Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Münire Erden

Münire ErdenSınıf Yönetimi yazarı
Yazar
7.7/10
22 Kişi
175
Okunma
5
Beğeni
1.496
Görüntülenme

Münire Erden Sözleri ve Alıntıları

Münire Erden sözleri ve alıntılarını, Münire Erden kitap alıntılarını, Münire Erden en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Günümüzde bir toplumun gelişmişlik düzeyi, bilgi toplumu ol­masına bağlıdır. Diğer bir deyişle, ‘yeni ve özgün bilgi üreten’ ülkeler kalkın­maktadır. Bu gelişme eğitimin önemini de her geçen gün artırmaktadır.
Sayfa 101Kitabı okudu
"Yardım et bana anne-baba," diyen seslerini, gözlerinden okuyalım.
Reklam
Okullarda yürütülen planlı eğitim etkinlikleri formal eğitim olarak adlan­dırılmaktadır. Formal eğitim sürecinde, bireyde davranış değişikliği meydana getirmek üzere bilinçli, planlı ve kasıtlı bir biçimde öğrenme ortamı düzenlenir.
eğitim en geniş anlamıyla bireyde kendi yaşantıları yoluyla davranış de­ğişikliği meydana getirme süreci olarak tanımlanabilir.
Bunları kaç öğretmen yapabilir ki?
Etkili sınıf yönetimi için bilgi ve beceriler: 1-Öğretmen sınıf ortamını etkileyen sınıf içi ve dışı etkenleri bilmelidir. 2-Öğretmen sınıf içinde olumlu öğrenci-öğrenci ve öğretmen-öğrenci etkileşimi yaratabilmelidir. 3- Öğretmen sınıfta öğrenciler için etkili bir öğrenme ortamı yaratabilmelidir. 4-Öğretmen, davranış değiştirme yöntem ve tekniklerini bilmelidir.
Öğrenmede, öğrencinin bilişsel özelliklerinin yanı sıra duyuşsal özellikle­ri de önemli rol oynamaktadır. Öğrencilerin okulu ve dersleri sevmesi, başarılı olacağına inanması ve kendine güvenmesi, ders çalışmaya karşı güdülenme­si öğrencinin başarılı olmasını sağlayan önemli faktörlerdir.
Reklam
Felsefe, bireylerin inanç ve değer sistemlerinin oluşmasını sağlayarak, hayatları süresince aldıkları tüm kararla­rı ve yaptıkları tercihleri belirler. İnsanlar felsefe aracılığıyla kendilerini çevre­leyen dünyayı ve neyin kendileri için önemli olduğunu anlamaya çalışırlar.
Çocuğun eğitiminde, eğitim kurumlarının yanı sıra aile de önemli rol oy­nadığından, aile ile eğitim kurumlarının sürekli işbirliği yapması gerekir. Çocu­ğun aile içinde geçirdiği yaşantılar sonucu elde ettiği bilgi ve beceriler onun okuldaki başarısını etkiler. Çocuğun aile içinde öğrendiği bilgi, tutum ve bece­riler, okulda öğrendiklerini destekler nitelikteyse, çocuk okulda daha başarılı olur. Okul ile ailenin öğrettikleri arasında çelişki olursa, bu durum çocuğun ba­şarısını olumsuz yönde etkiler.
Öğ­renme, fikirlerle çalışma ve onları hatırlama sürecidir.
İnsan biyolojik bir varlık olarak çok ya da az örgütlenmiş toplum dediği­miz gruplar içinde dünyaya gelir ve çevresiyle etkileşim kurarak sosyal bir var­lık haline gelir, işte bireyin bu şekilde toplumun bir üyesi haline gelme süreci­ne toplumsallaşma denir.
54 öğeden 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.