Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Muhsin Koçak

Muhsin Koçakİslâm Hukuku yazarı
Yazar
Çevirmen
10.0/10
4 Kişi
32
Okunma
1
Beğeni
279
Görüntülenme

Muhsin Koçak Sözleri ve Alıntıları

Muhsin Koçak sözleri ve alıntılarını, Muhsin Koçak kitap alıntılarını, Muhsin Koçak en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kalem üç grup kişiden kaldırılmıştır: uyanıncaya kadar uyuyan, buluğ çağına ulaşıncaya kadar çocuk ve temyiz kudretine kavuşuncaya kadar akıl hastasıdır. Tirmizi, Hudûd, 1
Sayfa 298 - ensar yayınları, 5.baskı
şüphe sanığın lehine yorumlanır.
Sayfa 171 - ensar yayınları, 5.baskı
Reklam
mevrid-i nassta içtihada mesağ yoktur.
Sayfa 103 - ensar yayınları, 5.baskı
Kitab'ın sünnete olan ihtiyacı, sünnetin Kitab'a olan ihtiyacından daha çoktur. Abdurrahman el Evzaî
Sayfa 64 - ensar yayınları, 5.baskı
Kendisine yönelen hitabı anlamayan kimsenin imtihana tabi tutulması imkansızdır.
Sayfa 224Kitabı okudu
Mendubun en üst derecesi olarak; Hz. Peygamber'in hayatı boyunca devamlı yaptığı bazen terk ettiği mendub ifade edilir. Bu çeşit menduba ; "Müekked sünnet" de denir.
Sayfa 191Kitabı okudu
Reklam
Adam öldürme eyleminde, canından olan bir insan bulunduğu için, buna verilen cezada kul hakkının varlığı aşikardır, zira kısasta ferde has menfaat bulunmaktadır. Ancak aynı zamanda öldürme eylemine verilen kısas cezasında Allah hakkı da bulunmaktadır. Çünkü kısas insanların hayatlarını teminat altına almakta, bu sayede toplumda emniyet güven tesis edilebilmektedir, bu nedenle kısas cezasında umumun maslahatı da vardır ki, bu yön Allah hakkını ilgilendirmektedir.
Sayfa 223Kitabı okudu
Mendubun yapan övgüye layıktır, kendisine sevap yazılır. Yapmayan ise kınanmayıp, ceza görmez. Ancak bazı mendubları yapmamak kınanmaya sebep olabilir. Özellikle toplu halde bir kısım mendubları /sünnetleri terk etmeye kalkışmak gerektiğinde devletin müdahalesini gerektirir.
Sayfa 191Kitabı okudu
miras
Müslüman olmayan bir kimsenin Müslüman olan bir yakınına mirasçı olamayacağında görüş ayrılığı yoktur. Hz. Peygamber hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur. ( لا يرث المسلم الكافر ولا الكافر المسلم) "Müslüman kafire, kafir de Müslüman' a varis olamaz." Başka bir hadis de şöyledir: ( لا يتوارث لاهل ملتين شتى) "İki ayrı dinden olanlar birbirlerine varis olamazlar."
Sayfa 330
şer'i hükümlerin varlığı da yokluğu da hikmetlerinin değil , illetlerinin var olup olmamasına bağlıdır.
Sayfa 107 - ensar yayınları, 5.baskı
56 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.