitabında hastanenin geçmişini, bugününü, kendisinde iz bırakan olayları önceki kuşakların anılarına da yer vererek anlatıyor. İnsanın içini burkan, bazen de yüzünü güldüren anılar, bambaşka bir dünyanın kapısını aralıyor okurun önünde. Kitaptan bir alıntı: “Umudu olanın her şeyi var demektir.” (s.131)
Bakırköy Akıl Hastanesi'nden Anılar
Bakırköy Akıl Hastanesi'nden AnılarLatif Ruhşat Alpkan · Okuyan Us Yayınları · 2013103 okunma
226 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
33 saatte okudu
Güzel şeyler öğrenebileceğiniz bir kitap kesinlikle tavsiye ederim. Eğlenceli olduğu kadar hüzünlendirici hikayeler de var içinde. Bazen okurken güldüm bazen hüzünlendim.
Bakırköy Akıl Hastanesi'nden Anılar
Bakırköy Akıl Hastanesi'nden AnılarLatif Ruhşat Alpkan · Okuyan Us Yayınları · 2013103 okunma