Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mehmet Bayyiğit

Mehmet BayyiğitDin Sosyolojisi yazarı
Yazar
7.0/10
3 Kişi
15
Okunma
1
Beğeni
1.111
Görüntülenme

Hakkında

Balıkesir’de doğan Mehmet Bayyiğit ilk ve orta öğrenimini Balıkesir İmam Hatip Okulu'nda, üniversiteyi de Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde tamamladı. 1980-1986 yılları arasında Balıkesir’de öğretmenlik yaptı. Uludağ Üniversitesinde İlahiyat alanında Doktora yaptı. 1992’de Yrd. Doçent olarak Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde göreve başladı. 1995’de doçent, 2003’te profesör oldu. 2012 yılından itibaren Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanlığının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurul Üyeliği ve Başbakanlık Çocukları Muzır Neşriyattan Koruma Kurul üyeliklerinde bulundu.
Unvan:
Prof.Dr

Okurlar

1 okur beğendi.
15 okur okudu.
3 okur okuyor.
6 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Eflatun, sofistlerin "Her şeyin ölçüsü insandır" ilkesinin aksine "Her şeyin ölçüsü Tanrıdır." diyerek işe başlamakta ve bu görüşü üzerine bütün bir felsefe, ahlak, ve siyaset sistemini kurduktan sonra, bu sistemin temeline de dini yerleştirmektedir. Çünkü, kurmak istediği yeni toplum düzeninin dinsiz yaşayamayacağına
Palet yayınevi
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
387 syf.
7/10 puan verdi
Editörlüğünü Mehmet Bayyiğit'in yaptığı geniş kapsamlı bir Din Sosyolojisi kaynağı. Kitap toplam 13 bölümden oluşuyor ve her bir bölüm -makale demeliyim belki de- farklı bir Din Sosyolojisi uzmanı tarafından yazılmış. Kim bu uzmanlar derseniz; Ejder Okumuş, Vejdi Bilgin, Celalettin Çelik, Mustafa Tekin ve Arif Korkmaz. Her biri kendi alanlarında çok güzel çalışmalara imza atmış hocalar ve kendileri gibi uzman olmalarını istedikleri öğrencilerini yetiştiriyorlar. ilk bölüm din sosyolojisinin doğuşu ve gelişimi ile başlıyor, daha sonraki bölümler; İslam dünyasında ve Türkiye'de din sosyolojisi, sosyolojinin din sorunsalı, din ve kültür, toplumsal değişim ve din, sosyal bütünleşme ve din, sosyal çatışma ve din, din ve siyaset, küreselleşme olgusu ve din, kamusal alanda din, dini gruplar sosyolojisi, yeni dini hareketler, göç ve din.. Kitap her yazarın üslubuna göre şekil almakta ancak; akademik dil kullanıldığı ve ciddi çalışmalar olduğu için de okurken okuyucuya ağır gelebilir. Eğer akademik dile alışkın bir okuyucu iseniz de tam tersine akıcı bir kitap olabilir. Din Sosyolojisi alanında çalışmalar yapan her akademi severin okuması gereken bir kitap diye düşünüyorum.
Din Sosyolojisi
Din SosyolojisiMehmet Bayyiğit · Palet Yayınları · 201315 okunma