Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Makbule Çınar

7.8/10
16 Kişi
103
Okunma
0
Beğeni
449
Görüntülenme

Makbule Çınar Sözleri ve Alıntıları

Makbule Çınar sözleri ve alıntılarını, Makbule Çınar kitap alıntılarını, Makbule Çınar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hz. Peygamber Hayatının her alanında temizliği ve sadeliği tercih etmiş, gösteriş ve abartından her zaman kaçınmıştır.
Sayfa 59 - Dib yayınlarıKitabı okudu
Mahremiyet denilince daha çok beden ve mekan aklımıza gelir. Halbuki bilgiler için de mahremiyet söz konusudur. İnsanın mahremiyeti beden, mekan, bilgi olarak bir bütündür.
Sayfa 67 - Dib yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Mehir, kadının hakkı olduğu için erkeğin, bu meblağı kadına ödemesi, üzerine farzdır.
Mekân mahremiyeti
İşte Kur'ân, bu yanlış uygulamayı "İyi davranış, asla evlere arkalarından gelip gir meniz değildir. Lakin iyi davranış, korunan (ve ölçülü giden) kimsenin davranışıdır. Evlere kapılarından girin, Allah'tan korkun, umulur ki kurtuluşa erersiniz."
Ailenin Bilgi Mahremiyeti
Bugün sosyal medya aracılığıyla gösterişli fotoğraf ve videolar ile özel hayat ayan bayan sergilemekte, toplumda küçüğünden büyüğüne büyük bir çoğunluk artık kendini ve çevresini ifşa etmekten çekinmemektedir.
Sayfa 89 - Dib yayınlarıKitabı okudu
Hz. Peygamber, "Bir kişi, perdesi bulunmayan ve kapalı olmayan bir kapıdan geçerken (içeri) bakarsa bakanın bir hatası (günahı) yoktur, hata (günah) ev sahibine aittir."
Reklam
Hiç kimse başkasının evine izinsiz girme hakkına sahip değildir.
Sayfa 45 - Dib yayınlarıKitabı okudu
Evler sadece insanı sıcak veya soğuktan koruyan fiziki ve mimari bir sığınak değil, manevi değerlerin korunmasını gerektiren mekandır. Aile, evim dediği mekânda başkasının gözetlemediğinden emin bir hâlde rahat ve huzurlu yaşayabilmelidir. Asıl önemli olan evin içerisinde haramlardan kaçınarak, helal işleri eda edebilmek ve evi terbiye mekâni haline getirebilmektir.
" İslam tecessüs, sırları ifşa, gıybet, iftira, söz taşımak gibi yasaklarla insanın bilgi mahremiyetini, onurunu korur."
Ev içerisindeki odalar, İnsanların en çok vakit geçirdikleri mekanlardır. İnsanda fıtri olan mahremiyeti korunma yeridir. Görülmesi ayıp olan yerlerin açığa çıkmasını önleyen istirahat mekanlarıdır.
Sayfa 47 - Dib yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Allah Resûlü (sav),"Bedeninin senin üzerinde hakkı var." buyururken insana vücudu konusundaki sorumluluğunu hatırlatmaktadır.
Mahremiyet algısı, insanın kendini fark ettiği, yeteneklerini keşfettiği, bedenini tanımaya ve varlığını adlandırmaya çalıştığı çocukluk döneminden itibaren gelişir.
Sosyal medyanın teşhir ve gözetlemeyi körükleyen bir yapısı vardır. Bilinçsiz ve denetimsiz sosyal medya kullanıcıları röntgencilik yapmakla kalmayıp kendi özelini de paylaşarak her anını gözler önüne sermektedir.
Sayfa 44 - Dib yayınlarıKitabı okudu
Mahremiyet eğitimi de maddi ve manevî anlamda çocuğu koruyan, sınırlarını öğreten, özgüvenini geliştiren, özdeğer algısını pekiştiren bir eğitimdir.
Dinimizde "Müslümanların ayıplarını araştırmayınız." âyetiyle tecessüs etmek yasaklanmış ve sırların saklanması, mahremiyet hakkı olarak tanınmıştır. İslâm dini, tecessüs yasağı getirerek bilgi mahremiyetini de kapsayacak şekilde genel anlamda mahremiyeti sağlamak istemiştir. Çünkü tecessüs yasağı bir bütün olarak beden ve mekân mahremiyeti için de önemli bir ilkedir.
Sayfa 69 - Türkiye Diyanet Vakfı YayınlarıKitabı okudu
52 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.