Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

M. Melih Pınarcıoğlu

M. Melih PınarcıoğluNöbetleşe Yoksulluk yazarı
Yazar
9.8/10
7 Kişi
45
Okunma
1
Beğeni
439
Görüntülenme

Hakkında

M. Melih Pınarcıoğlu ODTÜ İşletme Bölümü mezunu. Doktorasını University College London’da yerel ekonomik gelişme üzerine yaptı. University of Westminster, İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Çeşitli dergilerde yayımlanmış yazıların yanı sıra, Industrial Development and Local Change (Endüstriyel Gelişme ve Yerel Değişim) adlı bir kitabı bulunmakta. 1998 yılından itibaren ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde öğretim üyesi.
Unvan:
Türk Yazar

Okurlar

1 okur beğendi.
45 okur okudu.
5 okur okuyor.
52 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Farklı kesimlerin kendi dönüştürme kapasitelerinin geliştirilmesi değil, toplumsal gelişimin olması için bu alanın şeffaflaşması gerekiyor.
Sayfa 344Kitabı okudu
Formelin en üst düzey temsilcisi olması beklenen Cumhurbaşkanı, ruhsatı olmayan tesislerin açılışına katılıyor; politikacılar, kaçak yerleşimlerde okul açılışlarına katılmakta sakınca görmüyor; alacağını hukuk yoluyla tahsil edemeyen 'formel' işadamı, çek-senet mafyası ile anlaşabiliyor. Formel kuralları öylesine oynak, gereğinde o denli kolaylıkla enformele kayabilen bir ülke ki burası, hiçbirimiz salt formel kuralların işleyebileceği, işe yarayabileceği olasılığı üzerine kurmuyoruz hayatlarımızı. Kendimize en ufak bir tehdit hissettiğimiz anda ya da en ufak da olsa bir bedel ödememiz gerektiği durumlarda, hemen işimizi kolaylaştırabilecek, sorunumuzu çözecek formel dışı ilişkiler arıyoruz.
Sayfa 35
Reklam
Dolayısıyla umutsuzluk, moralsizlik ve eğitimsizliklerini, hayata tutunma gayretinden doğan bir 'dinamizmle' pozitif sonuçlara çevirebilme enerjilerini taşıyabiliyorlar.
Karşıtlıklarla dolu bu dünyada kendimize bir yol bulmaya çalışıyoruz. Gittikçe karşıtlıkların kural haline geldiği, kişinin gündelik yaşamının her alanında, her anında bu karşıtlıklardan birini seçmeye zorlandığı bir çağda ve toplumda, karşıtlıklar arasında bir köprü kurma çabasını canlı tutmaya çalışıyoruz.
Gün, alabildiğine çok para kazanmak ve olabildiğince çok tüketmek günüdür; para kazanamıyorsanız da kazanıyor gibi, tüketemiyorsanız da tüketiyor gibi görünmek günüdür.
Sayfa 141
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
368 syf.
·
Puan vermedi
Sınıf Çıkmazı
Sınıf ayrımları ve sınıfsal çalışmalarla ilgili Marxtan bu yana pek çok şey yazıldı çizildi. Son dönemde dünyada tekrar popüler bir konu haline gelen yoksulluk, aslında popülerliğinin hiçbir şekilde faydasını göremeden büyümeye ve önüne geleni bir kasırga gibi içine katmaya devam ediyor. Devletlerin geliştirdiği balık tutmayı öğretmek değil de balığa muhtaç bırakıp oy devşirme planları veya kasıtsız plansızlığı, oligarşinin hem statükoyu korumasına katkı sağlıyor hem de mevcut durumda orantısız olarak yoksul kesim ülke servetlerinden hiç faydalanamazken bu oligarşi ve özel mülkiyetin sınırsız mirası sayesinde servetleri de gittikçe artıyor. Konu aslında uzun ancak her yaptığım inceleme olmasa da son dönem incelemelerim gibi bu da Apa şekli düzeltme ile tekrar düzenlenecek. Nöbetleşe Yoksulluk,çok ciddi okumalar ve çalışmalar ile bütünleşmiş bir bina gibi inşa edilmiş. Herkesin, belki de yüzünü çevirdiği gerçekleri hiçbir şekilde usanmadan, tane tane ikna edici bir biçimde diğer yüze doğru anlatabilecek özellikte bir kitap. Tavsiye ediyorum.
Nöbetleşe Yoksulluk
Nöbetleşe YoksullukOğuz Işık · İletişim Yayınları · 201545 okunma