Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mehmet Toker

Mehmet TokerHasılı ve'l Kalem yazarı
Yazar
7.0/10
1 Kişi
9
Okunma
1
Beğeni
1.607
Görüntülenme

Hakkında

19 Temmuz 1976 tarihinde Konya Ereğli’de dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini Ereğli’de tamamladı. 1995 yılında Konya Ereğli İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1996 yılında kazandığı Gazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 2001 yılında mezun oldu. Aynı yıl fakülte son sınıfta iken, Çorum Merkez Hamdiköy’de İmam Hatip olarak göreve başladı. 2002 yılında Ağrı’da vatani hizmetini yaptı. 22.9.2003 tarihinde, Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik-Müftülük İhtisas Eğitim Merkezini kazanarak Erzurum’a gitti. 2006 yılında İhtisas eğitimini başarıyla tamamlayarak mezun oldu. Ve Konya Emirgazi İlçe Vaizi olarak atandı. 12 Eylül 2007 tarihine kadar bu görevi sürdüren Toker, 12 Eylül 2007 - 12 Eylül 2011 tarihleri arasında Din Görevlisi olarak Paris’in banliyölerinden Carrieres sous Poissy’de görev yaptı. Yurt dışı dönüşünde 31 ekim 2011 tarihinde, Konya Kadınhanı İlçe vaizi olarak atandı. 07.11.2012 tarihinde Uzman Vaizlik sınavını kazanarak Uzman Vaiz oldu. 27.09.2013 tarihinde Konya Meram İlçe Vaizi olarak atanan Toker, hâlen aynı görevine devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk babası olan Toker, Arapça, Fransızca ve İngilizce bilmektedir. Ayrıca Osmanlıcadan birçok çevirisi bulunmaktadır. 2010 yılında Hollanda’da yayın yapan Platform ve Kadın dergilerinin düzenlemiş olduğu 6. Geleneksel Avrupa Şiir Yarışmasında "Gurbet Kadını" isimli şiiriyle Avrupa 3.sü, 2011 yılında yine aynı dergilerin düzenlemiş olduğu 7. Geleneksel Avrupa şiir yarışmasında "Aşka Dair" isimli şiiriyle Avrupa 1.si olmuştur. Toker şiirlerini, Tebeşir Yayınlarından çıkan, "Yollar Sonsuza Uzar" ismini verdiği kitabında Mayıs 2012 de yayınlamıştır.
Unvan:
Şair
Doğum:
Ereğli, Konya, 19 Temmuz 1976

Okurlar

1 okur beğendi.
9 okur okudu.
3 okur okuyor.
5 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Kitap okumak, insanı hayatının seyircisi olmaktan kurtarıp oyun kurucu haline getirir.
Sayfa 216Kitabı okudu
Reklam
Sevgi ve korku, insanı özünde insan kılan bir madalyonun iki yüzüdür.
Sayfa 213Kitabı okudu
Ruh ve beden ayrı ayrı varlıklardı. İkisinin birleşiminden insan dediğimiz varlık oluşuyordu. Ruh, bedenden ayrıldığı zaman geride kalana insan denilmiyordu. Ceset diyorlardı.
Demek ki gören göz, duyan kulak, konuşan dil ve dudaklar değildi. Atan kalp, nefes alıp veren ciğerler değildi. Ruh tüm bu organları kullanarak işlevselliğini sürdüren bir güç, bir kuvve, bir enerjiydi. Ruh ayrılınca beden, yıkılan evin, arsa üstündeki enkazı, molozu gibi öylece kaskatı kalıyordu.
Karşı Komşunun Kızı
Karşı Komşunun Kızı
Mehmet Toker
Mehmet Toker
syf:69
İNSAN İNSAN DERLER
İnsan kavramı, Arapça "İns" kökünden türemiştir. Beşer manasında kullanılmaktadır. İnsan kelimesinin aslının "unutmak" manasındaki Nsy'den, insîyân kalıbında, "unutan" manasına geldiğini ifade eden filologlar vardır. Allah'a verdiği sözü unutmasından dolayı bu şekilde isimlendirildiğini ifade eder dilbilimciler.
Mehmet Toker
Mehmet Toker
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok