Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Metin Pay

Metin PayTasarım ve Tanrı yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
1
Okunma
0
Beğeni
492
Görüntülenme

Metin Pay Gönderileri

Metin Pay kitaplarını, Metin Pay sözleri ve alıntılarını, Metin Pay yazarlarını, Metin Pay yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bilim adamlarının, elektron ve bakterilerin davranışı hakkında iyi bilgi sahibi olmaları, elektron ve bakterilerin ilk defa nasıl var olduklarını bildiklerini göstermez.
Sayfa 315Kitabı okudu
Darwin'in evrim teorisi, canlı varlıkların mahiyeti ve kökenine dair oldukça etkileyici bir açıklama sistemi sunmuş olsa da, son elli yılda çeşitli bilim dallarında, özellikle de mikrobiyoloji ve biyokimya alanında yapılan çalışmalar alternatif bir açıklama biçimini ortaya koymuştur ki, bu da Akıllı Tasarım düşüncesidir.
Sayfa 314Kitabı okudu
Reklam
İhtilafta rahmet vardır.
İhtilaflar, ne Kitab-ı Mukaddes'in doğruluğuna bir zarar verir, ne de bilimi reddetmeyi gerektirir. Aksine daha fazla araştırmaya kapı açar ve bu tür araştırmalar hem bilimin hem de teolojinin daha iyi anlaşılmasına ve uzlaşmalarına götürür.
Sayfa 230Kitabı okudu
6 gün
Tanrı, zamanın dışında bir varlık olduğundan, bizim zamanın ölçüsüne dair algılarımız, Tanrı'nın yaratma eylemine uygulanamaz. Dolayısıyla Tekvin' deki gün kavramı, Tanrısal bağlamda anlaşılmalıdır.
Sayfa 230Kitabı okudu
Kambriyen dönemi
Gish' e göre, Kambriyen dönemine ait kesin fosil kayıtları, yaratılış ile evrim kuramını test etmeye uygundur. Bu dönemi gösteren tortul kayalarda süngerler, mercanlar, denizanaları, kurtlar, yumuşakçalar ve kabuklu deniz canlıları gibi çok karmaşık yaşam formlarını içeren milyonlarca fosile rastlanmıştır. Kambriyen öncesi kayalar da fosil oluşmasına müsait olmalarına rağmen onlarda herhangi bir fosil oluşumu görülmez. Buna göre bilinen tarihsel kayıtlar, yaşamın çok karmaşık bir düzeyde bir anda patlayarak ortaya çıktığını gösterir.
Sayfa 227Kitabı okudu
Fosil kayıtlarındaki çeşitliliği ve karmaşık organizmaların aniden ortaya çıkışını, akıllı tasarımla açıklamak makuldür. Zira akıllı bir tasarımcı, çeşitli organizmaları aynı anda meydana getirecek şekilde biyosferi düzenlemiş olabilir. Yani biz öncü sistemler olmadan, fosil kayıtlarında çok sayıda türün bir anda ortaya çıktığını tespit ettiğimizde, makul olarak akıllı tasarım çıkarımında bulunabiliriz.
Sayfa 220Kitabı okudu
Reklam
Fosil kayıtları
Eğer fosil kayıtları bize canlıların geçmişteki durumlarını yansıtıyorsa, Darwin' in aşamalı evrim kuramının doğrulanması için onun bahsettiği türler arası geçişi gösteren kayıtların bulunması gerekirdi. Halbuki fosil kayıtları, kambriyen döneminde pek çok türün eşzamanlı olarak ortaya çıktığını göstermiştir. Darwin' in kendisi de bu sorunun farkındadır ve jeolojik yapının aşamalı gelişimi gösteren kanıtlardan yoksun olduğunu kabul ederek kuramına karşı geliştirilebilecek en güçlü itirazın bu olduğunu belirtir.
Sayfa 217Kitabı okudu
DNA molekülü, insan teknolojisinin ürettiği bir bilgisayardan çok daha fazla miktarda bilgiyi saklar ve iletir.
Sayfa 208Kitabı okudu
Sübhanallah
Öyle ki, insanın tek bir hücresinde içerilen bilgi miktarı, Britannicca Ansiklopedisi'nin otuz cildinin tamamından bile birkaç kat fazladır.
Sayfa 208Kitabı okudu
Yaşamın en çok yönlü kimyasalları proteinlerdir. Onlar o kadar önemlidirler ki, yaşamın her bir ayrıntısında yer alırlar.
Sayfa 203Kitabı okudu
Reklam
DNA'nın bütün canlı organizmaların özelliklerini belirleyen olağanüstü bir kimyasal madde olması dikkate alınırsa, onların kökenini açıklamada akıllı tasarıma başvurmak oldukça makul bir açıklama olacaktır.
Sayfa 164Kitabı okudu
Evrenin ortaya çıktığı temel güçlerin oranında, parçacıkların kütlelerinde, dağılım derecelerinde, başlangıçtaki genişleme hızındaki çok küçük bir farklılık bile orada yaşamın ortaya çıkmasını olanaksız hale getirirdi.
William Dembski'nin belirttiği gibi yanlış kavramlarla bir konuyu tartışmak, tartışmanın yararlı sonuçlar vermesini sınırlandırır.
İnce Ayar
Örneğin, büyük patlama anındaki madde-enerji, yaşamı meydana getirebilecek belirli bir yoğunluğa ve gerileme hızına sahip olmak zorundaydı. Milyonda bir artma veya azalma bile evrende evrimleşen bir hayatın olmamasına sebep olurdu.
İbn Rüşd'e göre, evrendeki bütün varlıklar ile insanın varlığı arasında bir uygunluk vardır. Örneğin, güneş ve ayın hareketleri, mevsimlerin bir düzen içerisinde dönüşü, hayvanlar ve bitkiler âlemi ile diğer varlıkların yapısı dikkate alındığında, bunların hepsinin insan yaşamı için bir amaç taşıdığı görülür.
17 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.