Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Muhammet Yılmaz

Muhammet YılmazPeygamber Efendimiz'in 1001 Özelliği yazarı
Yazar
Çevirmen
9.2/10
12 Kişi
44
Okunma
3
Beğeni
825
Görüntülenme

Muhammet Yılmaz Gönderileri

Muhammet Yılmaz kitaplarını, Muhammet Yılmaz sözleri ve alıntılarını, Muhammet Yılmaz yazarlarını, Muhammet Yılmaz yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Peygamber Efendimizin o güzellik özellikleri
Bir işe başladığı zaman şöyle buyurdu : Allahümme hırlî vehterli = "Allahım! ( bu yapacağım işte) bana hayırlısını ver. Benim için hayırlı olanı seç ve bana en hayırlısını nasip eyle."
Sayfa 160 - Yrd. Doç. Dr. Muhammet YılmazKitabı okudu
Rahatlıkla "yaptıklarının cezasını çekiyor" diyiveriyoruz
Başa gelen hastalıkları,musibetleri hemen kötüye yormaz;ceza olarak değerlendirmezdi.Bu tür durumların bir imtihan olduğunun düşünülmesini isterdi.
Buhari,MüslimKitabı okudu
Reklam
İhtiyaç yokken yapılan her binayı vebal olarak kabul eder,bina yapımına aşırı düşkünlüğü ise kıyamet alametlerinden sayardı.
Sayfa 140 - BuhariKitabı okudu
Güzel kokuyu çok severdi.Misk ve ıtırdan yapılmış "Sükke" denilen özel türden bir kokuyu daima kullanırdı. Herhangi bir koku kullanmasa bile vücud kokusu en güzel kokulardan daha güzel kokardı.
Sayfa 136 - BuhariKitabı okudu
Kişi ile Mevla'sı arasında manevi köprü vazifesi gören ve beşer kalbini ümit ışıklarıyla doldurup ona hayat ve hareket veren dua, ailenin günlük prensipleri arasında bulunmalıdır.
Reklam
Hz. İbrahim, tıpkı suç işleyen çocuğunun özrünün kabulü içinricada bulunan bir baba gibi, neslinden gelecek olan Müslümanların günahları nedeniyle yapacakları tevbelerinn kabulü için Allah'a niyazda bulunmuştur.
Şimdi ne kadar da uzağız hepsine
• Sahip olduğu makam ve mevki sayesinde hakkı olmayan bir menfaat ve çıkar temin etmeyi yasaklardı. [Müslim] • İş görmek için,yasal olmayan herhangi bir talepte bulunmayı yani rüşvet almayı kesinlikle yasaklar ve rüşvet alıp vereni lanetlerdi. [Tirmizi,Ebu Davud] • Kendisi ve yakınları için devlet malını kullanmayı yasaklardı. [Buhari]
Sayfa 118Kitabı okudu
Esmâ-i hüsnâ; Allah'ın 99 güzel ismi ile Allah'ı zikr eder,bu isimlerle Allah'a dua ederdi ve bu isimlerin ezberlenmesini ashabına tavsiye ederdi.
Sayfa 111 - Buhari,Müslim,TirmiziKitabı okudu
Cennet Hazinelerinden Bir Kelime Olarak Nitelendirdiği Zikirler;
• “Lâ havle velâ kuvvete illâ billâh" [Anlamı: Allah'tan başka ne bir güç ne de bir kuvvet vardır.] zikrini ve • "Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lá şerike leh.Lehü'l-mülkü velehü'l-hamdü ve hüve alâ külli şeyin kadîr" [Anlamı: Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur.O'nun hiçbir ortağı da bulunmamaktadır.Mülk, O'nundur,Hamd O'na mahsustur, her şeye gücü yeten O'dur.] tehlilini çok söylerdi ve ashabına bu zikirleri söylemelerini tavsiye ederdi.
Reklam
En Çok Sevdiği Tesbihlerden Biri;
En çok sevdiği tesbihlerden biri ise, "Sübhanellâhi ve'lhamdü lillâhi velâ ilâhe illellâhü vallahü ekber" tesbihatı idi. [Müslim,Zikir,32]
Sayfa 110 - [Anlamı: Allah'ı noksan sifatlardan tenzih ederim. Hamd, Allah'a mahsusutur. Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur, Allah en büyüktür.]-Kitabı okudu
Özlü (manası geniş,sözü kısa) duaları sever ve tercih ederdi.
Sayfa 110 - Ebu Davud Salat,358Kitabı okudu
Ezan esnasında dua ederdi ve " Ezan esnasında yapılan dua ile insanlar birbirine girdikleri savaş sırasında yapılan dua asla reddedilmez" buyururdu.
Sayfa 109 - Ebu DavudKitabı okudu
Duaları kendisine Allah (c.c) öğretirdi.
Sayfa 108 - Müslim,Zikir,56-58/Ebu Davud,Edeb,98Kitabı okudu
İftar anında dua ederdi ve "iftar zamanında yapılan dua geri çevrilmez" buyururdu.
Sayfa 104 - Tirmizi,İbn MaceKitabı okudu
130 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.